fbpx
A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Kikerül a DIGI kínálatából 9 tévécsatorna, köztük a Sport 1 és a Sport2

A Sport1, a Sport2, az AMC, a Spektrum, a Minimax, a TV Paprika és a Film Café csatornák mellett a Megamax, a CBS Reality, a Sport1 HD, a Sport2 HD és a Spektrum HD csatorna is kikerül a DIGI csatornakiosztásából. Az ügyfelek dühös kommentekkel árasztják el a DIGI-t a kialakult helyzet miatt.

Saját honlapján, egy több kattintás után, igencsak nehézkesen fellelhető pdf állományban informálja előfizetőit a DIGI arról, hogy 2020. januárjától kikerül a műsorterjesztő cég kínálatából, azaz az általános szerződési feltételek (ászf) csatornalistájából az alábbi 9, az AMC Networks International médiavállalathoz tartozó tévécsatorna:

 • Sport1
 • Sport2
 • AMC
 • Spektrum
 • Minimax
 • TV Paprika
 • Film Café
 • Megamax
 • CBS Reality
 • Sport1 HD
 • Sport2 HD
 • Spektrum HD

Egyelőre nem sikerült, de még megegyezhet az AMC és a DIGI

A Media1 érdeklődésére az AMC Networks budapesti irodája egy nyilatkozatot küldött szerkesztőségünkbe kedden délután, melyben megerősítik, hogy 2020. január 1-jével a DIGI úgy döntött, kiveszi kínálatából a teljes AMC csatornaportfóliót. A közlemény azonban hozzáteszi, az AMC Networks és a DIGI hosszú együttműködésre tekinthetnek vissza, és jelenleg is tárgyalásban vannak a köztük lévő szerződés meghosszabbításáról. Az AMC Networks szerint mindenesetre ők korrekt, versenyképes és a piaci helyzetnek megfelelő árajánlatot adtak a DIGI-nek a portfóliója terjesztésére, így a tévétársaság bízik benne, hogy sikerül hamarosan megállapodnia a DIGI kínálatában lévő minden csatornája további terjesztésére.

Közleményükben hozzáteszik:

„Amennyiben a DIGI csomagjaiból kikerülnek az AMC Networks csatornái 2020. január 1-jén, az előfizetők a Sport1 és a Sport2 olyan sportközvetítéseitől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen most hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC. A 20 éves Minimax népszerű Dreamworks és Universal mesesorozatai, a TV Paprika hazai és nemzetközi sztárséfjei, de a Spektrum sokszoros díjnyertes saját gyártású sorozatai (mint a Tabukról tabuk nélkül) sem jutnak el jövőre a csatornák nézőihez. Így a sorozatrajongók sem követhetik az AMC közelgő Fear the Walking Dead, Preacher, Better Call Saul, The Terror és NOS4A2 premiereit sem”.

Végül az AMC Networks azt írja, hogy a szolgáltatás megszűnésével kapcsolatos érdeklődéseket mindenki a  DIGI-nek címezze.

A DIGI honlapján arról egyébként nem közöltek információt, mi kerülne a megszűnő 9 tévécsatorna helyére a kínálatban.

Az érintett tévécsatornák Facebook-oldalait, valamint a DIGI Facebook oldalát az elmúlt órákban elárasztották a dühös kommentek.

Mint arról még októberben beszámoltunk, a műholdas UPC esetében az RTL Magyarország csatornái kerültek veszélybe, miután a felek nem tudtak megegyezni a folytatást illetően, de azt mondták, van még esély rá, hogy megegyezés lehet.

Borító: A DIGI budapesti, Váci úti bejárata. Fotó: Ladányi András, Media1

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások