Szabad Pécs

Vége a Szabad Pécs szénszünetének

Az oldal egy héttel ezelőtti felfüggesztését követően össze tudtak kalapozni annyi pénzt, ami elegendő lehet a pécsi szerkesztőség működéséhez.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Ahogy arról korábban beszámoltunk, múlt hét hétfőtől felfüggesztette működését a Szabad Pécs hírportál, bár a pécsi médium munkatársai már akkor is jelezték: remélik, a későbbiekben még lehetőségük lesz a folytatásra, de először is meg kell oldaniuk az égető pénzhiányt, vagyis arra kérik az olvasóikat, támogassák az oldal működését, mert ha ez nem történik meg, végleges lehet a felfüggesztés. Néhány nap múlva már arról tudtunk beszámolni, hogy a Szabad Pécs olvasói megijedhettek, ugyanis hirtelen jelentősebbnek nevezhető összegek érkeztek a szerkesztőséghez. Az oldal azonban ekkor még továbbra is maradt zárva, korábbi cikkei is elérhetetlenek voltak, és nem esett szó arról, mikortól folytatódhat a működés.

A Szabad Pécs szerkesztősége azonban ma, hétfőn azt közölte, hogy a múlt hétfő óta eltelt napok tapasztalata alapján a hétvégén arra az elhatározásra jutott, hogy feloldják a felfüggesztést, folytatják a munkát, és újra elérhetővé teszik a korábbi cikkeket.

A szénszünetnek azért tudtak véget vetni, mivel összesen 165 személy elküldött a szerkesztőségnek 1 millió 729 ezer 972 forintot a szerkesztőségnek. Ezek közül négy, legalább 100 ezer forint összegű utalás volt, egyvalaki pedig több száz ezer forintos összeget utalt el.

A nagy adományozók között Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőhöz kötődő Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány is. Emellett más alapítványoktól is kaptak megkeresést.

A PayPal internetes fizetési rendszeren keresztül ezenkívül 64 olvasó rendszeres átutalást állított be, de a szerkesztőség szerint valójában már 100 felett lehet az új, rendszeres adományozók száma.

A cikk végül köszönetnyilvánítással és azzal zárul, örülnek, hogy sokan felismerték a szabad és független sajtó jelentőségét.

Mint arról tegnap beszámoltunk, veszélybe került a GameStar című nyomtatott magazin is. A lap szerkesztősége most évi közel 20 ezer forintos előfizetésre buzdítja az olvasókat. Legalább 2500 előfizetőre lenne szükségük a túléléshez. A januári szám pedig már biztosan nem jelenik meg: csupán rovatként jelenik meg a Gamestar a PC Worldben, a kiadó másik lapjában. Múlt heti hír, hogy csődközbe került a Mérce hírportál. A hír hatására a Mérce olvasói is befizettek összegeket, így a helyzet mostanra ott is javult.

További médiahírek olvashatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Pesti Hírlap 0. szám

Szerdán megjelenik a Pesti Hírlap

A Media1 információi szerint Budapest hétfőn mégis megadta a rikkancsos terjesztéshez szükséges engedélyt Kerényiéknek, igaz, egyelőre csak egyszeri engedélyről van szó.

Jonny Round, The Sound Agency ügyvezető előad a Brandfestival konferencián Budapesten

Így segíthet vagy árthat a hang egy márkának

Jonny Round, a The Sound Agency igazgatója is előadást tartott a nemrégiben Budapesten megrendezett Brandfestival konferencián. A Sound Businessről, vagyis arról beszélt, hogyan segítheti az értékesítést, illetve a márkázást a hangok megfelelő használata, illetve hogyan üthet vissza, ha valaki nem körültekintő.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!