fbpx
Tesztklub, a Ringier Axel Springer Magyarország új digitális terméke

A Blikk kiadója új terméket indít; Veszélyben a médiatudatosság képzés – ez történt a Media1 adásában

Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezetője a Media1 műsorának adta idei első interjúját és jelentette be egy új online médiatermék, a Tesztklub elindítását. Médiatanár szakos végzősökkel pedig arról beszélgettünk, milyen következményekkel járhat, ha megszűnik a médiaismeret tantárgy oktatása a középiskolákban.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

A Media1 műsor 2020. január 20-i adásának egyik stúdióvendége volt Kovács Tibor, a legnagyobb példányszámú hazai napilap, a Blikk, valamint a Kiskegyed, a Glamour és a Kiskegyed  című lapok kiadója, a Ringier Axel Springer Magyarország tavaly kinevezett új ügyvezetője, egyben a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) elnöke. Kovács Tibor itt, a Media1 műsorában mondta el elsőként, hogy egy új online médiumot indít a RAS Magyarország, méghozzá egy online tesztklubot. A Tesztklubban szépségápolási termékeket, elektronikai cikkeket, háztartási kellékeket, divattermékeket, háztartási kelléket, vagy akár a legújabb divattermékeket is ki lehet próbálni, sőt akár meg is lehet tartani a tesztelt termékeket. (Az új honlap, a Tesztklub nyitófelülete látszik a borítóképen.)

Kovács Tibort egyébként azért hívtuk be a műsorba, hogy a nyomtatott sajtó jelenlegi helyzetéről és jövőjéről, például a példányszámok alakulásáról beszélgessünk, vagy hogy megtudjuk, mennyire kell aggódni az elmúlt időszakban a médiapiac különböző szereplőinél történt több lapbezárás miatt: kell-e hasonlóra számítani a folytatásban, vagyis a következő időszakban.

Szóba került az is, hogy az Axel Springer részvényeinek jelentős részét tavaly megvásárolta a KKR befektetési csoport. Ennek apropóján rákérdeztünk arra is, mekkora a digitális bevételek aránya a RAS Magyarország teljes bevételén belül.

Kovács Tibor egyébként az elmúlt időszak egyik legfontosabb magyarországi médiapiaci eseményei között említette meg azt a napot, amikor nem sokkal 2018 vége előtt váratlanul számos médiavállalat (köztük vendégünk egykori munkahelye, a Lapcom) tulajdonosa a fideszes médiaholdingnak, a KESMA-nak (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) ajánlotta fel médiavállalatait. A sajtószabadság kapcsán felidéztük azt is, hogy 2 évvel ezelőtt gyilkolták meg a Ringier-csoport fiatal oknyomozó újságíróját, Ján Kuciakot és párját Magyarország szomszédságában, Szlovákiában. Az Európát felkavaró tragédia tanulságairól beszélgettünk.

Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezető igazgatója (a képen jobbra) a Media1 műsorában, Szalay Dániel vendégeként
Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezető igazgatója (a képen jobbra) a Media1 műsorában, Szalay Dániel vendégeként

A Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezetője a Media1 műsorában említést tett arról is, hogy 2020 a női egészség éve lesz, amikor is a Ringier lapjai azért kampányolnak, hogy preventív célból lehetőleg mindenki menjen el néhány orvosi kontrollvizsgálatra. A kampányhoz az edukatív cikkeken és videókon kívül egészségnap, szervezett szűrések is kapcsolódnak majd.

Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország leendő ügyvezetője
Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország 2019-ben kinevezett ügyvezetője. Fotó: Ringier Axel Springer

Veszélyben a médiatudatosság-képzés

A Media1 műsor második felében Halász Henrietta és Pethő Áron, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) két ötödéves, médiatanár szakos hallgatója volt a stúdió vendége. A két hallgató nemrég szembesült vele, hogy  a Nemzeti Alaptanterv (NAT) tervezett változása miatt megszűnhet a médiaértés / médiatudatosság / mozgóképkultúra és médiaismeret néven is emlegetett tantárgy a középiskolákban, pedig erre sokak szerint nagyon nagy szükség lenne ezután is, pláne az egyre növekvő számú álhír világában.

Halász Henrietta és Pethő Áron médiatanár szakos hallgatók a Media1 műsorban
Halász Henrietta és Pethő Áron médiatanár szakos hallgatók a Media1 műsorban

A beszélgetésből kiderült, mit is tanulnak a középiskolások ezeken az órákon, miért fontos ez a tantárgy, vagy hogy mit szólnak hozzá az ötödéves hallgatók, hogy miután elvégezték a tanítási gyakorlatukat, egyszer csak azt olvasták a sajtóban, hogy az általuk tanítani kívánt tárgy legalábbis a jelen formájában megszűnhet.

A Media1 január 20-án (hétfőn) 19 órakor sugárzott, majd majd január 25-én (szombaton) 11 órakor a Spirit FM-en a budapesti 87,6 MHz-en megismételt teljes adása az alábbi lejátszón lévő play ikonra kattintva visszahallgatható, valamint podcastként a vipcast.hu-ról letölthető.

Hogy ne maradjon le a Media1 következő adásáról

A két hetente jelentkező Media1 műsor következő adása 2020. február 3-án, 19 órától lesz hallható a spiritfm.hu-n és az FM 87,6 MHz-en Budapesten, valamint ismétlésként február 8-án, délelőtt 11 órakor. Érdemes addig is feliratkozni a vipcast podcastra, ami egyébként elérhető Spotify-on és Apple iTunes-on keresztül is, hiszen a feliratkozók így garantáltan nem maradnak le az adásokról, amik egyébként akár le is tölthetők például mp3 lejátszóra, számítógépre, mobiltelefonra. A feliratkozáshoz technikai segítség a vipcast.hu-n található. Érdemes a Media1 Facebook-oldala mellett követni (belájkolni) a Vipcast Facebook oldalát is.

A vipcast.hu-n egyébként további, nem kizárólag média témájú podcast-tartalmak is találhatók az elmúlt közel 11 évből, egészen 2009 áprilisától.

A Media1 műsor január 6-i (korábbi) adása visszahallgatható, ide kattintva.

Borító: Tesztklub, a Ringier Axel Springer Magyarország új digitális terméke
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások