fbpx
Rádió 1

A Rádió 1 választási törvényt sértett

Büntetésből nyolcszor is be kell mondaniuk, hogy törvényt sértettek. A választási bizottság által kirótt szankció ellenére a rádió továbbra is csak a Fidesznek kedvező híreket sugároz a kampányban.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Megsértette a választási törvényt a szombathelyi 97.7 Rádió 1, mert a híradásokban csak a Fidesz érdekét szolgáló hírt adtak – számolt be Czeglédy Csaba a Facebookon. A 24.hu vette észre, hogy a vasi megyeszékhelyen képviselőként induló Czeglédy bejegyzését, amiből kiderült, hogy három napig hallgatta a rádió adását, mielőtt kifogással fordult a Vas Megyei Területi Választási Bizottsághoz.

A bizottság igazat adott Czeglédynek és megállapította, hogy a helyi Rádió 1 összesen nyolc hírblokkban megsértette a választási törvényt. A Rádió 1-nek emiatt nyolcszor kell beolvasnia ugyanabban az időben az alábbi szöveget:

„Kizárólag a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség és Kereszténydemokrata Néppárt és jelöltjeik szombathelyi kampánytevékenységéről adott tájékoztatást az önkormányzati választás vonatkozásában Szombathelyen, miközben a többi jelölő szervezet és jelölt is kampánytevékenységet folytatott Szombathelyen ezen időszakban. A többi jelölő szervezet és jelölt kampánytevékenységéről szóló tájékoztatást a 97.7 Rádió 1 elnevezésű helyi médiaszolgáltatást szolgáltató Vasi Friss Rádió Műsorszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság elmulasztotta.”

A politikus egyébként azt írja, hogy a rádió hétfőn is hasonló jogsértést követett el, ezért újra a választási bizottsághoz fordul.

Szóljon hozzá!