A Bácskai Napló manipulált oldala

Manipulálta a bajai önkormányzat lapja az ellenzéki jelöltek arcát

A lap tagadja, hogy hozzányúlt volna képekhez, pedig az ellenzéki jelöltek videófelvételen is dokumentálták az esetet, ahogyan a Bácskai Napló eltorzítja az arcokat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Különös módját választotta a Bácskai Napló, hogy lejárassa az önkormányzati választásokon induló ellenzéki jelölteket. Baja város kéthetente megjelenő önkormányzati lapja aktuális számában úgy számolt be arról, kik a nem fideszes jelöltek, hogy az összes jelölt arcát eltorzították, manipulálták – számolt be a történtekről az Index.

A helyi közös ellenzéki csapat egyik jelöltje, Dani Gitta egy látványos videót is megosztott arról, hogyan változtatták meg a helyi önkormányzati lapban a jelöltek fotóit. A videón látszik, ahogyan fogták az eredeti képeket, és mindegyiket manipulálták: kancsal szemet, ferde orrot, sötétebb arcot, hosszú nyakat tettek a választáson induló ellenzékiekre.

„A több tízezer példányban a postaládákba került Bácskai Napló aljasul groteszkké torzította az arcunkat” – írta a videót posztoló jelölt.

Többszörösen törvénysértő önkormányzati gyakorlat

A Bácskai Naplót kiadó – illetve a Baja.hu-t, a városi tévét és rádiót működtető – Baja Marketing Kft.-t egyébként nem először vesz részt a választók manipulálásában: a céget tavaly megbüntették, mert megsértette „a jelöltek és jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét”. 2018 áprilisában 2,3 millió forint büntetést kaptak, cikket kellett törölniük, illetve a bajai tévében is közzé kellett tenniük a választási bizottság határozatát. De már 2014-ben is büntette őket a Kúria.

Az Index újságírói telefonon elérték a Bácskai Naplót, ahol azt állították:

„A Bácskai Napló soha, egyetlen fotót sem hamisított, a jövőben sem fog hamisítani, annyi beavatkozás történt, hogy a szövegdarabok a háttérből kikerültek.”

Az indexesek azonban további kérdéseket azonban nem tudtak feltenni, mivel a túloldalon letették a telefont. Így az sem derült ki, hogy ezt végül ki nyilatkozta a lapnál.

Választási manipuláció történt Szombathelyen is, ahol a helyi Rádió 1-et a választási bizottság arra kötelezte, olvasson be nyolcszor erről egy közleményt.

Szóljon hozzá!

Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hajdú Péter az elsőrendű vádlott egy adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint

A Frizbi Entertainment Kft. volt tulajdonosát, a Mészáros Lőrinc feleségéhez tartozó Life TV és Ozone TV vezérigazgatóját a Magyar Hang értesülése szerint adócsalással vádolja az ügyészség egy korábbi ügy kapcsán. A Media1 telefonon utolérte a tévést, akitől azt is megkérdeztük, igaz-e, hogy Összezárva Hajdú Péterrel címmel tervez műsort a LifeTv-nél.

Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója

Nem vette fel az osztalékot Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa

Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport tulajdonosa a Media1-nek határozottan cáfolta a sajtóban az osztalékával kapcsolatban korábban megjelent állítást, illetve a Media1-nek ma tájékoztatást adott arról, hogy mikorra állítják helyre a fizetéseket a vállalatánál, illetve mikortól térnek vissza a teljes munkaidőre a járvány után.