rádió

Újabb két magyar rádió elnémításával kezdődik 2020

Pont úgy indul az év, ahogy befejeződött az előző. Újabb két helyi rádió kényszerül búcsúzkodni, bár egyikük az interneten tovább próbálkozik FM-frekvencia hiányában is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Bár még csak pár hete annak, hogy december 22-én lekapcsoltatta a Médiatanács a 25 éves Civil Rádió adását a Budapest FM 98,0 MHz-en, és ugyancsak tavaly a székesfehérvári Vörösmarty Rádió elnémításáról is döntés született (a rádió idén január végéig szólhat), most további két rádió elnémításáról érkezett hír.

Mint a Media1 megtudta, néhány napja megszűnt a 2012 májusában indult Rádió Sun Gyomaendrőd adása az FM 88,0 MHz-en, és mindössze pár napja van hátra a Szentendre városában, az FM 91,6 MHz-en üzemelő Rádió Szentendrének.

A Gyomaendrődi Rádió Sun azt írta Facebook-oldalán, sajnos nem kezdődik boldogan az új év, ugyanis miután a rádió médiaszolgáltatási engedélye tavaly szeptemberben lejárt, majd ezt követően ugyan ideiglenes működési engedélyt kapott a Médiatanácstól, de a frekvenciapályázaton egy hiba miatt nem tudtak részt venni, és sikertelenül fordultak kérelemmel a médiahatósághoz, mert a Médiatanács még csak napirendjére sem vette a kérelmet, az ideiglenes engedély pedig időközben lejárt.

A Rádió Sun Gyomaendrőd 7 évnyi működés után végül 2020. január 7-én elhallgatott. Bohák Péter, a rádió tulajdonosa azzal búcsúzott, hogy fantasztikus időszak volt az elmúlt 7 év, és reméli, nem teljesen végleges most a búcsúzás, illetve reméli, még visszatérhetnek az éterbe. A rádiós hozzátette: köszöni a hallgatók elmúlt 7 éves figyelmét.

A Rádió Szentendre ma a honlapján jelentette be, hogy 2020. január 17-én, azaz most pénteken, 9 év után elnémul az FM 91,6 MHz-es frekvencián. A Rádió Szentendre csapata hozzátette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb visszatérhessenek az FM frekvenciára. Addig is a rádió a megszokott zenékkel és műsorokkal az interneten megy tovább.

A Rádió Szentendre élő műsora online az alábbi címen hallgatható: http://www.szentendre.media.hu/elo/radio-szentendre. A Rádió Szentendre applikáció a Google Play Áruházból és az App Store-ból letölthető.

További rádiós hírek olvashatók a Media1 oldalán, ahol ma számoltunk be arról is, hogy új mérföldkőhöz érkezett a hazai internetes rádiózás.

Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!