rádió

Újabb két magyar rádió elnémításával kezdődik 2020

Pont úgy indul az év, ahogy befejeződött az előző. Újabb két helyi rádió kényszerül búcsúzkodni, bár egyikük az interneten tovább próbálkozik FM-frekvencia hiányában is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bár még csak pár hete annak, hogy december 22-én lekapcsoltatta a Médiatanács a 25 éves Civil Rádió adását a Budapest FM 98,0 MHz-en, és ugyancsak tavaly a székesfehérvári Vörösmarty Rádió elnémításáról is döntés született (a rádió idén január végéig szólhat), most további két rádió elnémításáról érkezett hír.

Mint a Media1 megtudta, néhány napja megszűnt a 2012 májusában indult Rádió Sun Gyomaendrőd adása az FM 88,0 MHz-en, és mindössze pár napja van hátra a Szentendre városában, az FM 91,6 MHz-en üzemelő Rádió Szentendrének.

A Gyomaendrődi Rádió Sun azt írta Facebook-oldalán, sajnos nem kezdődik boldogan az új év, ugyanis miután a rádió médiaszolgáltatási engedélye tavaly szeptemberben lejárt, majd ezt követően ugyan ideiglenes működési engedélyt kapott a Médiatanácstól, de a frekvenciapályázaton egy hiba miatt nem tudtak részt venni, és sikertelenül fordultak kérelemmel a médiahatósághoz, mert a Médiatanács még csak napirendjére sem vette a kérelmet, az ideiglenes engedély pedig időközben lejárt.

A Rádió Sun Gyomaendrőd 7 évnyi működés után végül 2020. január 7-én elhallgatott. Bohák Péter, a rádió tulajdonosa azzal búcsúzott, hogy fantasztikus időszak volt az elmúlt 7 év, és reméli, nem teljesen végleges most a búcsúzás, illetve reméli, még visszatérhetnek az éterbe. A rádiós hozzátette: köszöni a hallgatók elmúlt 7 éves figyelmét.

A Rádió Szentendre ma a honlapján jelentette be, hogy 2020. január 17-én, azaz most pénteken, 9 év után elnémul az FM 91,6 MHz-es frekvencián. A Rádió Szentendre csapata hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb visszatérhessenek az FM frekvenciára. Addig is a rádió a megszokott zenékkel és műsorokkal az interneten megy tovább.

A Rádió Szentendre élő műsora online az alábbi címen hallgatható: http://www.szentendre.media.hu/elo/radio-szentendre. A Rádió Szentendre applikáció a Google Play Áruházból és az App Store-ból letölthető.

További rádiós hírek olvashatók a Media1 oldalán, ahol ma számoltunk be arról is, hogy új mérföldkőhöz érkezett a hazai internetes rádiózás.

Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor szerint, ahogyan őt elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.