Császár Attila, még az Echo TV munkatársaként

Minisztériumi szóvivő lett Császár Attila, a forradalmat kiáltó egykori HírTV-s és Echo TV-s

Sőt, ő felügyeli az illetékes főosztályt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában, a Sajtó és Kommunikációs Főosztály vezetőjeként folytatja karrierjét Császár Attila – tudta meg az Index.hu. A portál információját maga az érintett is megerősítette telefonon.

Császár Attila hosszú időn át a HírTV-nél volt riporter és műsorvezető, majd 2017 januárjában, azaz közel két évvel az első G-nap után hagyta ott Simicska Lajos tévéjét és igazolt át az Echo TV-hez, ahol eleinte riporter és műsorvezető volt, majd tavaly egy ideig még hírfőszerkesztőként is dolgozott, miután felmondott a csatornánál Mentes Katalin hírigazgató és az élettársa, Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes. (Szikszai és Mentes a HírTV tavalyi visszafideszesítésekor visszatért a mostanában egymáshoz közelítő és egyaránt a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány alá tartozó csatorná(k)hoz.)

Forradalom, élő adásban

Császár Attila neve akkor vált igazán ismertté, amikor 2006. szeptember 18. éjszaka, a Gyurcsány-kormány elleni utcai zavargások kezdetén, a Magyar Televízió Szabadság téri székházának ostromakor a HírTV élő tudósításában többször egy valóra vált forradalom kezdetének nevezte a mellette zajló eseményeket, nem sokkal az előtt, hogy az első csoportok – Császár szavai szerint – viszonylag „békességben” bevonultak az MTV épületébe, hogy „missziójukat” teljesítsék. (Itt később az események elfajulásával jelentős károk keletkeztek, az archívumot is kár érte.)

A tudósítás elfogultsága miatt az akkori médiahatóság, az ORTT jelentős összegű bírságot szabott ki. Tíz évvel a forradalomkiáltás után Császár egy, a zavargásokat felidéző HírTV-s riportban azt mondta:

„Azt is a nevemhez szokták kötni, hogy forradalmat kiáltottam. Hát, ezzel kapcsolatban azért hadd jegyezzem meg: akik itt voltak az idő tájt, és követték az eseményeket, de ezt talán még a Távirati Iroda archívumában is meg lehet találni, Wittner Mária egykori ’56-os talán egy órával azelőtt, hogy én ezt itt elmondtam, a Kossuth téren ugyanerről beszélt. Én ezt próbáltam átadni a nézőknek, hogy a politika is ezt olvassa ki a kialakult helyzetből. Aztán ez kapott egy olyan interpretációt, amit már mindenki ismer és az én személyemhez köt. Ezt nekem nyilvánvalóan el kell viselni.”

Császár Attila egyébként mielőtt tévézni kezdett volna, már dolgozott kommunikációs osztályon, az első Orbán-kormány idején, 1998-2002 között a Szociális és Családügyi Minisztérium, majd később pedig a Közlekedési és Hírközlési Minisztérium sajtóosztályán.

Kiemelt kép: Császár Attila, még az Echo TV munkatársaként. Fotó: echotv.hu

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Dévényi István a Kötöttfogás műsorvezetőjeként

Kiszáll a Kötöttfogás szerkesztő-műsorvezetője

Dévényi István az európai uniós választási eredmények kapcsán jelentette be, hogy kiszáll. Hogy a műsor tovább megy-e, illetve ki veszi át Dévényi feladatait, arról a Konok Péter-Csintalan Sándor-Pörzse Sándor hármasnak kell döntenie.