fbpx
Császár Attila, még az Echo TV munkatársaként

Császár Attila (is) otthagyta az EMMI-t

Még november elején távozott az Emberi Erőforrások Minisztériumából a Hír TV egykori, a 2006-os zavargások idején forradalmat kiáltó riporter-műsorvezetője. Ő már a negyedik sajtófőnök volt. Az utódja is volt Echo TV-s.

Mindössze nagyjából nyolc hónappal kinevezése után Császár Attila távozott az emberminisztérium sajtó és kommunikációs főosztályának éléről, írta meg a 24.hu.

Császár Attila helyére egy másik volt Echo TV-s munkatárs, Kresz László került. Császár 2019 márciusában vette át az EMMI Sajtó és Kommunikációs osztály vezetését. A volt tévériporter már a negyedik sajtófőnöke volt a Kásler Miklós vezette minisztériumnak.

Császár Attila hosszú időn át a HírTV-nél volt riporter és műsorvezető, majd 2017 januárjában ott hagyta az akkoriban Simicska Lajos érdekeltségében lévő tévét és átigazolt az Echo TV-hez, ahol eleinte riporter és műsorvezető volt, majd tavaly egy ideig még hírfőszerkesztőként is dolgozott, miután felmondott a csatornánál Mentes Katalin hírigazgató és az élettársa, Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes. (Szikszai és Mentes a HírTV tavalyi visszafideszesítésekor visszatért a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány alá tartozó tévétársasághoz.)

Császár Attila tévés karrierjét és a mostani néhány hónapos EMMI-s pozícióját megelőzően is dolgozott már kommunikációs osztályon: az első Orbán-kormány idején, 1998-2002 között a Szociális és Családügyi Minisztérium, később pedig a Közlekedési és Hírközlési Minisztérium sajtóosztályán.

Császár Attila neve akkor vált igazán ismertté, amikor 2006. szeptember 18. éjszakáján, a Gyurcsány-kormány elleni utcai zavargások kezdetén, a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostromakor a HírTV élő bejelentkezésében többször egy valóra vált forradalom kezdetének nevezte a mellette zajló eseményeket, nem sokkal az előtt, hogy az első csoportok – Császár szavai szerint – viszonylag „békességben” bevonultak az MTV épületébe, hogy „missziójukat” teljesítsék.

A tudósítás elfogultsága miatt az akkori médiahatóság, az ORTT jelentős összegű bírságot szabott ki a Hír Televízióra.

Borító: Császár Attila, még az Echo TV munkatársaként

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások