fbpx
A székesfehérvári Vörösmarty Rádió frekvenciáján most nem szól semmi

Vasárnap visszakapcsolják a Vörösmarty Rádiót

A pár napja elnémított fehérvári városi rádió egyelőre ideiglenes, 30 napos hatósági engedélyt szerzett.

Februártól 9-től, vasárnaptól újra szól majd a Székesfehérvár 99,2 MHz-en a Vörösmarty Rádió – tudta meg a Media1 a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH). Érdeklődésünkre az NMHH kommunikációs igazgatóságán közölték, hogy a Médiatanács e heti ülésén úgy döntött, hogy a Székesfehérvár vagyonkezelő cégének tulajdonában lévő Fehérvár Médiacentrum Kft.  kérelmére a médiatörvény 65. § (1) bekezdése szerint 30 napos ideiglenes hatósági szerződést köt a médiaszolgáltatóval a grémium.

Ez azt jelenti, hogy a Vörösmarty Rádió március 9-ig szólhat biztosan. Ám mint Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezetője a Media1-nek néhány nappal ezelőtt elmondta, már dolgoznak a Vörösmarty Rádió pályázatírói, hogy a frekvenciára kiírt pályázatot be tudják nyújtani február közepén, és remélik, hogy a pályázati eljárás lezárultával állandó médiaszolgáltatási jogosultságot tudnak szerezni.

A pályázati eljárás általában hónapokat vesz igénybe, ezért volt fontos a Vörösmarty Rádió szempontjából, hogy ideiglenes jogosultsággal vissza tudják kapcsolni az adást.

A fideszes vezetésű Székesfehérvár rádiója, a Vörösmarty Rádió január 30-ról január 31-re virradó éjszaka némult el, miután a kizárólag fideszes támogattságú tagokból álló Médiatanács nem hosszabbította meg tavaly a rádió lejáró médiaszolgáltatási jogosultságát, a rádió által korábban elkövetett és már szankcionált jogsértésekre hivatkozva, épp úgy, ahogyan a budapesti Civil Rádió esetében is történt. (A Civil Rádió azóta is néma az FM 98 MH-zen, mivel ők perre vitték az ügyet, a Médiatanács pedig nem írt ki pályázatot a frekvenciájára, ahogyan azt ígérte.)

A Médiatanács e heti további döntéseiről tegnap számolt be az NMHH, de akkor nem említették a fehérvári rádióval kapcsolatos döntést, a Media1 ezután kérdezett rá a Fehérvár Médiacentrum Kft. kérelmére.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások