fbpx

CLT-UFA

RTL

RTL: csak véleményként értelmezhető a Médiatanács „határozata” a VV11 élő közvetítésről és a Showder Klubban elhangzott tréfáról

Bár a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának területi illetékességi hatályán kívül, Luxemburgban működik az RTL KETTŐ tévécsatorna és az RTL+ streamingszolgáltatás sem a magyar médiajog alá tartozik, a grémium mégis azzal fenyegetőzött nyilvánosan, a sajtón keresztül, hogy ha a luxemburgi társhatóság, az ALIA nem jár el a magyar Médiatanács feljelentésére és nem hoz a magyar hatóságnak tetsző határozatot a Való Világ 11 (VV11) 24 órás közvetítéséről és a Showder Klubról, akkor ő maga hoz majd intézkedéseket, az RTL szerint ez azért közel sem így működik. Hogy mit válaszolt egészen pontosan az RTL a Media1.hu érdeklődésére, kiderül a cikkünkből!

Való Világ 11 - VV11, RTL, plakát

Médiatanács: jogsértő a Showder Klub romavicce és a ValóVilág 24 órás online közvetítése

Emberi méltóságot sértő a ValóVilág című reality több epizódja, a 24 órás online közvetítés pedig folyamatosan megalázó, megszégyenítő helyzetbe hozza a szereplőket, miközben a gyermekvédelmi szabályok is sérülnek – ezt állapította meg e heti ülésén az NMHH Médiatanácsa. A testület legutóbbi ülésén kirekesztőnek találta a Showder klub egyik szereplőjének a roma közösséget megbélyegző poénját is.

Az RTL Sztori című műsor logója

Az RTL több tízmillió forintot fizetett ki Kaszó Klárának, a cég egyik volt csúcsvezetőjének, hogy felhagyjon a jogtalannak vélt elbocsátása miatti munkaügyi perével

A Media1 információi szerint 60-70 ezer euró körüli összeget, átszámítva tehát több mint 24 millió forintot fizetett ki néhány hónappal ezelőtt egyfajta fájdalomdíjnak is felfogható egyezségi díjként az RTL Csoport Kaszó Klárának, az RTL Magyarország volt jogi igazgatójának, az RTL Csoport luxemburgi leányvállalata magyar részlegének volt, 4 évvel ezelőtt leváltott vezérigazgató-helyettesének, hogy Kaszó visszavonja azt a munkaügyi pert, amelyet Luxemburgban indított jogtalannak vélt elbocsátása ügyében. Kaszó, aki több mint húsz éven át szolgálta az RTL-t, a Media1 érdeklődésére rövid nyilatkozatra is hajlandó volt, és elmondta, mit érez most. Elértük az RTL-t is, ahonnan szintén érkezett egy rövid reagálás.

Kaszó Klára, az RTL Magyarország volt jogi igazgatója, a CLT-UFA S.A leváltott vezérigazgató-helyettese

Bíróságon vív egymással az RTL és Kaszó Klára, a médiavállalat volt jogi igazgatója, az RTL Csoport luxemburgi leányvállalatának volt vezérigazgató-helyettese

A volt RTL-es igazgató Luxemburgban zajló munkaügyi perében jelentős összeget követel jogszerűtlennek vélt három évvel ezelőtti elbocsátása kapcsán. Az üggyel párhuzamosan egy másik per is fut, utóbbi egy ügyvédi iroda és az RTL között. Az eddig csak szűk kör által ismert pereskedések részleteiről a Media1 ír elsőként.

RTL Magyarország logó

Átalakul az RTL Magyarország működése

Az RTL Magyarország átszervezi és megújítja a lineáris és non-lineáris tartalmainak tervezéséért, beszerzéséért és adás-előkészítéséért felelős szervezeti egységeinek struktúráját, indul az RTL Magyarország Content Hub. Az átalakítások részeként Szabó Balázs, a Sony Pictures Television Networks eddigi regionális programigazgatója az RTL Magyarországhoz igazol fontos vezetői pozícióba.

A DIGI egyik boltja Budapesten

Változnak a DIGI feltételei, az RTL Klub netes nézőit érintheti

A kábel- és műholdas szolgáltató általános szerződési feltételeit úgy változtatják, hogy annak az RTL Klub nézői lehetnek a vesztesei, a csatorna ugyanis kikerül a DIGI online streaming szolgáltatásából. Az RTL Magyarország reakciója alapján úgy tűnik, van még esély rá, hogy ez nem így lesz.

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások