fbpx
Netflix logó

A Netflix saját tartalmakkal erősít

A következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására a streamingszolgáltató egy friss iparági elemzés szerint. A cég eközben a héten megnyitotta negyedik európai irodáját.

A Netflix, a legnagyobb globális streamingszolgáltató a nemzetközi színtéren kibontakozó konkurenciaharcban 17,3 milliárd dollárt (5200 milliárd forintot) fordít tartalomelőállításra 2020-ban, és új befektetései 2028-ig elérik a 26,3 milliárd dollárt – idézte a The Hollywood Reporter a BMO Capital Markets szórakoztatóipari elemzője, Daniel Salmon előrejelzését.

Az elemző szerint a Netflix maradt a vezető globális streamingszolgáltató, és a várakozások szerint növekedése folytatódik. Többek között Indiában és Japánban is megveti a lábát.

Miközben az Apple TV+, a Disney+ és más streamingszolgáltatók előretörése is megfigyelhető, az elemző szerint ennek a „streamingháborúként” való értékelése téves, mivel az ágazat előretörésének sok nyertese lehet.

A konkurencia azonban érzékelhetően nő, a streamingarénába belépő Facebook Watch, az Apple és a YouTube szintén jelentős összegeket fordít a saját tartalmakra, emellett a WarnerMedia HBO Max, a Comcast Peacock és a Disney+ szolgáltatás is versenytársa a Netflixnek.

A streamingóriás ugyanakkor nemzetközi partnerkapcsolatai fejlesztésével is növeli piaci részesedését: a közelmúltban kötött hosszú távú megállapodást a Nickelodeon céggel animációs tartalmakra, többéves és több produkcióra szóló megállapodást a Trónok harca sorozatot jegyző David Benioff-fal és Dan Weiss-szel, valamint hároméves szerződést a vezető dél-koreai médiavállalattal, a CJ ENM konglomerátummal eredeti tartalmak előállításáról és válogatott műsorok forgalmazásáról.

Megerősítik az európai gyártást

Szintén a Netflix-szel függ össze az a hír, hogy a vállalat Párizsban nyitott új irodát, mivel a vállalat azt tervezi, hogy több mint húsz francia nyelvű produkciót készít 2020-ban. Ez már a cég negyedik európai irodája.

A streaming-szolgáltató egyébként 2014 óta van jelen Franciaországban, ahol 40 emberrel dolgozik, és 24 francia nyelvű produkciót készített, köztük hat filmet és kilenc sorozatot.

Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója azt írta közleményében, hogy az új iroda a hosszú távú elköteleződés jele, és lehetővé, hogy szorosabban együtt dolgozzanak a francia alkotóközösséggel olyan nagy showműsorokon és filmeken, melyeket Franciaországban készítenek, de azután a világ számos pontján megnéznek majd.

A Netflixnek már 6,7 millió előfizetője van Franciaországban. Francia nyelvű tartalmak előállítására 2020-ban több mint százmillió euró befektetését tervezik, hogy ne csak hollywoodi tartalmakat exportáljanak.

A Netflix tavaly óta magyar nyelvű felületen, magyar nyelvű tartalmakat is kínál.

(Hollywood Reporter, MTI, Reuters, Netflix-közlemény nyomán)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások