UPC Direct

Új kézben a UPC Direct

A napokban az Európai Bizottság megadta a hozzájárulást, hogy megvegyék a UPC Direct műholdas műsorterjesztő céget is tulajdonló M7 Groupot, így napokon belül új kézbe kerül a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező vállalat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Idén május végén a Media1 már beszámolt róla, hogy várhatóan új tulajdonosa lesz a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező UPC Direct (DTH) céget tavaly decemberben megvásárló M7 Group cégcsoportnak. Ekkor jelentették be, hogy megvásárolta a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező UPC Direct (UPC DTH) műholdas televíziós szolgáltatót megszerző M7 Groupot a Canal+ Group, a francia Vivendi médiavállalat leányvállalata.

Az ügylet megvalósulása azonban különböző versenyjogi engedélyek megszerzéséhez volt kötve.

Mostanra azonban elhárulni látszik az M7 Group (és ezen keresztül a műholdas UPC) felvásárlása elől az utolsó akadályok egyike is, ugyanis az Európai Bizottság honlapján is közzétett információ szerint az Európai Bizottság megadta a hozzájárulást a tranzakcióhoz, így az akár heteken belül lezárulhat.

A Canal+ Group számára egyébként nem teljesen új terület a műholdas műsorterjesztés, hiszen több európai országban is vannak hasonló érdekeltségeik. A luxemburgi központú M7 csoportért a Canal+ a korábbi közlemény alapján 1 milliárd euró feletti összeget fizet.

Az M7 Group tulajdonosa eddig az Astorg Partners nevű magántőke-alap volt.

Korábban a UPC Magyarország – a „vezetékes UPC” – is gazdát cserélt. A UPC Magyarországot a Vodafone mobilszolgáltató vásárolta fel, épp nemrég jelentették be a UPC és a Vodafone közös kedvezményrendszerét.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

ITBN 2019

Jön az ITBN, álhírekkel és médiás workshoppal

Az idén már 15. alkalommal megrendezendő Informatikai Biztonság Napján a budapesti Groupama Arénában több ezer érdeklődő gyűlik össze, hogy a kiberbiztonság aktuális kérdéseiről szerezzen információkat. Lesz médiás workshop is.

Steiner Kristóf, a Kristóf’s Kitchen in The Studios leendő műsorvezetője és Nimród Dagan

Steiner Kristóf YouTube-on indít műsort

Tizenegy év után vegán gasztroformátummal tér vissza műsorvezetőként Steiner Kristóf, a címe: Kristóf’s Kitchen in The Studios. A műsort azzal a céggel közösen készíti, amelyik az RTL Klub kutyás műsorát is gyártja.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!