Szabad Pécs

Vége a Szabad Pécs szénszünetének

Az oldal egy héttel ezelőtti felfüggesztését követően össze tudtak kalapozni annyi pénzt, ami elegendő lehet a pécsi szerkesztőség működéséhez.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ahogy arról korábban beszámoltunk, múlt hét hétfőtől felfüggesztette működését a Szabad Pécs hírportál, bár a pécsi médium munkatársai már akkor is jelezték: remélik, a későbbiekben még lehetőségük lesz a folytatásra, de először is meg kell oldaniuk az égető pénzhiányt, vagyis arra kérik az olvasóikat, támogassák az oldal működését, mert ha ez nem történik meg, végleges lehet a felfüggesztés. Néhány nap múlva már arról tudtunk beszámolni, hogy a Szabad Pécs olvasói megijedhettek, ugyanis hirtelen jelentősebbnek nevezhető összegek érkeztek a szerkesztőséghez. Az oldal azonban ekkor még továbbra is maradt zárva, korábbi cikkei is elérhetetlenek voltak, és nem esett szó arról, mikortól folytatódhat a működés.

A Szabad Pécs szerkesztősége azonban ma, hétfőn azt közölte, hogy a múlt hétfő óta eltelt napok tapasztalata alapján a hétvégén arra az elhatározásra jutott, hogy feloldják a felfüggesztést, folytatják a munkát, és újra elérhetővé teszik a korábbi cikkeket.

A szénszünetnek azért tudtak véget vetni, mivel összesen 165 személy elküldött a szerkesztőségnek 1 millió 729 ezer 972 forintot a szerkesztőségnek. Ezek közül négy, legalább 100 ezer forint összegű utalás volt, egyvalaki pedig több száz ezer forintos összeget utalt el.

A nagy adományozók között Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőhöz kötődő Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány is. Emellett más alapítványoktól is kaptak megkeresést.

A PayPal internetes fizetési rendszeren keresztül ezenkívül 64 olvasó rendszeres átutalást állított be, de a szerkesztőség szerint valójában már 100 felett lehet az új, rendszeres adományozók száma.

A cikk végül köszönetnyilvánítással és azzal zárul, örülnek, hogy sokan felismerték a szabad és független sajtó jelentőségét.

Mint arról tegnap beszámoltunk, veszélybe került a GameStar című nyomtatott magazin is. A lap szerkesztősége most évi közel 20 ezer forintos előfizetésre buzdítja az olvasókat. Legalább 2500 előfizetőre lenne szükségük a túléléshez. A januári szám pedig már biztosan nem jelenik meg: csupán rovatként jelenik meg a Gamestar a PC Worldben, a kiadó másik lapjában. Múlt heti hír, hogy csődközbe került a Mérce hírportál. A hír hatására a Mérce olvasói is befizettek összegeket, így a helyzet mostanra ott is javult.

További médiahírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!