UPC Direct

Elvehetik a műholdas UPC ügyfeleitől az RTL Magyarország 7 tévécsatornáját, de még van rá esély, hogy végül nem így lesz

Hiába kerül ki az RTL Magyarország 7 tévécsatornája a UPC Direct általános szerződési feltételeiből, a Media1-nek nyilatkozva a műholdas szolgáltató azt közölte: még közel sem biztos, hogy tényleg kikerülnek a tévécsatornák a UPC Direct kínálatából. Az RTL Magyarország is megszólalt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Elterjedt egy iparági pletyka, hogy a műholdas UPC, azaz a UPC Direct (vagy más néven UPC DTH) ügyfeleinek hamarosan búcsút kell venniük az alábbi tévécsatornáktól:

  • RTLII
  • RTL Gold
  • RTL+
  • Film+
  • Sorozat+
  • Cool
  • Muzsika TV

A pletyka azután terjedt el, hogy a dtvnews nevű tévés honlap Facebook-csoportjában tényként és forráshivatkozás nélkül azt közölték, hogy műholdas UPC által nyújtott tévécsatornák közül 2020. január elsejétől eltűnnek az imént említett, kivétel nélkül az RTL Magyarországhoz tartozó tévéadók.

A dtv által terjesztett feltételezésnek feltehetőleg az lehet az alapja, hogy a UPC DTH 2019. november 15-től hatályba lépő általános szerződési feltétéleinek (ÁSZF) 1. számú mellékletéből a műholdas UPC által nyújtott tévécsatornák listájából eltűntek az imént említett, kivétel nélkül az RTL Magyarországhoz tartozó tévéadók.

Még tárgyal a UPC DTH és az RTL Magyarország

A Media1 az egyre terjedő pletykáról értesülve szerdán még kora délután megkereste a UPC DTH magyarországi kommunikációs ügynökségét, ahol jelentősen árnyalták a Facebook-csoportban terjedő információkat.

A UPC DTH a Media1-nek azt a választ adta, hogy a UPC DTH jelenleg is tárgyalást folytat az RTL csatornák tulajdonosával a 2019 év végén lejáró szerződésük 2020-as megújításának feltételeiről.

A válasz szerint igaz ugyan, hogy megegyezés egyelőre nem született, de a UPC épp a jogi kötelezettségének eleget téve döntött úgy, hogy az előfizetőit időben értesíti az őket esetlegesen érintő változásokról az aktuális ÁSZF-ben, ami egyébként letölthető a UPC Direct weboldaláról is.

A UPC Direct kommunikációs ügynökségénél hozzátették: „a UPC DTH minden esetben igyekszik változatlan minőségben kiszolgálni ügyfeleit, és az egyeztetések során is arra törekszik, hogy az ügyfelei érdekei érvényesüljenek. Amennyiben a csatorna tulajdonosa biztosítja azokat a feltételeket, melyek mentén az ügyfelek változatlan feltételekkel érhetik el a tartalmaikat, a csatorna továbbra is a kínálatban marad.”

Még nem tudni, hogy a műholdas UPC is nevet vált-e

Megkérdeztük azt is, tervezi-e a műholdas UPC, hogy a Vodafone Magyarország által felvásárolt, vezetékes szolgáltatást nyújtó UPC Magyarországhoz hasonlóan szintén nevet vált (hiszen a UPC Direct is új tulajdonoshoz, a francia Vivendi-csoporthoz került), de erre annyit válaszoltak, hogy a UPC DTH esetében a névváltoztatás kapcsán egyelőre még nincs döntés, így erről jelen pillanatban nem tudnak információt adni. „Igyekszünk minden fejleményről időben tájékoztatást adni majd” – tették hozzá.

Frissítés – Itt az RTL Magyarország reakciója is

A Media1 időközben az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságától is választ kapott az ügyben. Válaszukban azt írják:

„Az RTL kábelcsatornáit üzemeltető CLT-UFA HBD a UPC DTH S.À R.L-lal kötött szerződése 2019. december 31-én lejár, a szolgáltató ezt a tényt közölte a mostani ÁSZF-változásban saját ügyfeleivel. A szerződés megújításáról a tárgyalások jelenleg is zajlanak a két fél között.”

Frissítés 2 – Az RTL Klub és az RTL Klub HD már biztosan marad

Cikkünk megjelenését követően a UPC DTH részéről kaptunk egy kiegészítő információt, mely szerint a UPC Direct megállapodott az M-RTL Zrt.-vel az RTL Klub következő években történő terjesztéséről, így továbbra is akár HD minőségben is követhető lesz az RTL Klub.

További tévés hírekért érdemes rendszeresen felkeresni a Media1 tv oldalát, ahol az ügy további fejleményeire természetesen később még visszatérünk. Tévé rovatunkban nemrég számoltunk be arról is, hogy a Mészáros Lőrinc felesége által felvásárolt Life TV-t magyar celebekkel rántanák ki Csipkerózsika-álmából október 15-én.

Frissítés 3 – Végül létrejött a megegyezés

Az RTL Magyarország 2019. december 17-én, vagyis iménti hírünk után több mint két hónappal, szinte az utolsó pillanatban mégis megegyezett a UPC DTH-val, sőt még bővül is a két cég együttműködése.

Szóljon hozzá!

A 168 Óra címlapja 2020.06.11-én

Bréking: Átalakul a 168 Óra és a Neokohn tulajdonosi szerkezete, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa a Brit Media vezetője és résztulajdonosa lesz

A Media1 információi szerint a Pesti Hírlapot teljes egészében megvette a 168 Óra hetilapot, a 168ora.hu és a neokohn.hu internetes oldalakat tulajdonló, de hamarosan a tévés és rádiós szegmensben is erősíteni kívánó Brit Media, és a Brit Mediában ugyanakkor ezután résztulajdonosként és vezérigazgatóként is megjelenik hamarosan Milkovics Pál, a Pesti Hírlap eddigi tulajdonosa. A Pesti Hírlap és a 168 Óra összeköltözik. A Brit Mediánál pozíciót kap Keresztesi Péter, a Lokál egykori vezetője is.

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.