Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

Karácsony Gergely: Nem tudom betiltani a Lokált

Budapest főpolgármestere azt írja, nem tudja és nem is akarja betiltani a lapot, de az abban folyó gyűlöletkeltő anyagok terjesztéséhez nem szeretne asszisztálni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról beszámoltunk, a Lokál című, eddig erősen közpénz-finanszírozott, és a Fidesz propagandacéljait kiszolgáló napilap nyomtatott és online kiadása cenzúrát és betiltást emlegetve elkezdte diktátorozni Karácsony Gergelyt, Budapest október 13-án ezelőtt megválasztott új főpolgármesterét. Ennek oka, hogy Karácsony egy október 16-i Facebook Live-on élőben sugárzott, az Index munkatársai által, de az olvasók bevonásával készített interjúban kilátásba helyezte, hogy a BKV felbontja a Lokállal kötött szerződést, illetve megpróbálja elűzni a közterületekről a lapot.

A Lokál – mely a logójára ma reggel ráillesztette, hogy „betiltva” – közölte azt is, hogy Karácsony bármit is tesz, ők akkor is megkeresik majd annak a módját, hogy eljuttassák a lapot az olvasókhoz.

Erre reagált Karácsony Gergely Facebook-oldalán. Az új főpolgármester azt írta, hogy a sajtó szabályozása ügyében ő leginkább Deák Ferenc azon gondolatával ért egyet, hogy legyen egyetlen sor a törvény: hazudni nem szabad. Márpedig Karácsony Gergely szerint még ennek az egy mondatos törvénynek sem felelne meg a Lokál.

Ennek ellenére azonban „természetesen nem tudom és nem is akarom betiltani” – mondta a főpolgármester, aki ugyanakkor azt is hozzátette:

„De azt nem hagyom, hogy a főváros asszisztáljon a gyűlöletkeltő hazugságaik terjesztéséhez!”

Az ügy előzményéről ITT érhető el korábbi írásunk.

Borító: Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Facebook

Szóljon hozzá!