fbpx
Horváth Csaba, a 24.hu újságírója (középen) átveszi a Transparency-Soma díjat

Átadták a Transparency-Soma Díjat

Az egyik legrangosabb hazai oknyomozó-díjat idén a 24.hu újságírója kapta, akinek írása nyomán vádat emelt az ügyészség a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, illetve a személye köré összpontosuló hálózat egyes tagjai ellen.

A 24.hu hírportálnál dolgozó Horváth Csaba nyerte a 2019-es év legjobb oknyomozó írásáért járó Transparency-Soma Díjat, írja Facebook-oldalán a Transparency International Magyarország. (Horváth Csaba a képen középen látható, amint átveszi a díjat.)

Horváth Csaba győztes cikksorozata bemutatta, hogy egy sokszereplős, Simonka György fideszes országgyűlési képviselő köré összpontosuló Békés megyei céghálózat hogyan élt vissza európai uniós agrár- és egyéb fejlesztési támogatásokkal. A sok terepmunkával készült hatrészes cikksorozatban feltárt visszaélések egy részében már vádat emeltek a feltételezett elkövetők ellen, de Horváth Csaba munkája további olyan korrupciógyanús eseteket is feltárt, amelyekben egyelőre nem történt vádemelés.

Egy évvel korábban a díjat az Átlátszó.hu nyerte, mely Orbán Viktor miniszterelnök korrupciógyanús repülőztetéséről rántotta le a leplet.

Fotó: Kaszás Tamás, Képszerkesztőség / Transparency International Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások