Éjjel-Nappal Budapest

Nagyot esett az Éjjel-Nappal Budapest, az RTL legfeljebb az internetes nézettséggel vigasztalódhat

Hetekre komoly mélységekbe lökte a széria nézettségét az RTLII által az év elején bevezetett új kezdési időpont, sőt a sorozat nézettsége még mostanra sem tudott visszaemelkedni a tavaly őszi, már akkor sem túl kedvező szintre. Az RTL Most internetes oldal tartalmai között viszont a legnézettebb videók közé tartozik a széria.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 is beszámolt arról még decemberben, hogy az idei évtől az addigi 19 órai kezdés helyett 21:30-ra helyezte át az RTLII az Éjjel-Nappal Budapest című sorozatát. (Az Éjjel-Nappal Budapest egyébként – amikor tavaly év elején az RTL Klub főcsatornáról az RTLII-ra került át – eleinte volt már ebben a 21:30-as kezdési időpontban, de ezt nem sokkal később megváltoztatták 19 órára.)

A 2020 elején történt újbóli változtatásra, azaz a 21:30-ra való áthelyezésére – feltételezések szerint – a 2019 végén nem túl kedvezően alakuló nézettségi mutatók miatt, valamint az őszi RTL Klubos reality-k véget érte miatt került sor. Ennek ellenére az ÉNB facebookos rajongói csoportjában sokan dühösen és kétkedve fogadták a döntést, mondván, ettől csak csökkenni fog a sorozat népszerűsége, mivel túl késeinek találják a kezdést.

Bejött, amit az Éjjel-Nappal Budapest rajongói közül többen megjósoltak

Most már elmondható, hogy lényegében éppen ez történt, amit a rajongók közül sokan megjósoltak: a lépés, a kezdési időpont 2020 elején történt újbóli megváltoztatása fordítva sült el, mint azt vélhetően az RTL Magyarország szerette volna. A SorozatWiki által ma közölt nézettségi adatok alapján ugyanis az Éjjel-Nappal Budapest nézettsége ugyanis ahelyett, hogy nőtt volna,  jelentősen még csökkent is.

A sorozatokkal foglalkozó oldal egyenesen úgy fogalmazott, hogy „még jobban bedőlt” a széria, illetve azt írták, „hatalmasat esett” a széria.  Az alapján állítják ezt, hogy az RTLII műsora a Nielsen Közönségmérés nézettségi adatai alapján mindössze 1-2 százalékos közönségarányt szállított az év elején, és 3 százalék fölé január 10-ig egyáltalán nem is tudott menni a kereskedelmileg kiemelt, 18 és 49 év közötti korcsoportban.

A hónap második felében aztán kijött a széria a mélységekből (nyilván mert a korábbi időpont nézőinek egy része megszokta az új időpontot), így a közönségaránya 1,5 és 4,5 százalék között mozgott.

Az Éjjel-Nappal Budapest havi átlagos közönségaránya 3 százalék lett. Ez ugyan az oldal szerint nem katasztrofális, de semmivel sem jobb, mint amilyen az ősszel volt, sőt.

A nézőtábor fogyatkozásáról egy látványos historikus ábrát is közzétett az oldal.

Az RTLII Éjjel-Nappal Budapest című sorozatának közönségaránya 2019 februárjától mostanáig.
Az RTLII Éjjel-Nappal Budapest című sorozatának közönségaránya 2019 februárjától mostanáig. Forrás: Nielsen Közönségmérés / SorozatWiki

Sokan nézik inkább az interneten

Hogy az új, a korábbihoz képest későbbi időpontért nem túlságosan lelkesednek a nézők, azt jól mutatja, hogy sokan inkább az RTL Most nevű internetes rendszeren keresztül, a számukra szimpatikus kezdési időpontban nézik a sorozatot.

Az RTL Magyarország sajtószobájában lévő, Gemius Prism+ adatok alapján a múlt héten az Éjjel-Nappal Budapest február 3-i (hétfői) adása 46.957 videómegtekintéssel az RTL Most 5. legnézettebb videója lett.

Egyébként a 7. legnépszerűbb tartalom az internetes oldalon szintén ÉNB-műsor lett, méghozzá a február 4-i (kedd) epizóddal, mely 45.810 megtekintést produkált. A 9. legnépszerűbb videós tartalom az Éjjel-Nappal Budapest február 5-i, szerdai adása volt 41.284 videómegtekintéssel., míg az RTL Most 10. legnézettebb múlt heti tartalma lett  a február 6-i, csütörtöki epizód, ami 37.939 megtekintést ért el. (Forrás: Gemius Prism+, 4+, RTL Most web és App Total Video View / RTL sajtószoba)

(A toplistában az éllovas egyébként a Drága örökösök 3. évadának 23. része volt a múlt héten, 51.061 nézővel.)

Videómegtekintés epizódonként – TOP10 epizód az RTL Moston – heti Total Longform Video View
# Epizód Video Views
1 Drága örökösök 3. évad 23. rész 51 061
2 Drága örökösök 3. évad 24. rész 50 795
3 Drága örökösök 3. évad 25. rész 50 007
4 Drága örökösök 3. évad 26. rész 47 667
5 Éjjel-Nappal Budapest 2020-02-03 46 957
6 Drága örökösök 3. évad 27. rész 46 158
7 Éjjel-Nappal Budapest 2020-02-04 45 810
8 A mi kis falunk 4. évad 10. rész 45 011
9 Éjjel-Nappal Budapest 2020-02-05 41 284
10 Éjjel-Nappal Budapest 2020-02-06 37 939

 

Videómegtekintés műsoronként – TOP műsorok az RTL Moston – heti Total Longform Video View
# Műsor Video Views
1 Éjjel-Nappal Budapest 296 405
2 Drága örökösök 274 923
3 Barátok közt 224 528
4 Bátrak földje 173 387

A műsorok szerinti toplista tartalmazza az összes évadhoz kapcsolódó aktuális nézettséget

Persze az RTL Magyarország abból is bevételhez jut, ha a tartalmait az interneten nézik, de nyilván nem véletlenül van az üzleti fókusz még manapság is a tévés premiereken, hiszen a nagyobb pénz még mindig a tévézésben van a cég számára.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában!

Borító: Éjjel-Nappal Budapest. Fotó: RTL Magyarország / Bársony Bence

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!