Bátrak Földje, RTL Klub

A Drága örökösök magas nézettséggel futott, de utána ismét kikapott a Bátrak Földje

Hiába remekelt a Drága örökösök új évadának első része, mert a Bátrak Földje második adásának nézettségi eredménye is baljósan alakult az RTL Klub szempontjából. Ha a baljós jelek tartós trenddé alakulnak, az RTL újratervezésre kényszerülhet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ahogyan arról a Media1 még csütörtökön beszámolt, január 1-jén, szerdán alulmaradt a nézettségi versenyben az RTL Klubon a Bátrak Földje első, premier adása, mely kikapott a TV2-n a Palik László vezette Exatlon Hungary című sportreality új évadának első részétől. Az első napon, szerdán még 18:50-kor került adásba az RTL Klub új nagyszabású kosztümös, saját gyártású napi telenovellája, az új év második napjától, csütörtöktől azonban az előre beharangozottaknak megfelelően már arra a 21 órás kezdési időpontra került a Bátrak Földje, amikor minden este látható lesz a következő időszakban.

Erősen kezdett a Drága örökösök 3. évada

Csütörtökön az előzetes híreknek megfelelően, új szereplőkkel kiegészülve 19:50-től elkezdődött a Drága örökösök új, 3. évada, ami kifejezetten erős nézettséggel futott. Olyannyira, hogy a SorozatWiki által közölt Nielsen Közönségmérés adatok szerint

a Drága örökösök 16,6 százalékos közönségarányt szállított a kereskedelmi szempontok miatt kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban, ezzel pedig nemcsak a TV2-n vele szemben futó sportreality-t győzte le, de rögtön a csütörtöki nap legnézettebb műsora is lett.

Drága örökösök
Drága örökösök. Fotó: RTL sajtószoba

Erős felvezetőműsor sem segített a Bátrak Földjén

Erős felvezető támogatást kapott tehát a Bátrak földje, ennek ellenére az megint rossz nézettséggel, 11,3 százalékos közönségaránnyal futott, átadva a vezetést Palik Lászlónak és a TV2-nek. A SorozatWiki által megírt nézettségi adatok alapján a TV2-n az Exatlon Hungary-nak 14,4 százalékos közönségaránya volt 18-49-ben, vagyis jókora különbség alakult ki megint a sportvetélkedő és a telenovella közönségaránya között.

Baljós jelek

A nézők tehát elkapcsoltak az új RTL-es telenovelláról. Ez elég baljósnak tűnik az RTL Klub szempontjából, mely mint arról korábban beszámoltunk, rögtön 80 részt gyártott le a Bátrak földjéből, így ha napi telenovella nem tud megerősödni, az tartósan is problémát okozhat a számára. Ha a jövő héten sem tud erőt felmutatni a Bátrak földje, az RTL Klub máris kénytelen lehet átalakítani az idén életbe lépett műsorrendjét oly módon, hogy ne a TV2-n futó sportvetélkedővel szemben fusson a telenovella.

Esti holtverseny

Érdekesség, hogy a Bátrak földje gyengélkedése miatt is, az RTL Klub az egész főműsoridős csatornaátlagot tekintve holtversenybe került a TV2-vel csütörtökön. Mindkét csatorna 12,9 százalékos átlagos közönségarányt ért el 19 és 23 óra között 18-49-ben.

Borító: A Bátrak földje egyik jelenete. Fotó: RTL sajtószoba

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!