Pécsma

Távozott a Pécsma és a Pécsi Hírek főszerkesztője

Bóka Máté Ciprián munkáját sok bírálat érte az önkormányzat sajtóorgánumainál. A volt főszerkesztő egy kormányközeli laphoz igazolhat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bóka Máté Ciprián közös megegyezéssel távozott a Pécsi Hírek és a Pécsma.hu főszerkesztői posztjáról, ahol munkáját folyamatosan bírálta érte az ellenzéki politikusok és pécsi civilek részéről. A távozásról a Szabad Pécset hétfő este sajtóközleményben értesítette a pécsi önkormányzat.

Az önkormányzat ebben azt írta:

„Bóka Máté Ciprián, a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. kiadásában megjelenő Pécsi Hírek és PécsMa kiadványok főszerkesztője november 15-ével távozott az újságoknál betöltött posztjáról. A Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő társaságnál betöltött munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg, amelynek feltételeiről mindenben megállapodás született a távozó főszerkesztő és a cég ügyvezetője között.”

Bóka Máté a szakmát a Dunántúli Napló komlói szerkesztőségében, majd Pécsen a lap gyakornokaként kezdte 2004-ben, ezután a Pécsi Újság.hu munkatársa lett. Páva Zsolt 2010-es polgármesterré választása után lett a Pécsi Kommunikációs Központ alá tartozó hírportál, a Pécsma és az ingyenesen terjesztett hetilap, a Pécsi Hírek főszerkesztője. Bóka a 2010-es években, még a G-napot (azaz Simicska Lajos és Orbán Viktor látványos szakítását) megelőzően, majd a lap 2018-as visszafideszesítése után a Magyar Nemzet pécsi tudósítója/külsős munkatársa is volt.

Bóka Máté városi sajtódíjat is kapott, amiről az által irányított Pécsma 2016-ban így számolt be: „Bóka Máté újságírónak pedig magas színvonalon végzett újságírói, szerkesztői és főszerkesztői tevékenységéért Várady Ferenc-díjat nyújtott át szombaton Páva Zsolt polgármester”.

A Szabad Pécs egyébként úgy tudja, hogy Bóka Máté egy pécsi kormányközeli újságnál folytathatja karrierjét a közeljövőben.

A múlt héten egy másik nagy változás is történt Pécsett: leváltották a Rádió 1 Péccsel összebútorozva működő rádiós céggel, a Pécs FM-et működtető P1 Rádió Kft.-vel. százmilliókra szerződő pécsi önkormányzati kft., a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) vezetőjét, mivel állítólag nem volt felhatalmazása ilyen nagy értékű szerződések megkötésére.

Szóljon hozzá!

Az Index és az Indamedia irodájának helyet adó Budasquare irodaház homlokzata

Bodolai László szerint Erdélyi Superman Zsolt magánakciója volt a videó, amivel leváltatná az Index főszerkesztőjét a NER-közeli Indamediának tanácsot adó egykori SZDSZ-es kampányguru

Erdélyi Superman Zsolt nyilvános videója szerint Dull Szabolcs helyett olyan főszerkesztőre lenne szükség az Index élén, aki „nem sz*rja össze magát egy kakukkos órától, és egy külsős tanácsadótól”. Bírálja az Indexet azért is, amiért hozzájárulást kér olvasóitól az Index a működésére. A Media1 felhívta Dull Szabolcsot, valamint Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. elnökét, mit szólnak a legújabb fejleményekhez.