A Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán

Nem aggódnak a főgonosz Berényi Miklós távozása miatt a Barátok közt produkciónál

Pénteken szerepel(t) utoljára a 21 éves születésnapját ünneplő, és a sorozatban ugyanennyi ideje látható Berényi Miklós karakterét alakító Szőke Zoltán, de a sorozat készítői nem aggódnak, hogy emiatt megcsappanna az érdeklődés a produkció iránt a jövőben, ugyanis több negatív karaktert is felépítettek, illetve egy régit is visszahoztak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Elérkezett a nagy pillanat, amire már hónapok óta számítani lehetett: ma, pénteken láthatták/látják utoljára a Barátok közt nézői Szőke Zoltánt, a Berényi Miklós nevű főszereplő, a Berényi Kft. volt ügyvezetőjének megformálóját.

Az 51 éves színész rácsok között köszön(t) el a nézőktől, az RTL Klubon a Fókuszban pedig le is ment az RTL-es sorozat „Jockey Ewingjával” egy interjú, melyben a színész a végét integetéssel zárva arról beszélt, hogy a sorozatbeli karakterével már nem tudott azonosulni, és úgy gondolta, veszélyes játék saját magával szemben, ha negatív figurát játszik, de szerinte a sorozat nélküle is jól meglesz. Hozzátette, figyeli majd a sorozat alakulását.

A Fókusz riportjában elhangzott az is, hogy Szőke Zoltán az éppen 21. születésnapját ünneplő sorozat ünnepi találkozójára már el sem ment, de ennek az az oka, hogy épp külföldön van.

Ismert: Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott.

Elvben visszatérhet

A Barátok köztből egyébként az előzetes várakozásoknak megfelelően úgy írták ki Berényi Miklóst, hogy meghagyták az elvi lehetőségét a visszatérésének, vagyis nem hal meg.

A Blikknek ennek ellenére azt nyilatkoztak a stábtól, ahol azt mondták, ennek ellenére nem sok esély van a sorozat főgonoszának tényleges visszatérésére, vagyis véglegesnek tűnik a dolog. (Persze Magdi anyus esetében is úgy tűnt, de mégis visszajár a sorozatba időnként szellemként.)

Negatív szereplőkkel készült a Barátok közt a távozás utáni időkre

A Barátok közt produkciónál egyébként azt mondták a Blikknek, hogy bíznak benne, hogy a Barátok közt Berényi Miklós nélkül is sikeres lesz. Bár a főgonosz távozik, a sorozat nem marad negatív figurák nélkül. Nemrég ezért is tért vissza 5 év után Berényi Claudia (Ábrahám Edit), illetve ezért kezdtek el felépíteni különböző egyéb karaktereket. De Volosinovszki György (29) Szántó Áronként és Pesák Ádám (25) Harmath Gergőként is a gonoszok táborát erősítik.

„Huszonegy év nagy idő, megértjük Szőke Zoltán döntését. Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Barátok közt eddig sem Berényi Miklósról szólt, hanem a Mátyás király tér lakóinak életéről” – jelentette ki Szabó Péter, a sorozat sajtófőnöke, aki hozzátette: eddig annyi minden történt, amikor Miki a sztori részese volt, és így lesz ez nélküle is.

A sajtófőnök hozzátette: „Azzal, hogy Miklós eltűnik, a sorozat nem ér véget. Régi és új szereplők is érkeznek, továbbra is rengeteg dráma és izgalom várható, szóval igaz a mondás, hogy nálunk tényleg bármi megtörténhet.”

Már csak öten maradtak

A Blikk megemlítette azt is, hogy mostanra már csak öt olyan színész tagja a stábnak, aki a kezdetektől a sorozat szereplője:

  • Varga Izabella (46), azaz dr. Balogh Nóra
  • Vili bácsi, azaz Várkonyi András (70)
  • Novák Laci, azaz Tihanyi-Tóth Csaba (51)
  • Barta Zsolt megformálója, Rékasi Károly (57)
  • valamint a nemrég visszatért Ábrahám Edit, azaz, Berényi Claudia

Műsoridőponti változtatások miatt egyébként Berényi Miklós utoljára 22:55-kor lesz képernyőn, de a délutáni adás nézői már láthatták volt, mi történik vele.

Szóljon hozzá!