A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Kikerül a DIGI kínálatából 9 tévécsatorna, köztük a Sport 1 és a Sport2

A Sport1, a Sport2, az AMC, a Spektrum, a Minimax, a TV Paprika és a Film Café csatornák mellett a Megamax, a CBS Reality, a Sport1 HD, a Sport2 HD és a Spektrum HD csatorna is kikerül a DIGI csatornakiosztásából. Az ügyfelek dühös kommentekkel árasztják el a DIGI-t a kialakult helyzet miatt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Saját honlapján, egy több kattintás után, igencsak nehézkesen fellelhető pdf állományban informálja előfizetőit a DIGI arról, hogy 2020. januárjától kikerül a műsorterjesztő cég kínálatából, azaz az általános szerződési feltételek (ászf) csatornalistájából az alábbi 9, az AMC Networks International médiavállalathoz tartozó tévécsatorna:

 • Sport1
 • Sport2
 • AMC
 • Spektrum
 • Minimax
 • TV Paprika
 • Film Café
 • Megamax
 • CBS Reality
 • Sport1 HD
 • Sport2 HD
 • Spektrum HD

Egyelőre nem sikerült, de még megegyezhet az AMC és a DIGI

A Media1 érdeklődésére az AMC Networks budapesti irodája egy nyilatkozatot küldött szerkesztőségünkbe kedden délután, melyben megerősítik, hogy 2020. január 1-jével a DIGI úgy döntött, kiveszi kínálatából a teljes AMC csatornaportfóliót. A közlemény azonban hozzáteszi, az AMC Networks és a DIGI hosszú együttműködésre tekinthetnek vissza, és jelenleg is tárgyalásban vannak a köztük lévő szerződés meghosszabbításáról. Az AMC Networks szerint mindenesetre ők korrekt, versenyképes és a piaci helyzetnek megfelelő árajánlatot adtak a DIGI-nek a portfóliója terjesztésére, így a tévétársaság bízik benne, hogy sikerül hamarosan megállapodnia a DIGI kínálatában lévő minden csatornája további terjesztésére.

Közleményükben hozzáteszik:

„Amennyiben a DIGI csomagjaiból kikerülnek az AMC Networks csatornái 2020. január 1-jén, az előfizetők a Sport1 és a Sport2 olyan sportközvetítéseitől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen most hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC. A 20 éves Minimax népszerű Dreamworks és Universal mesesorozatai, a TV Paprika hazai és nemzetközi sztárséfjei, de a Spektrum sokszoros díjnyertes saját gyártású sorozatai (mint a Tabukról tabuk nélkül) sem jutnak el jövőre a csatornák nézőihez. Így a sorozatrajongók sem követhetik az AMC közelgő Fear the Walking Dead, Preacher, Better Call Saul, The Terror és NOS4A2 premiereit sem”.

Végül az AMC Networks azt írja, hogy a szolgáltatás megszűnésével kapcsolatos érdeklődéseket mindenki a  DIGI-nek címezze.

A DIGI honlapján arról egyébként nem közöltek információt, mi kerülne a megszűnő 9 tévécsatorna helyére a kínálatban.

Az érintett tévécsatornák Facebook-oldalait, valamint a DIGI Facebook oldalát az elmúlt órákban elárasztották a dühös kommentek.

Mint arról még októberben beszámoltunk, a műholdas UPC esetében az RTL Magyarország csatornái kerültek veszélybe, miután a felek nem tudtak megegyezni a folytatást illetően, de azt mondták, van még esély rá, hogy megegyezés lehet.

Borító: A DIGI budapesti, Váci úti bejárata. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

COVID-19 - Koronavírus, kórház, nővér

Az Index írta a legtöbb hírt a koronavírusról

A Clementine látványos ábráiból az is kiderül, hogy a március 15-i hosszú hétvége tájékán jelent meg a legtöbb koronavírus témájú cikk a magyar híroldalakon, azóta folyamatosan csökken a média érdeklődése a téma iránt. A legnépszerűbb kifejezés a fertőzött volt a vizsgált magyar híroldalakon.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!