A Barátok Közt Berényi Claudiája

Újabb nagy változás a Barátok Köztben

Öt év kihagyás után végleg visszatér az RTL Klub sorozatába Ábrahám Edit, azaz az egykori főszereplő Berényi Claudia. Mindez épp akkor történik, amikor az RTL Klub sorozatából egy másik főszereplő, Berényi Miklós (Szőke Zoltán) távozik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mint arról még júliusban beszámoltunk, felmondott a Berényi Miklós szerepét 21 éven át alakító Szőke Zoltán az RTL Klub Barátok közt című sorozatát gyártó produkciós cégnél.

Ez nyilvánvalóan kihívások elé állította a Barátok közt produkciót, hiszen a sorozat egyik legfontosabb főszereplőjéről, egyik legmeghatározóbb karakteréről van szó, aki sok nézőt csalogatott a tévéképernyőkhöz nap mint nap. Sejthető volt, hogy Berényi Miklós nem sokáig lesz látható, a tegnapi részben pedig már bilincsben vitték el a rendőrök gyújtogatás vádjával. Berényi Miklóst ezek szerint úgy írhatják ki a sorozatból, hogy miután egy tűzesettel összefüggésben magára vállalt egy bűncselekményt, börtönbe vonul. Ezzel nyitva marad annak a lehetősége, hogy  később az RTL esetleg még visszahozhassa Berényit a sorozatba, például ha szabadul a börtönből.

A Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán
Szőke Zoltán, Berényi Miklós megformálója. A sorozatban sokszor folytattak ádáz küzdelmet a Claudiával. Fotó: RTL Sajtószoba

Kellett egy másik népszerű karakter

Mostanra már az is látszik, hogyan próbálják fenntartani a nézők érdeklődését a sorozat iránt a főszereplő távozása után. A BK-ban ugyanis hamarosan ismét felbukkan Ábrahám Edit, azaz Berényi Claudia, aki korábban 15 éven át alakította a Barátok közt egyik legjelentősebb karakterét. A SorozatWiki számolt be róla, hogy a produkciótól azt az információt kapta, hogy Ábrahám Edit – aki az elmúlt időszakban többször is vissza-vissza tért időszakosan a sorozatba – 5 év után újra állandó szerepet kap ismét az RTL Klub sorozatában.

Berényi Claudia 2014-es távozása a produkció történetének egyik legjelentősebb távozása volt, az ő távozásánál talán csak a mostanában időnként újra-újra felbukkanó Magdi anyus távozása volt jelentősebb.

Ábrahám Edit, azaz Berényi Claudia már mától látható lesz a szériában. A színésznő nyilatkozatát is közölte a SorozatWiki.

„Amikor bemegyek a stúdióba, mindenki örül nekem, az egész stáb és a kollégák is. Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire fog hiányozni ez a szerep, de nagyon jó érzés, hogy kellek, hogy szeretnek a nézők. Nagyon jó volt visszatérni – most úgy igazán, és nem csak látogatóba. Kellett ez a kis szünet, de a boldogsághoz fontos, hogy szakmailag is jól érezzem magam és azt hiszem most ismét jó helyen vagyok. Természetesen lesz egy s más a kőkemény üzletasszony tarsolyában… Claudia újra a régi, én pedig végre megint kiélhetem magam a szerepben. Imádom és kiélvezem minden percét, lubickolok benne” – nyilatkozta Ábrahám Edit.

Jöhetnek a Bartha Zsolt-Berényi Claudia ütközetek

Miután kiderült, hogy Rékasi Károly, a sorozat másik fontos karakterét, Bartha Zsoltot alakító színész elindul az idei önkormányzati választásokon Soroksáron helyi képvisejelöltként, sokan tartottak tőle, hogy esetleg egy másik fontos karaktertől is búcsúznia kell a Barátok közt nézőinek. Rékasi Károly és az RTL Magyarország azonban azt nyilatkozta korábban a Media1-nek, hogy a színész marad a sorozatban, a helyi politikában való szerepvállalás nem érinti a sorozatbeli szerepet.

Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában
Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában

Így most arra lehet számítani, hogy Bartha Zsolt és Claudia korábbi csatái folytatódhatnak Berényi Miklós (Szőke Zoltán) távozása után.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!