fbpx
rádió

Újabb két magyar rádió elnémításával kezdődik 2020

Pont úgy indul az év, ahogy befejeződött az előző. Újabb két helyi rádió kényszerül búcsúzkodni, bár egyikük az interneten tovább próbálkozik FM-frekvencia hiányában is.

Bár még csak pár hete annak, hogy december 22-én lekapcsoltatta a Médiatanács a 25 éves Civil Rádió adását a Budapest FM 98,0 MHz-en, és ugyancsak tavaly a székesfehérvári Vörösmarty Rádió elnémításáról is döntés született (a rádió idén január végéig szólhat), most további két rádió elnémításáról érkezett hír.

Mint a Media1 megtudta, néhány napja megszűnt a 2012 májusában indult Rádió Sun Gyomaendrőd adása az FM 88,0 MHz-en, és mindössze pár napja van hátra a Szentendre városában, az FM 91,6 MHz-en üzemelő Rádió Szentendrének.

A Gyomaendrődi Rádió Sun azt írta Facebook-oldalán, sajnos nem kezdődik boldogan az új év, ugyanis miután a rádió médiaszolgáltatási engedélye tavaly szeptemberben lejárt, majd ezt követően ugyan ideiglenes működési engedélyt kapott a Médiatanácstól, de a frekvenciapályázaton egy hiba miatt nem tudtak részt venni, és sikertelenül fordultak kérelemmel a médiahatósághoz, mert a Médiatanács még csak napirendjére sem vette a kérelmet, az ideiglenes engedély pedig időközben lejárt.

A Rádió Sun Gyomaendrőd 7 évnyi működés után végül 2020. január 7-én elhallgatott. Bohák Péter, a rádió tulajdonosa azzal búcsúzott, hogy fantasztikus időszak volt az elmúlt 7 év, és reméli, nem teljesen végleges most a búcsúzás, illetve reméli, még visszatérhetnek az éterbe. A rádiós hozzátette: köszöni a hallgatók elmúlt 7 éves figyelmét.

A Rádió Szentendre ma a honlapján jelentette be, hogy 2020. január 17-én, azaz most pénteken, 9 év után elnémul az FM 91,6 MHz-es frekvencián. A Rádió Szentendre csapata hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb visszatérhessenek az FM frekvenciára. Addig is a rádió a megszokott zenékkel és műsorokkal az interneten megy tovább.

A Rádió Szentendre élő műsora online az alábbi címen hallgatható: http://www.szentendre.media.hu/elo/radio-szentendre. A Rádió Szentendre applikáció a Google Play Áruházból és az App Store-ból letölthető.

További rádiós hírek olvashatók a Media1 oldalán, ahol ma számoltunk be arról is, hogy új mérföldkőhöz érkezett a hazai internetes rádiózás.

Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások