fbpx
UPC Direct

Új kézben a UPC Direct

A napokban az Európai Bizottság megadta a hozzájárulást, hogy megvegyék a UPC Direct műholdas műsorterjesztő céget is tulajdonló M7 Groupot, így napokon belül új kézbe kerül a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező vállalat.

Idén május végén a Media1 már beszámolt róla, hogy várhatóan új tulajdonosa lesz a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező UPC Direct (DTH) céget tavaly decemberben megvásárló M7 Group cégcsoportnak. Ekkor jelentették be, hogy megvásárolta a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező UPC Direct (UPC DTH) műholdas televíziós szolgáltatót megszerző M7 Groupot a Canal+ Group, a francia Vivendi médiavállalat leányvállalata.

Az ügylet megvalósulása azonban különböző versenyjogi engedélyek megszerzéséhez volt kötve.

Mostanra azonban elhárulni látszik az M7 Group (és ezen keresztül a műholdas UPC) felvásárlása elől az utolsó akadályok egyike is, ugyanis az Európai Bizottság honlapján is közzétett információ szerint az Európai Bizottság megadta a hozzájárulást a tranzakcióhoz, így az akár heteken belül lezárulhat.

A Canal+ Group számára egyébként nem teljesen új terület a műholdas műsorterjesztés, hiszen több európai országban is vannak hasonló érdekeltségeik. A luxemburgi központú M7 csoportért a Canal+ a korábbi közlemény alapján 1 milliárd euró feletti összeget fizet.

Az M7 Group tulajdonosa eddig az Astorg Partners nevű magántőke-alap volt.

Korábban a UPC Magyarország – a „vezetékes UPC” – is gazdát cserélt. A UPC Magyarországot a Vodafone mobilszolgáltató vásárolta fel, épp nemrég jelentették be a UPC és a Vodafone közös kedvezményrendszerét.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások