fbpx
A Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán

Nem aggódnak a főgonosz Berényi Miklós távozása miatt a Barátok közt produkciónál

Pénteken szerepel(t) utoljára a 21 éves születésnapját ünneplő, és a sorozatban ugyanennyi ideje látható Berényi Miklós karakterét alakító Szőke Zoltán, de a sorozat készítői nem aggódnak, hogy emiatt megcsappanna az érdeklődés a produkció iránt a jövőben, ugyanis több negatív karaktert is felépítettek, illetve egy régit is visszahoztak.

Elérkezett a nagy pillanat, amire már hónapok óta számítani lehetett: ma, pénteken láthatták/látják utoljára a Barátok közt nézői Szőke Zoltánt, a Berényi Miklós nevű főszereplő, a Berényi Kft. volt ügyvezetőjének megformálóját.

Az 51 éves színész rácsok között köszön(t) el a nézőktől, az RTL Klubon a Fókuszban pedig le is ment az RTL-es sorozat „Jockey Ewingjával” egy interjú, melyben a színész a végét integetéssel zárva arról beszélt, hogy a sorozatbeli karakterével már nem tudott azonosulni, és úgy gondolta, veszélyes játék saját magával szemben, ha negatív figurát játszik, de szerinte a sorozat nélküle is jól meglesz. Hozzátette, figyeli majd a sorozat alakulását.

A Fókusz riportjában elhangzott az is, hogy Szőke Zoltán az éppen 21. születésnapját ünneplő sorozat ünnepi találkozójára már el sem ment, de ennek az az oka, hogy épp külföldön van.

Ismert: Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott.

Elvben visszatérhet

A Barátok köztből egyébként az előzetes várakozásoknak megfelelően úgy írták ki Berényi Miklóst, hogy meghagyták az elvi lehetőségét a visszatérésének, vagyis nem hal meg.

A Blikknek ennek ellenére azt nyilatkoztak a stábtól, ahol azt mondták, ennek ellenére nem sok esély van a sorozat főgonoszának tényleges visszatérésére, vagyis véglegesnek tűnik a dolog. (Persze Magdi anyus esetében is úgy tűnt, de mégis visszajár a sorozatba időnként szellemként.)

Negatív szereplőkkel készült a Barátok közt a távozás utáni időkre

A Barátok közt produkciónál egyébként azt mondták a Blikknek, hogy bíznak benne, hogy a Barátok közt Berényi Miklós nélkül is sikeres lesz. Bár a főgonosz távozik, a sorozat nem marad negatív figurák nélkül. Nemrég ezért is tért vissza 5 év után Berényi Claudia (Ábrahám Edit), illetve ezért kezdtek el felépíteni különböző egyéb karaktereket. De Volosinovszki György (29) Szántó Áronként és Pesák Ádám (25) Harmath Gergőként is a gonoszok táborát erősítik.

„Huszonegy év nagy idő, megértjük Szőke Zoltán döntését. Azt azonban nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Barátok közt eddig sem Berényi Miklósról szólt, hanem a Mátyás király tér lakóinak életéről” – jelentette ki Szabó Péter, a sorozat sajtófőnöke, aki hozzátette: eddig annyi minden történt, amikor Miki a sztori részese volt, és így lesz ez nélküle is.

A sajtófőnök hozzátette: „Azzal, hogy Miklós eltűnik, a sorozat nem ér véget. Régi és új szereplők is érkeznek, továbbra is rengeteg dráma és izgalom várható, szóval igaz a mondás, hogy nálunk tényleg bármi megtörténhet.”

Már csak öten maradtak

A Blikk megemlítette azt is, hogy mostanra már csak öt olyan színész tagja a stábnak, aki a kezdetektől a sorozat szereplője:

  • Varga Izabella (46), azaz dr. Balogh Nóra
  • Vili bácsi, azaz Várkonyi András (70)
  • Novák Laci, azaz Tihanyi-Tóth Csaba (51)
  • Barta Zsolt megformálója, Rékasi Károly (57)
  • valamint a nemrég visszatért Ábrahám Edit, azaz, Berényi Claudia

Műsoridőponti változtatások miatt egyébként Berényi Miklós utoljára 22:55-kor lesz képernyőn, de a délutáni adás nézői már láthatták volt, mi történik vele.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások