Pikó András, a Klubrádió volt műsorvezetője, Józsefváros leendő polgármestere

Elvitték magukkal Józsefváros Facebook-oldalát

Pikó András, Józsefváros új polgármestere szerint az előző korszak emberei a Józsefváros újság szerkesztőségénél adatokat töröltek, valamint a városrész Facebook-oldalát átneveztették és magukévá tették a korábbi adminok.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Pikó Andrással, Józsefváros új polgármesterével közölt interjút hétfőn a hvg.hu. A beszélgetésben sok egyéb ügy mellett médiával kapcsolatos témák is szóba kerültek. A beszélgetés egyik pontján ugyanis Pikó közölte, hogy a Józsefváros újságnál olyan dolgok történtek, amelyeket nagyon nehéz törvényesnek látni.

A volt rádiós újságíróból lett polgármester elmondása szerint a kerületi újság szerkesztőségében a polgármesterváltáskor az összes számítógépről letörölték az adatokat, illetve feltételezhetően merevlemezt is elvittek.

Pikó András szerint önmagában már ez is felháborító,

„de amit személyesen is nehezen viselek, hogy megfosztottak bennünket a kommunikációs lehetőségünktől. Nagyon sokáig nem fértünk hozzá az önkormányzati honlaphoz, mert nem tudtuk a belépési kódot. A Facebook-oldalunkat konkrétan eltulajdonították úgy, hogy a korábbi adminok átnevezték a Józsefváros oldalt”.

Pikó azt mondta a hvg.hu-nak, hogy most a Facebook közép-európai központjánál próbálják elérni, hogy visszakapják a Facebook-oldalt. A polgármester szerint a történtek felvetik a bűncselekmény gyanúját is, ezért ügyvédek dolgoznak az ügyön, és várhatóan feljelentéssel fognak élni.

A Józsefváros Facebook-oldalával történtek miatt a városháza nehezebben tud kommunikálni a városrész lakóival.

A polgármester a beszélgetés egy későbbi pontján azt is mondta, hogy elődjei kommunikációra, pr-ra összesen 300 millió forintot költöttek egy évben, amit személy szerint elfogadhatatlannak tart, ezért erre egészen biztosan kevesebbet költenek majd Józsefvárosban.

A napokban egyébként Újpesten is arról nyilatkozott az új helyi polgármester, hogy az előző korszakból ott maradt munkatársak foglyul ejtették a kerület Facebook-oldalát.

Borító: Pikó András, Józsefváros polgármestere

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Daphne Caruana Galizia, a meggyilkolt máltai újságírónő. részlet a Guardian riportjából

Belebukott a máltai rendőrfőnök az újságíró-gyilkosságba

Távozik a máltai rendőrfőnök, akit a civil társadalom és a család azzal vádolt, hogy akadályozta a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ellen 2017-ben elkövetett gyilkosság felderítését, valamint még az újságíró halála előtt nem tett meg mindent Galizia védelmében.

Netflix logó

A Netflix saját tartalmakkal erősít

A következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására a streamingszolgáltató egy friss iparági elemzés szerint. A cég eközben a héten megnyitotta negyedik európai irodáját.

adótorony

Magyarországon is téma a 3G mobilhálózatok lekapcsolása

Bár ez nem megy majd egyik napról a másikra, és nem lesz könnyű menet, a mobilszolgáltatók a hírközlési hatósággal is egyeztetnek erről annak érdekében, hogy a régebbi mobilhálózati technológiából felszabaduló frekvenciákat jobban hasznosíthassák.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!