fbpx
Netflix magyar felülettel

Magyarul erősít a Netflix

Magyar nyelvű felülettel, magyar feliratokkal és magyar szinkronnal erősít az ismert videós szolgáltatás, sőt Magyarországon is forgatnak.

Néhány perc különbséggel egyszerre jelent meg péntek hajnalban, nem sokkal 0 óra után az Indexen, a 24.hu-n és a Blikk.hu-n, hogy 33 hónappal azután, hogy a Netflix a magyarok számára kis kinyitotta virtuális kapuit 2016 januárjában, mostantól magyar nyelvű felület az alapértelmezett a magyar felhasználók számára az online videós szolgáltatásban, bár opcióként át lehet váltani más nyelvekre, például angolra vagy németre is, ha valaki azt szeretné.

Bár az elmúlt időszakban már egyre több filmhez volt elérhető a Netflixen feliratozás, a magyar felirattal is rendelkező filmek száma hamarosan jelentősen bővülni fog, másrészt fokozatosan megjelennek ezután magyar szinkronnal is filmek és sorozatok, de ha valaki más nyelvet választana, azt megteheti ezután is.  Sőt amellett, hogy a kezelőfelület, a sorozatok és filmek is fokozatosan magyarra váltanak, még idén elég sok magyar gyártású tartalom is felkerül majd a tartalomkínálatba.

A magyar gyártású tartalomkínálatba első körben 50 népszerű magyar film kerül be, melyek között találunk majd közönségsikereket (Csak szex és más semmi, Valami Amerika-filmek stb.); nemzetközileg elismert filmeket, például az Oscar-díjas Saul Fia; de különlegességeket is, mint az egyedi animációs technikával készült Ruben Brandt, a gyűjtő.

A Netflix saját gyártású sorozatait és filmjeit tartalmazó Netflix Originals kínálata is kap magyar szinkront, illetve a kategória hazai sorozatokkal is bővül.

Az olyan sorozatok mint a Stranger Things, a Black Mirror (Fekete Tükör) vagy a The Crown (A korona) is már október 4-én éjféltől megkapták a magyar hangsávot.

A többi saját gyártású sorozat szinkronizálásán pedig folyamatosan dolgoznak a hazai stúdiókkal, az október 4-i induláskor a magyar feliratot mindenesetre addig is már mindegyik megkapja. A cég ígérete szerint igyekeznek minél hamarabb minél több címet magyarra szinkronizálni és a szinkront elérhetővé tenni.

A korábban már itthon szinkronizált formában sugárzott sorozatokhoz és filmekhez a cég igyekszik megszerezni az eredeti szinkron jogait, így például a Jóbarátok régebbi részei is elérhetők lesznek magyarul a Netflixen.

Szüksége van a Netflixnek a magyarokra

A Netflix vélhetően azt ismerhette fel, hogy Magyarországon az idegen nyelvű tartalmak iránt jóval kisebb az igény, mint a szinkronos tartalmak iránt. Ez eddig jelentősen akadályozta az online videós szolgáltatás magyarországi elterjedését. (Erről itt érhető el egy 2016-os kutatás.)

A Netflixnek nagy szüksége is van a magyar felhasználókra, hiszen nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Ennek részben a lekérhető videós tartalmakat kínáló szolgáltatások (például a Netflix mellett az HBO GO, az Amazon stb.) között fokozódó verseny is az oka.

A megjelent írásokban egyébként mindannyian Székely Dorottya, a Netflix európai, közel-keleti és afrikai tartalommarketing-felelősének és Henning Dorstewitznak, a német nyelvterületekért és Közép-Kelet Európáért felelős kommunikációs igazgatójának prezentációjára hivatkoznak. Ez alapján jelenleg a Netflix 190 országban, 32 nyelven érhető el, 151 millió aktív előfizetéssel rendelkeznek világszerte, ami potenciálisan 450 millió nézőt jelent, akik évente 115 milliárd órát töltenek Netflix-tartalmak fogyasztásával. A Netflix használatából Kína, a Krím-félsziget, Észak-Korea és Szíria marad csak ki.

Ha valaki megnézné, milyen a Netflix magyar nyelven, ide kattintva teheti meg.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások