fbpx
Szabad Pécs

Megijedtek a Szabad Pécs olvasói a felfüggesztés miatt

Miután az oldal felfüggesztette működését pénzügyi gondokra hivatkozva, hirtelen jelentős számú előfizetőjük lett.

Ahogy azt már korábban megírtuk, felfüggesztette működését hétfőtől a Szabad Pécs hírportál. Az indoklás szerint elfogyott a Szabad Pécset üzemeltető nonprofit kft. pénze,  nem érkezett elegendő olvasói támogatás.

A lap akkor azt kérte olvasóitól, hogy amennyiben megtehetik, támogassák rendszeresen a portált, máskülönben a felfüggesztésből akár végleges bezárás is lehet.

Úgy tűnik, a felhívás értő fülekre talált, hiszen mint azt a Facebookon bejelentették, az elmúlt 3 napban 106 magánszemélytől és egy alapítványtól összesen 1 millió 360 ezer forint átutalást kaptak.

Megháromszorozódott az előfizetőik száma

Bár a támogatók többsége új adományozó, közülük sokan rendszeres utalást állítottak be. A poszt szerint többen – ha az eredetileg kért 2 ezer forintot nézzük – egy évnyi támogatásra szánt összeget küldtek el a hírportált üzemeltető nonprofit kft.-nek.

A szerkesztőség tagjai arról is beszámoltak, hogy két nap alatt gyakorlatilag háromszor annyi előfizetőjük lett, mint korábban volt.

Hadházy Ákos is a támogatók között van

A posztból az is kiderült, hogy a három kiemelt összegű (legalább 100 ezer forint) utalás egyike kivételesen nagy adomány volt, és az is, hogy a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőhöz kötődő Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány 100 ezer forintot utalt át a lap működésére és újraindítására. Emellett más alapítványi megkeresést is kaptak.

Ha a Szabad Pécs hírportálnak sikerül további új támogatókat maguk mellé állítania, akkor nagyon jó esélyük van arra, hogy meglegyen a minimum 500 fős adományozói kör.

A Szabad Pécset a Dunántúli Napló volt munkatársai nem sokkal azután hozták létre 2017-ben, hogy Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc felvásárolta a Mediaworks médiavállalatot, és elbocsátásokra került sor a megyei lapnál.

További, online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások