Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, Józsefváros leendő polgármestere

Elvitték magukkal Józsefváros Facebook-oldalát

Pikó András, Józsefváros új polgármestere szerint az előző korszak emberei a Józsefváros újság szerkesztőségénél adatokat töröltek, valamint a városrész Facebook-oldalát átneveztették és magukévá tették a korábbi adminok.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Pikó Andrással, Józsefváros új polgármesterével közölt interjút hétfőn a hvg.hu. A beszélgetésben sok egyéb ügy mellett médiával kapcsolatos témák is szóba kerültek. A beszélgetés egyik pontján ugyanis Pikó közölte, hogy a Józsefváros újságnál olyan dolgok történtek, amelyeket nagyon nehéz törvényesnek látni.

A volt rádiós újságíróból lett polgármester elmondása szerint a kerületi újság szerkesztőségében a polgármesterváltáskor az összes számítógépről letörölték az adatokat, illetve feltételezhetően merevlemezt is elvittek.

Pikó András szerint önmagában már ez is felháborító,

„de amit személyesen is nehezen viselek, hogy megfosztottak bennünket a kommunikációs lehetőségünktől. Nagyon sokáig nem fértünk hozzá az önkormányzati honlaphoz, mert nem tudtuk a belépési kódot. A Facebook-oldalunkat konkrétan eltulajdonították úgy, hogy a korábbi adminok átnevezték a Józsefváros oldalt”.

Pikó azt mondta a hvg.hu-nak, hogy most a Facebook közép-európai központjánál próbálják elérni, hogy visszakapják a Facebook-oldalt. A polgármester szerint a történtek felvetik a bűncselekmény gyanúját is, ezért ügyvédek dolgoznak az ügyön, és várhatóan feljelentéssel fognak élni.

A Józsefváros Facebook-oldalával történtek miatt a városháza nehezebben tud kommunikálni a városrész lakóival.

A polgármester a beszélgetés egy későbbi pontján azt is mondta, hogy elődjei kommunikációra, pr-ra összesen 300 millió forintot költöttek egy évben, amit személy szerint elfogadhatatlannak tart, ezért erre egészen biztosan kevesebbet költenek majd Józsefvárosban.

A napokban egyébként Újpesten is arról nyilatkozott az új helyi polgármester, hogy az előző korszakból ott maradt munkatársak foglyul ejtették a kerület Facebook-oldalát.

Borító: Pikó András, Józsefváros polgármestere

Szóljon hozzá!