Óbuda-Békásmegyer Facebook-oldala

Nem adják az Óbuda-Békásmegyer Facebook-oldalt

Újpest és Józsefváros után újabb városrészben alakult ki huzavona az adott városrészekkel foglalkozó közösségi média felületek jogosultságai kapcsán az önkormányzati választásokat követően.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egyelőre hiába próbálta megszerezni Budapest 3. kerületének új vezetése az Óbuda-Békásmegyer elnevezésű, közel 25 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal jogosultságait. Ennek magyarázata, hogy Újpesthez és Józsefvároshoz hasonlóan a kerület előző, fideszes vezetése Óbudán sem adja át a közösségimédia-csatornákat az új városvezetésnek – írja a Narancs.hu.

A Narancs szerint a kevésbé aktív Instagram-oldal kezelését sem kapta meg az új vezetés, pedig annak a linkje még egy hivatalos önkormányzati honlapról is elérhető hivatalos elérhetőségként.

Bús Balázsék arra hivatkozva nem adják át az Óbuda-Békásmegyer Facebook- és Instagram-oldalainak hozzáférését a kerület új vezetésének, hogy azokat „civilek működtetik”. Pedig a Narancs szerint minden jel arra utal, hogy a két csatorna eddig a 3. kerület hivatalos oldalaként funkcionált eddig, ugyanis a Facebook-oldal a városrész nevét felhasználva, Óbuda hivatalos logójával posztolta az önkormányzat programjait, hivatalos eseményeit.

Sőt Óbuda hivatalos YouTube-csatornája is össze van fűzve az oldallal, és a Regisztráció gombra kattintva Óbuda hivatalos oldala nyílik meg, ahol látszik, hogy a Regisztráció gombbal az obuda.hu hírlevelére lehetett feliratkozni eddig.

A Media1 is szétnézett az Óbuda-Békásmegyer elnevezésű Facebook-oldalon, ahol a Narancs vélekedését alátámasztó további elemeket is látott. A Névjegy alatti bemutatkozásban például még jelenleg is az szerepel: „Óbuda-Békásmegyer közösségi oldala”. Az oldalon a Videók fül alatt elérhető videók végén pedig Óbuda logója és Óbuda önkormányzatának hivatalos szlogenje, a „Közösséget építünk” található. (Lásd például itt: 2 perc 17 másodperc körül.)

Az Óbuda-Békásmegyer Facebok oldalon lévő egyik videó pillanata
Az Óbuda-Békásmegyer Facebok oldalon lévő egyik videó pillanata

A választások óta egyébként az oldalon megszaporodtak a kerület új vezetése elleni posztok az oldalon, de a Media1 már október 13. előttről is talált több olyan bejegyzést, amelyekkel az akkori ellenzéket bírálták. Például azzal támadták az ellenzéket, hogy aggregátort használtak az egyik kampánykitelepüléskor a kivetítő működtetéséhez.

Az oldalon a választás napján Bús Balázs polgármester buzdította szavazásra a látogatókat.

Bús Balázs október 13-án szavazásra buzdítja az oldal látogatóit
Bús Balázs október 13-án szavazásra buzdítja az oldal látogatóit

A Narancs hozzátette, hogy a volt polgármester csapata egy másik, az „Óbuda – Békásmegyer Polgármesteri Hivatala” elnevezésű, mindössze 7 ezres követőszámú Facebook-oldalt egyébként átadott az új vezetésnek Bús Balázs polgármester leváltását követően, igaz, csak két héttel később, az első alakuló ülés után.

A napokban Józsefváros és Újpest új vezetése is arra panaszkodott, hogy az önkormányzati választásokat követő váltás után nem kaptak hozzáférést a kerület közösségimédia-felületeikhez. Józsefváros új polgármestere rendőrségi feljelentést is kilátásba helyezett, de addig is a Facebook központjához fordult munkatársaival segítségért.

Borító: Óbuda-Békásmegyer Facebook-oldalának egy részlete

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!