fbpx
Hardy Mihály, a Budapest Airport távozó vezetője egy korábbi sajtóeseményen. Fotó: Bud.hu

Hardy Mihály lesz a Klubrádió főszerkesztő-helyettese

A Tesco és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér volt főkommunikátora, a Pulitzer-emlékdíjjal és Táncsics-díjjal kitüntetett volt televíziós újságíró lesz Rózsa Péter utódja, és főleg a hírműsorok felügyelete tartozik majd hozzá, tudta meg a Media1.

Az elmúlt időszakban a ferihegyi repülőtér szóvivőjeként, illetve kommunikációs igazgatójaként dolgozó Hardy Mihály lesz február 1-jétől a Klubrádió főszerkesztő-helyettese, vagyis Hardy veszi át a 168 Óra hetilap élére tavaly ősszel kinevezett Rózsa Péter vezetői feladatait a rádiónál – értesült a Media1.

Hardy Mihály tavaly júliusig a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret működtető Budapesti Airport Zrt. kommunikációs igazgatója volt, itt azonban a kormányzati kapcsolatokért felelős másik vezetővel egyszerre váratlanul leváltották, helyére pedig egy olyan újságírót, Valentínyi Katalint nevezett ki a Budapest Airport, aki az Orbán-kormányok alatt több minisztériumban is megfordult sajtósként.

A Media1 információi szerint Hardy Mihálynak saját műsora (legalábbis egyelőre) nem lesz a Klubrádióban, de a rádió egyedüli főszerkesztő-helyetteseként Pataki Gábor főszerkesztő „jobbkezeként” így is fontos feladatok hárulnak majd februártól a volt kommunikációs igazgatóra, ugyanis úgy tudjuk, főleg hírműsorok tartoznak majd Hardy alá. Hardy Mihály kinevezését egy klubrádiós értekezleten jelentették be hétfőn.

A 62 éves kommunikációs szakember több évtizedes újságírói tapasztalattal rendelkezik, 1991-ben Táncsics Mihály-díjjal, 2000-ben Joseph Pulitzer-emlékdíjjal is kitüntették.

MTV, Egyenleg, MÚOSZ, ENSZ, TV3, ATV, Tesco, Budapest Airport

Hardy Mihály a róla szóló Wikipedia-szócikk szerint pályája kezdetén, 1980-tól 17 éven át a Magyar Televíziónál dolgozott, először a Híradó külpolitikai hírszerkesztője, majd adásszerkesztője volt, 1985 és 1991 között pedig ő volt az MTV moszkvai tudósítója. 1991 és 1993 között Hardy az Egyenleg című műsor főszerkesztő-helyettese, műsorvezetője volt. 1992-1994 között a MÚOSZ szóvivője, 1993-1997 között, illetve 2000-től elnökségi tagja; 1994-1997 között valamint 2004-2007 között alelnöke volt. 1994-ben az ENSZ Menekültügyi Főbizottság (UNHCR) budapesti sajtószóvivője volt. 1994 és 1997 között az MTV-ben számos televíziós műsorban tevékenykedett, így a Híradó és a Hét című műsorban volt műsorvezető, dolgozott az Európa Magazin és a Manőver című műsorokban szerkesztőként és riporterként. 1997-2000 között a TV3 kereskedelmi tévé hírműsorának főszerkesztője, műsorvezetője volt. 1999-2000 között a TV3 igazgatótanácsának tagja volt. 2000 és 2003 között a Hard News kommunikáció ügyvezetőjeként dolgozott. 2003-2005 között a Magyar ATV Híradójának főszerkesztője volt. 2006-tól 2008-ig volt a Tesco Zrt. kommunikációs igazgatója, majd 2008-tól 2019 júliusáig a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.

A Klubrádió főszerkesztő-helyettesi kinevezését Pataki Gábor, a rádió főszerkesztője is megerősítette a Media1 érdeklődésére.

Izgalmas időszak előtt a Klubrádió

A Klubrádióval függ össze az a múlt hét pénteki hír is, hogy mint arról a Media1 a helyszínről beszámolt, a Fővárosi Törvényszék első fokú megismételt tárgyalás során 24 millió forint perköltség és további mintegy félmillió forint illeték megfizetésére kötelezte a rádiót, mivel bár a bíróság is egyetértett azzal, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jogellenesen járt el, amikor 2010 és 2014 között nem adta át a rádió részére a pályázati úton megnyert budapesti 92,9 MHz-es frekvencia használati jogát, a médiahatóság jogsértésével összefüggésben a rádió által követelt 1,2 milliárd forint elmaradt hasznot a bíróság nem látta bizonyítottnak. Stock Richárd, a rádió vezérigazgatója, aki a perben a jogi képviseletet is ellátta, a Media1-nek azt mondta, fellebbezni fognak a döntés ellen, ugyanis a bíróság tévedett, és ha a bíróság nem találta kellően alaposnak a rádió becslését az elmaradt haszont illetően, akkor elvégezhette volna a kalkulációt akár maga is.

Klubrádió, 92,9 MHz
Fotó: Ladányi András / Media1

A Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága egyébként az évekkel később átadott frekvenciájára vonatkozó jogosultsága jövőre, 2021 februárjában lejár, de a rádió néhány hónappal ezelőtt a médiatörvény alapján kezdeményezte a Médiatanácsnál, hogy hosszabbítsák meg a rádió médiaszolgáltatási jogosultságát. A Médiatanács a jogosultság lejáratát megelőzően legkorábban 6 hónappal, legkésőbb 4 hónappal a lejárat előtt hozhatja meg a döntését a jogosultságról. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 2020. október 13-ig kell döntést hozni, akkor derül ki, hogy szólhat-e tovább a Klubrádió változatlanul a 92,9 MHz-en.

Borító: Hardy Mihály, a Budapest Airport tavaly nyáron távozó kommunikációs igazgatója egy korábbi sajtóeseményen. Fotó: Bud.hu / Media1-archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások