fbpx
Óbuda-Békásmegyer Facebook-oldala

Nem adják az Óbuda-Békásmegyer Facebook-oldalt

Újpest és Józsefváros után újabb városrészben alakult ki huzavona az adott városrészekkel foglalkozó közösségi média felületek jogosultságai kapcsán az önkormányzati választásokat követően.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Egyelőre hiába próbálta megszerezni Budapest 3. kerületének új vezetése az Óbuda-Békásmegyer elnevezésű, közel 25 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal jogosultságait. Ennek magyarázata, hogy Újpesthez és Józsefvároshoz hasonlóan a kerület előző, fideszes vezetése Óbudán sem adja át a közösségimédia-csatornákat az új városvezetésnek – írja a Narancs.hu.

A Narancs szerint a kevésbé aktív Instagram-oldal kezelését sem kapta meg az új vezetés, pedig annak a linkje még egy hivatalos önkormányzati honlapról is elérhető hivatalos elérhetőségként.

Bús Balázsék arra hivatkozva nem adják át az Óbuda-Békásmegyer Facebook- és Instagram-oldalainak hozzáférését a kerület új vezetésének, hogy azokat „civilek működtetik”. Pedig a Narancs szerint minden jel arra utal, hogy a két csatorna eddig a 3. kerület hivatalos oldalaként funkcionált eddig, ugyanis a Facebook-oldal a városrész nevét felhasználva, Óbuda hivatalos logójával posztolta az önkormányzat programjait, hivatalos eseményeit.

Sőt Óbuda hivatalos YouTube-csatornája is össze van fűzve az oldallal, és a Regisztráció gombra kattintva Óbuda hivatalos oldala nyílik meg, ahol látszik, hogy a Regisztráció gombbal az obuda.hu hírlevelére lehetett feliratkozni eddig.

A Media1 is szétnézett az Óbuda-Békásmegyer elnevezésű Facebook-oldalon, ahol a Narancs vélekedését alátámasztó további elemeket is látott. A Névjegy alatti bemutatkozásban például még jelenleg is az szerepel: „Óbuda-Békásmegyer közösségi oldala”. Az oldalon a Videók fül alatt elérhető videók végén pedig Óbuda logója és Óbuda önkormányzatának hivatalos szlogenje, a „Közösséget építünk” található. (Lásd például itt: 2 perc 17 másodperc körül.)

Az Óbuda-Békásmegyer Facebok oldalon lévő egyik videó pillanata
Az Óbuda-Békásmegyer Facebok oldalon lévő egyik videó pillanata

A választások óta egyébként az oldalon megszaporodtak a kerület új vezetése elleni posztok az oldalon, de a Media1 már október 13. előttről is talált több olyan bejegyzést, amelyekkel az akkori ellenzéket bírálták. Például azzal támadták az ellenzéket, hogy aggregátort használtak az egyik kampánykitelepüléskor a kivetítő működtetéséhez.

Az oldalon a választás napján Bús Balázs polgármester buzdította szavazásra a látogatókat.

Bús Balázs október 13-án szavazásra buzdítja az oldal látogatóit
Bús Balázs október 13-án szavazásra buzdítja az oldal látogatóit

A Narancs hozzátette, hogy a volt polgármester csapata egy másik, az „Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatala” elnevezésű, mindössze 7 ezres követőszámú Facebook-oldalt egyébként átadott az új vezetésnek Bús Balázs polgármester leváltását követően, igaz, csak két héttel később, az első alakuló ülés után.

A napokban Józsefváros és Újpest új vezetése is arra panaszkodott, hogy az önkormányzati választásokat követő váltás után nem kaptak hozzáférést a kerület közösségimédia-felületeikhez. Józsefváros új polgármestere rendőrségi feljelentést is kilátásba helyezett, de addig is a Facebook központjához fordult munkatársaival segítségért.

Borító: Óbuda-Békásmegyer Facebook-oldalának egy részlete

Szóljon hozzá!