fbpx
Pécsma

Távozott a Pécsma és a Pécsi Hírek főszerkesztője

Bóka Máté Ciprián munkáját sok bírálat érte az önkormányzat sajtóorgánumainál. A volt főszerkesztő egy kormányközeli laphoz igazolhat.

Bóka Máté Ciprián közös megegyezéssel távozott a Pécsi Hírek és a Pécsma.hu főszerkesztői posztjáról, ahol munkáját folyamatosan bírálta érte az ellenzéki politikusok és pécsi civilek részéről. A távozásról a Szabad Pécset hétfő este sajtóközleményben értesítette a pécsi önkormányzat.

Az önkormányzat ebben azt írta:

„Bóka Máté Ciprián, a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. kiadásában megjelenő Pécsi Hírek és PécsMa kiadványok főszerkesztője november 15-ével távozott az újságoknál betöltött posztjáról. A Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő társaságnál betöltött munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg, amelynek feltételeiről mindenben megállapodás született a távozó főszerkesztő és a cég ügyvezetője között.”

Bóka Máté a szakmát a Dunántúli Napló komlói szerkesztőségében, majd Pécsen a lap gyakornokaként kezdte 2004-ben, ezután a Pécsi Újság.hu munkatársa lett. Páva Zsolt 2010-es polgármesterré választása után lett a Pécsi Kommunikációs Központ alá tartozó hírportál, a Pécsma és az ingyenesen terjesztett hetilap, a Pécsi Hírek főszerkesztője. Bóka a 2010-es években, még a G-napot (azaz Simicska Lajos és Orbán Viktor látványos szakítását) megelőzően, majd a lap 2018-as visszafideszesítése után a Magyar Nemzet pécsi tudósítója/külsős munkatársa is volt.

Bóka Máté városi sajtódíjat is kapott, amiről az által irányított Pécsma 2016-ban így számolt be: „Bóka Máté újságírónak pedig magas színvonalon végzett újságírói, szerkesztői és főszerkesztői tevékenységéért Várady Ferenc-díjat nyújtott át szombaton Páva Zsolt polgármester”.

A Szabad Pécs egyébként úgy tudja, hogy Bóka Máté egy pécsi kormányközeli újságnál folytathatja karrierjét a közeljövőben.

A múlt héten egy másik nagy változás is történt Pécsett: leváltották a Rádió 1 Péccsel összebútorozva működő rádiós céggel, a Pécs FM-et működtető P1 Rádió Kft.-vel. százmilliókra szerződő pécsi önkormányzati kft., a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) vezetőjét, mivel állítólag nem volt felhatalmazása ilyen nagy értékű szerződések megkötésére.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások