fbpx
Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Végrehajtás a TV2 ellen – itt a médiavállalat magyarázata a történtekre

A TV2 Média Csoport ellen tartozás miatt indult a végrehajtási eljárás.

Ahogy az mfor még múlt pénteken megírta, a Cégközlöny szerint végrehajtást rendelt el a TV2 Média Csoport Zrt. ellen dr. Bereczki Zsigmond közjegyző. A végrehajtási eljárást a  cégbíróság néhány nappal ezelőtt, szeptember 27-én jegyezte be.

Az ügyirat számából már előzetesen következtetni lehetett rá, hogy egy fizetési meghagyás emelkedett jogerőre a TV2-vel szemben, és ennek végrehajtását kérte a közjegyző. Arra már a hatályos jogszabályok alapján lehetett következtetni, hogy a TV2-vel szembeni ominózus pénzkövetelés nem haladja meg a hárommillió forintot, ez alatt kötelező ugyanis a fizetési meghagyás választása a bírósági eljárás indítása helyett.

Ma, hétfőn a TV2 a honlapján közzétett közleménnyel válaszolt az mfor.hu pénteki cikkére. Ebben a médiavállalat azt írja: „adminisztrációs hiba” miatt indult ellenük végrehajtás. A sajtóosztály közölte: a TV2 Média Csoport 100 ezer forintos kötbér-tartozását nem egyenlítette ki. E követelése miatt fordult a hitelező a TV2 által meg nem nevezett jogosult közjegyzőhöz, aki fizetési meghagyást küldött ki, ám az a médiacég állítása szerint nem jutott el hozzá.

A fizetési meghagyás a közjegyzői hatáskörbe tartozó eljárás, ami a pénzkövetelések behajtásának gyors és hatékony eszköze. Ha valakinek tartoznak, ezáltal akár néhány héten belül a pénzéhez juthat, nem kell egy hosszas bírósági procedúrába vágnia ahhoz, hogy a pénzéhez jusson. Amennyiben a kötelezett a jogosult követelését elismeri, vagy arról nem nyilatkozik, a fizetési meghagyás a tizenhatodik napon jogerőssé válik. Ha a jogerő ellenére a kötelezett nem fizet, a jogosult végrehajtást kezdeményezhet a fizetési meghagyásban megjelölt összeg tekintetében.

Ez esetben arról van szó, hogy a TV2 nem nyilatkozott, ezért vált a fizetési meghagyás jogerőssé, majd miután azt követően sem fizetett, a közjegyző végrehajtást indított. Ennek híre már eljutott a TV2-höz, amely a múlt héten rendezte a tartozását, így a végrehajtási eljárás október 4-én megszűnt.

Nem először

A TV2-vel szemben nem először indul végrehajtási eljárás. Korábban azonban főleg helyreigazítási ügyek jutottak ebbe a stádiumba, amikor is a TV2 nem tett eleget valamelyik bírósági ítéletbe foglalt helyreigazítási kötelezettségének. Idén májusban például a Jobbik kért végrehajtást a médiavállalat ellen.

A TV2 Média Csoport a 2018-as pénzügyi évet 1,7 milliárd forint nyereséggel zárta.

Hírünk részben az mfor.hu írása nyomán készült. További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Marsi Anikó és Gönczi Gábor műsorvezetők a TV2 Tények stúdiójában. Fotó: TV2 sajtószoba

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások