fbpx
Szabad Pécs

Távozik a Szabad Pécs egyik alapítója

Új munkahelyén hozzá tartozik majd az önkormányzati Pécsma.hu és a Pécsi Hírek irányítása.

Egy ma, kedden közzétett cikkben elbúcsúzott a 2017-ben elindított hírportál olvasóitól Nimmerfroh Ferenc, a Szabad Pécs társalapítója. Búcsúcikkében Nimmerfroh Ferenc azt írta, néhány hete megkeresték, hogy elvállalná-e a pécsi önkormányzathoz tartozó Pécsma.hu internetes oldal és Pécsi Hírek című, ugyancsak önkormányzati nyomtatott lap főszerkesztői feladatait, ő pedig némi gondolkodás után, és „mert komolyan vehető ígéretet kaptam arra, hogy a munkát szabadon, politikai és bárminemű nyomástól mentesen végezhetem”, igent mondott a felkérésre.

Nimmerfroh Ferenc, a Szabad Pécs távozó alapítója
Nimmerfroh Ferenc, a Szabad Pécs távozó alapítója. Forrás: Szabad Pécs

A Szabad Pécs távozó szerkesztője azt írja, nem volt könnyű a döntés a Szabad Pécs egyik alapítójaként. 2017 kora tavasza óta rengeteg jón és rosszon ment keresztül azzal a néhány emberrel, aki az elmúlt több mint két és fél évben feltette az egzisztenciáját arra, hogy bebizonyítsa, van értelme független újságot csinálni vidéken.

„Elképesztő ellenszélben dolgoztunk, volt, amikor reménykedve és volt, amikor teljesen reményvesztetten. Ha azt mondom, érzelmi hullámvasúton ültünk, akkor még mindig nagyon messze vagyok annak leírásától, ami történt velünk hónapról hónapra.”

A Szabad Pécs alapítója szerint lehet nem propagandisztikus önkormányzati sajtóterméket készíteni

Ami Nimmerfroh új munkáját, az önkormányzati sajtót illeti, a leendő főszerkesztő azt írta:

„Úgy gondolom, hogy a nagyrészt a pécsi adófizetők pénzéből működtetett önkormányzati médiának nem kell szükségszerűen propagandaüzemmódban működnie, ahogy az az elmúlt években történt. A helyi közélet eseményeit nemcsak bemutatni kell, hanem ha szükséges, értelmezni és elemezni is, de nem valamely politikai cél mentén, nem pártközpontokból irányítottan.”

Ami a Szabad Pécset illeti, Nimmerfroh Ferenc azt írta, úgy érzi, nélküle is képes lesz tovább működni. Bár egy másik szerkesztőséghez igazol át, de ott is a szabad helyi sajtó ügyét szeretné segíteni.

A Pécsma előző főszerkesztője néhány hete távozott

A Pécsma előző főszerkesztőjét, Bóka Máté Cipriánt munkáját sok bírálat érte az önkormányzat sajtóorgánumainál, távozásáról éppen a Szabad Pécs nyomán számolt be a Media1 november közepén.

A Szabad Pécsnél néhány hete súlyos pénzügyi nehézségek miatt fel kellett függeszteni az oldal működését. A „szénszünetnek” egy hét után vetetettek véget, amikorra annyi támogatás jött össze, hogy mégis folytathatta újságírói munkáját a szerkesztőség.

További személyi hírek olvashatók a Media1 karrier rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások