UPC Direct

Új kézben a UPC Direct

A napokban az Európai Bizottság megadta a hozzájárulást, hogy megvegyék a UPC Direct műholdas műsorterjesztő céget is tulajdonló M7 Groupot, így napokon belül új kézbe kerül a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező vállalat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Idén május végén a Media1 már beszámolt róla, hogy várhatóan új tulajdonosa lesz a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező UPC Direct (DTH) céget tavaly decemberben megvásárló M7 Group cégcsoportnak. Ekkor jelentették be, hogy megvásárolta a Magyarországon is jelentős piaci részesedéssel rendelkező UPC Direct (UPC DTH) műholdas televíziós szolgáltatót megszerző M7 Groupot a Canal+ Group, a francia Vivendi médiavállalat leányvállalata.

Az ügylet megvalósulása azonban különböző versenyjogi engedélyek megszerzéséhez volt kötve.

Mostanra azonban elhárulni látszik az M7 Group (és ezen keresztül a műholdas UPC) felvásárlása elől az utolsó akadályok egyike is, ugyanis az Európai Bizottság honlapján is közzétett információ szerint az Európai Bizottság megadta a hozzájárulást a tranzakcióhoz, így az akár heteken belül lezárulhat.

A Canal+ Group számára egyébként nem teljesen új terület a műholdas műsorterjesztés, hiszen több európai országban is vannak hasonló érdekeltségeik. A luxemburgi központú M7 csoportért a Canal+ a korábbi közlemény alapján 1 milliárd euró feletti összeget fizet.

Az M7 Group tulajdonosa eddig az Astorg Partners nevű magántőke-alap volt.

Korábban a UPC Magyarország – a „vezetékes UPC” – is gazdát cserélt. A UPC Magyarországot a Vodafone mobilszolgáltató vásárolta fel, épp nemrég jelentették be a UPC és a Vodafone közös kedvezményrendszerét.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!