Szabad Pécs

Megijedtek a Szabad Pécs olvasói a felfüggesztés miatt

Miután az oldal felfüggesztette működését pénzügyi gondokra hivatkozva, hirtelen jelentős számú előfizetőjük lett.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ahogy azt már korábban megírtuk, felfüggesztette működését hétfőtől a Szabad Pécs hírportál. Az indoklás szerint elfogyott a Szabad Pécset üzemeltető nonprofit kft. pénze,  nem érkezett elegendő olvasói támogatás.

A lap akkor azt kérte olvasóitól, hogy amennyiben megtehetik, támogassák rendszeresen a portált, máskülönben a felfüggesztésből akár végleges bezárás is lehet.

Úgy tűnik, a felhívás értő fülekre talált, hiszen mint azt a Facebookon bejelentették, az elmúlt 3 napban 106 magánszemélytől és egy alapítványtól összesen 1 millió 360 ezer forint átutalást kaptak.

Megháromszorozódott az előfizetőik száma

Bár a támogatók többsége új adományozó, közülük sokan rendszeres utalást állítottak be. A poszt szerint többen – ha az eredetileg kért 2 ezer forintot nézzük – egy évnyi támogatásra szánt összeget küldtek el a hírportált üzemeltető nonprofit kft.-nek.

A szerkesztőség tagjai arról is beszámoltak, hogy két nap alatt gyakorlatilag háromszor annyi előfizetőjük lett, mint korábban volt.

Hadházy Ákos is a támogatók között van

A posztból az is kiderült, hogy a három kiemelt összegű (legalább 100 ezer forint) utalás egyike kivételesen nagy adomány volt, és az is, hogy a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőhöz kötődő Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány 100 ezer forintot utalt át a lap működésére és újraindítására. Emellett más alapítványi megkeresést is kaptak.

Ha a Szabad Pécs hírportálnak sikerül további új támogatókat maguk mellé állítania, akkor nagyon jó esélyük van arra, hogy meglegyen a minimum 500 fős adományozói kör.

A Szabad Pécset a Dunántúli Napló volt munkatársai nem sokkal azután hozták létre 2017-ben, hogy Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc felvásárolta a Mediaworks médiavállalatot, és elbocsátásokra került sor a megyei lapnál.

További, online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!

COVID-19 - Koronavírus, kórház, nővér

Az Index írta a legtöbb hírt a koronavírusról

A Clementine látványos ábráiból az is kiderül, hogy a március 15-i hosszú hétvége tájékán jelent meg a legtöbb koronavírus témájú cikk a magyar híroldalakon, azóta folyamatosan csökken a média érdeklődése a téma iránt. A legnépszerűbb kifejezés a fertőzött volt a vizsgált magyar híroldalakon.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!