fbpx
Bátrak Földje, RTL Klub

A Drága örökösök magas nézettséggel futott, de utána ismét kikapott a Bátrak Földje

Hiába remekelt a Drága örökösök új évadának első része, mert a Bátrak Földje második adásának nézettségi eredménye is baljósan alakult az RTL Klub szempontjából. Ha a baljós jelek tartós trenddé alakulnak, az RTL újratervezésre kényszerülhet.

Ahogyan arról a Media1 még csütörtökön beszámolt, január 1-jén, szerdán alulmaradt a nézettségi versenyben az RTL Klubon a Bátrak Földje első, premier adása, mely kikapott a TV2-n a Palik László vezette Exatlon Hungary című sportreality új évadának első részétől. Az első napon, szerdán még 18:50-kor került adásba az RTL Klub új nagyszabású kosztümös, saját gyártású napi telenovellája, az új év második napjától, csütörtöktől azonban az előre beharangozottaknak megfelelően már arra a 21 órás kezdési időpontra került a Bátrak Földje, amikor minden este látható lesz a következő időszakban.

Erősen kezdett a Drága örökösök 3. évada

Csütörtökön az előzetes híreknek megfelelően, új szereplőkkel kiegészülve 19:50-től elkezdődött a Drága örökösök új, 3. évada, ami kifejezetten erős nézettséggel futott. Olyannyira, hogy a SorozatWiki által közölt Nielsen Közönségmérés adatok szerint

a Drága örökösök 16,6 százalékos közönségarányt szállított a kereskedelmi szempontok miatt kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban, ezzel pedig nemcsak a TV2-n vele szemben futó sportreality-t győzte le, de rögtön a csütörtöki nap legnézettebb műsora is lett.

Drága örökösök
Drága örökösök. Fotó: RTL sajtószoba

Erős felvezetőműsor sem segített a Bátrak Földjén

Erős felvezető támogatást kapott tehát a Bátrak földje, ennek ellenére az megint rossz nézettséggel, 11,3 százalékos közönségaránnyal futott, átadva a vezetést Palik Lászlónak és a TV2-nek. A SorozatWiki által megírt nézettségi adatok alapján a TV2-n az Exatlon Hungary-nak 14,4 százalékos közönségaránya volt 18-49-ben, vagyis jókora különbség alakult ki megint a sportvetélkedő és a telenovella közönségaránya között.

Baljós jelek

A nézők tehát elkapcsoltak az új RTL-es telenovelláról. Ez elég baljósnak tűnik az RTL Klub szempontjából, mely mint arról korábban beszámoltunk, rögtön 80 részt gyártott le a Bátrak földjéből, így ha napi telenovella nem tud megerősödni, az tartósan is problémát okozhat a számára. Ha a jövő héten sem tud erőt felmutatni a Bátrak földje, az RTL Klub máris kénytelen lehet átalakítani az idén életbe lépett műsorrendjét oly módon, hogy ne a TV2-n futó sportvetélkedővel szemben fusson a telenovella.

Esti holtverseny

Érdekesség, hogy a Bátrak földje gyengélkedése miatt is, az RTL Klub az egész főműsoridős csatornaátlagot tekintve holtversenybe került a TV2-vel csütörtökön. Mindkét csatorna 12,9 százalékos átlagos közönségarányt ért el 19 és 23 óra között 18-49-ben.

Borító: A Bátrak földje egyik jelenete. Fotó: RTL sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások