Az Axel Springer főbejárata Berlinben

Jól halad az Axel Springer felvásárlása

Újabb részvényesek fogadták el Európa egyik legnagyobb kiadóvállalatának megvásárlására vonatkozó vételi ajánlatot. Ezzel a részvények közel 44 százaléka kerülhet új kézbe.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A KKR magántőkealap és az Axel Springer médiavállalat hétfői közös bejelentése alapján a második körben további részvényesek ajánlották fel részesedésüket az augusztus 21-i határidőig.

Így a KKR összesen 42,5 százaléknyi tulajdonrészt megtestesítő Axel Springer részvény megvásárlására vonatkozó megállapodást kötött a nyilvános vételi ajánlat során. Ezenkívül nem nyilvános vételi ajánlat keretében további 1,04 százaléknyi AS-részvény kerül az KKR-hez.

Az ügyben megszólalt Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója is, aki arról beszélt, hogy a megállapodások nagyon erős alapot nyújtanak a KKR-rel kialakítandó stratégiai partnerséghez. A cég az elkövetkező hónapokban a növekedési stratégiájának végrehajtására fókuszál majd, illetve fel is gyorsítja azt – közölte Döpfner.

Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója
Mathias Döpfner, az Axel Springer vezérigazgatója. Fotó: Axel Springer sajtószoba

Fontos hozzátenni, hogy a KKR által tett vételi ajánlatok elfogadása még nem jelenti azt, hogy a fúzió biztosan végbemehet, hiszen verseny- és médiahatósági jóváhagyás is szükséges lehet. A tranzakció várható zárási időpontjaként az Axel Springer a következő hónapokat jelölte meg.

Az elmúlt hetekben többször is beszámolt a Media1 arról a folyamatról, melynek végére várhatóan többségi tulajdonost cserél Európa egyik legnagyobb és legmeghatározóbb médiavállalata, a Bild, a Welt, a Business Insider és a Politico című médiatermékeket is megjelentető, több mint 16 ezer főt foglalkoztató, egyébként Magyarországon is érdekelt Axel Springer médiacsoport. Legutóbb megírtuk azt is, hogy még az Axel Springer alapítójának, a néhai Axel Springer újságírónak az unokái is átadják a részvényeik egy részét az Axel Springert a tőzsdéről kivezetni szándékozó KKR nevű magántőkealapnak, mely megelőzőleg nyilvános vételi ajánlatot tett az Axel Springer részvényeire.

Magyarországon az Axel Springer a Ringierrel közös vállalat, a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS Magyarország) formájában van jelen. A RAS adja ki a Blikk, a Kiskegyed, a Noizz.hu és a Glamour című termékeket.

Borító: Az Axel Springer főbejárata Berlinben. Fotó: Axel Springer sajtószoba
Szóljon hozzá!