fbpx
UPC Direct

Elvehetik a műholdas UPC ügyfeleitől az RTL Magyarország 7 tévécsatornáját, de még van rá esély, hogy végül nem így lesz

Hiába kerül ki az RTL Magyarország 7 tévécsatornája a UPC Direct általános szerződési feltételeiből, a Media1-nek nyilatkozva a műholdas szolgáltató azt közölte: még közel sem biztos, hogy tényleg kikerülnek a tévécsatornák a UPC Direct kínálatából. Az RTL Magyarország is megszólalt.

Elterjedt egy iparági pletyka, hogy a műholdas UPC, azaz a UPC Direct (vagy más néven UPC DTH) ügyfeleinek hamarosan búcsút kell venniük az alábbi tévécsatornáktól:

  • RTLII
  • RTL Gold
  • RTL+
  • Film+
  • Sorozat+
  • Cool
  • Muzsika TV

A pletyka azután terjedt el, hogy a dtvnews nevű tévés honlap Facebook-csoportjában tényként és forráshivatkozás nélkül azt közölték, hogy műholdas UPC által nyújtott tévécsatornák közül 2020. január elsejétől eltűnnek az imént említett, kivétel nélkül az RTL Magyarországhoz tartozó tévéadók.

A dtv által terjesztett feltételezésnek feltehetőleg az lehet az alapja, hogy a UPC DTH 2019. november 15-től hatályba lépő általános szerződési feltétéleinek (ÁSZF) 1. számú mellékletéből a műholdas UPC által nyújtott tévécsatornák listájából eltűntek az imént említett, kivétel nélkül az RTL Magyarországhoz tartozó tévéadók.

Még tárgyal a UPC DTH és az RTL Magyarország

A Media1 az egyre terjedő pletykáról értesülve szerdán még kora délután megkereste a UPC DTH magyarországi kommunikációs ügynökségét, ahol jelentősen árnyalták a Facebook-csoportban terjedő információkat.

A UPC DTH a Media1-nek azt a választ adta, hogy a UPC DTH jelenleg is tárgyalást folytat az RTL csatornák tulajdonosával a 2019 év végén lejáró szerződésük 2020-as megújításának feltételeiről.

A válasz szerint igaz ugyan, hogy megegyezés egyelőre nem született, de a UPC épp a jogi kötelezettségének eleget téve döntött úgy, hogy az előfizetőit időben értesíti az őket esetlegesen érintő változásokról az aktuális ÁSZF-ben, ami egyébként letölthető a UPC Direct weboldaláról is.

A UPC Direct kommunikációs ügynökségénél hozzátették: „a UPC DTH minden esetben igyekszik változatlan minőségben kiszolgálni ügyfeleit, és az egyeztetések során is arra törekszik, hogy az ügyfelei érdekei érvényesüljenek. Amennyiben a csatorna tulajdonosa biztosítja azokat a feltételeket, melyek mentén az ügyfelek változatlan feltételekkel érhetik el a tartalmaikat, a csatorna továbbra is a kínálatban marad.”

Még nem tudni, hogy a műholdas UPC is nevet vált-e

Megkérdeztük azt is, tervezi-e a műholdas UPC, hogy a Vodafone Magyarország által felvásárolt, vezetékes szolgáltatást nyújtó UPC Magyarországhoz hasonlóan szintén nevet vált (hiszen a UPC Direct is új tulajdonoshoz, a francia Vivendi-csoporthoz került), de erre annyit válaszoltak, hogy a UPC DTH esetében a névváltoztatás kapcsán egyelőre még nincs döntés, így erről jelen pillanatban nem tudnak információt adni. „Igyekszünk minden fejleményről időben tájékoztatást adni majd” – tették hozzá.

Frissítés – Itt az RTL Magyarország reakciója is

A Media1 időközben az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságától is választ kapott az ügyben. Válaszukban azt írják:

„Az RTL kábelcsatornáit üzemeltető CLT-UFA HBD a UPC DTH S.À R.L-lal kötött szerződése 2019. december 31-én lejár, a szolgáltató ezt a tényt közölte a mostani ÁSZF-változásban saját ügyfeleivel. A szerződés megújításáról a tárgyalások jelenleg is zajlanak a két fél között.”

Frissítés 2 – Az RTL Klub és az RTL Klub HD már biztosan marad

Cikkünk megjelenését követően a UPC DTH részéről kaptunk egy kiegészítő információt, mely szerint a UPC Direct megállapodott az M-RTL Zrt.-vel az RTL Klub következő években történő terjesztéséről, így továbbra is akár HD minőségben is követhető lesz az RTL Klub.

További tévés hírekért érdemes rendszeresen felkeresni a Media1 tv oldalát, ahol az ügy további fejleményeire természetesen később még visszatérünk. Tévé rovatunkban nemrég számoltunk be arról is, hogy a Mészáros Lőrinc felesége által felvásárolt Life TV-t magyar celebekkel rántanák ki Csipkerózsika-álmából október 15-én.

Frissítés 3 – Végül létrejött a megegyezés

Az RTL Magyarország 2019. december 17-én, vagyis iménti hírünk után több mint két hónappal, szinte az utolsó pillanatban mégis megegyezett a UPC DTH-val, sőt még bővül is a két cég együttműködése.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások