fbpx
Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, Józsefváros leendő polgármestere

Elvitték magukkal Józsefváros Facebook-oldalát

Pikó András, Józsefváros új polgármestere szerint az előző korszak emberei a Józsefváros újság szerkesztőségénél adatokat töröltek, valamint a városrész Facebook-oldalát átneveztették és magukévá tették a korábbi adminok.

Pikó Andrással, Józsefváros új polgármesterével közölt interjút hétfőn a hvg.hu. A beszélgetésben sok egyéb ügy mellett médiával kapcsolatos témák is szóba kerültek. A beszélgetés egyik pontján ugyanis Pikó közölte, hogy a Józsefváros újságnál olyan dolgok történtek, amelyeket nagyon nehéz törvényesnek látni.

A volt rádiós újságíróból lett polgármester elmondása szerint a kerületi újság szerkesztőségében a polgármesterváltáskor az összes számítógépről letörölték az adatokat, illetve feltételezhetően merevlemezt is elvittek.

Pikó András szerint önmagában már ez is felháborító,

„de amit személyesen is nehezen viselek, hogy megfosztottak bennünket a kommunikációs lehetőségünktől. Nagyon sokáig nem fértünk hozzá az önkormányzati honlaphoz, mert nem tudtuk a belépési kódot. A Facebook-oldalunkat konkrétan eltulajdonították úgy, hogy a korábbi adminok átnevezték a Józsefváros oldalt”.

Pikó azt mondta a hvg.hu-nak, hogy most a Facebook közép-európai központjánál próbálják elérni, hogy visszakapják a Facebook-oldalt. A polgármester szerint a történtek felvetik a bűncselekmény gyanúját is, ezért ügyvédek dolgoznak az ügyön, és várhatóan feljelentéssel fognak élni.

A Józsefváros Facebook-oldalával történtek miatt a városháza nehezebben tud kommunikálni a városrész lakóival.

A polgármester a beszélgetés egy későbbi pontján azt is mondta, hogy elődjei kommunikációra, pr-ra összesen 300 millió forintot költöttek egy évben, amit személy szerint elfogadhatatlannak tart, ezért erre egészen biztosan kevesebbet költenek majd Józsefvárosban.

A napokban egyébként Újpesten is arról nyilatkozott az új helyi polgármester, hogy az előző korszakból ott maradt munkatársak foglyul ejtették a kerület Facebook-oldalát.

Borító: Pikó András, Józsefváros polgármestere

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások