TV2 Tények

Tüntetés volt a TV2 előtt

Két-háromszáz ember gyűlt össze szerdán a rossz idő ellenére, hogy a TV2 Tények egyik riportja, illetve úgy általában a Tények módszerei ellen tiltakozzon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A rossz idő ellenére is nagyjából két-háromszáz ember tüntetett szerda este a TV2 épülete előtt, miután a Tények és az Origo azt állította László Imre DK-s politikusról, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltjéről, hogy még 2012 környékén többször is zaklatta szexuálisan az egyik női beosztottját, egy orvosnőt – tudósított az Index.

László Imre kitalációnak nevezte a történteket, és a Facebook-oldalán közölte, hogy hazug lejáratással és aljassággal akarnak ellene harcolni.

A kormánysajtó meg sem szólaltatta az érintettet.

Az Index tudósítása szerint a tüntetésen ott volt több fővárosi ellenzéki polgármesterjelölt, illetve beszédet mondott Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármesterjelöltje, valamint Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, aki elmondta, nem engednek a hazugságoknak és az erőszaknak, mindnyájan kiállnak László Imre mellett.

A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapest. Fotó: Ladányi András, Media1
A TV2 épületének bejárata a Róna utcában Budapest. Fotó: Ladányi András, Media1

A politikusok a TV2 munkatársainak morális felelősségét firtatták.

„Milyenek azok az emberek, akik ebben az épületben dolgoznak?” – tette fel a kérdést Niedermüller, aki szerint a TV2-nél a gyűlölködés katonái dolgoznak, és hazugságokat állítanak.

A helyszínen egyébként levetítették a TV2 Tények esti adását. Azt várták, hogy beolvassák-e a petíciójukat, amit délután Karácsony és László vitt be az épületbe, közben pedig folyamatosan azt skandálták, hogy hazudik a TV2, a fütyüléstől alig lehetett hallani az adást. A csatorna hírműsora ugyan röviden beszámolt a tüntetésről, és elhangzott, hogy Karácsony cirkuszolni érkezett az épület elé, közben pedig csak arról mutattak képeket, ahogy Karácsony nem válaszolt a kérdéseikre. Miután világossá vált, hogy nem olvassák be a petíciót, a helyszínen az eddigieknél is hangosabb pfujolás és „hazudik a TV2” skandálás alakult.

A helyszínre érkező László Imre nagy tapsot kapott, majd azt mondta, a kormánypárt minden olyat megtesz, amit intelligenciával, tisztességgel és normális vetélkedéssel nem lehet jellemezni, a lényeg a kijelölt célszemélyek megsemmisítése.

A tüntetés során Karácsony Gergely helyreigazította a TV2 néhány állítását, majd a demonstráció végén még kivetítették az épület falára a Fidesz logóját, ami pár másodpercenként hányós szmájlivá változott, mellette pedig az esemény meghirdetett címe volt olvasható: „Hányunk a hazugságaitoktól.”

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Az RTL Klub Való Világ 4. c. reality logója

A Médiatanács negyedszerre próbálja megbüntetni az RTL Klubot a Való Világ 4 miatt

A Médiatanács most épp 12 millió forintra büntetné az RTL Klub médiaszolgáltatóját a VV 2011-ben sugárzott szériája miatt, holott eredetileg még 144 millió forint volt a kiszabott bírság összege. Az ügy már többször megjárta a bíróságokat, mert a grémium mindig jogsértő határozatokat adott ki. A Médiatanács e heti ülésén egyébként újra zöld lámpát kapcsolt a fideszes vezetésű Székesfehérvár helyi rádiójának.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!