axel springer kkr

Az Axel Springer alapítójának unokái is eladják részvényeik egy részét

Ariane Melanie Springer és Axel Sven Springer is eladja az Axel Springer médiavállalatban birtokolt részvénycsomagjának egy részét a KKR-nek, mely épp ezekben a napokban válik Európa egyik legnagyobb médiaóriásának többségi tulajdonosává.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Idén június közepén mi is beszámoltunk róla, amikor a KKR tőkealap bejelentette, megvásárolja az Axel Springer médiavállalat többségi tulajdonát. Alig több mint egy hete az is kiderült, hogy az Európa egyik legnagyobb kiadóvállalatának a tőzsdéről történő kivonulásával járó felvásárlási folyamat jól halad, ugyanis a KKR már közel 28 százalékát megvásárolta a magyar médiapiacon is érdekelt kiadóvállalatának, ráadásul még hátravan egy újabb kör, amikor a meglévő részvényesek igent mondhatnak a vételi ajánlatra.

A legfrissebb fejlemény most az, hogy a KKR bejelentette: Ariane Melanie Springer és Axel Sven Springer is elfogadja a KKR vételi ajánlatát, és Axel Springer részvényeket ad el a befektetőnek.

Mindez azért érdekes, mert mint a nevekből is adódik, ők az Axel Springer cégcsoport alapítójának rokonai, egészen pontosan az 1985-ben elhunyt újságíró, Axel Springer unokái.

A részvények egyébként a Traviata II S.à r.l. nevű cégen keresztül kerülnek a KKR-hez. (A KKR a Traviatának a tulajdonosa.)

A két Springer-unoka összesen 3,7 százaléknyi részesedést ad el. Ez azt jelenti, hogy nem teljesen szállnak ki a cégből, valamennyi részvényük így is marad.

„A nővérem és én úgy döntöttünk, hogy a részvények fennmaradó részét a társaság fejlődésének és növekedési útjának további támogatására megtartjuk” – mondta Axel Sven Springer.

Egyébként az Axel Springer azon részvényesei, akik még nem fogadták el a KKR vételi ajánlatát, augusztus 21-én éjfélig még dönthetnek úgy, hogy átadják az értékpapírjaikat a KKR vételi ajánlatában szereplő részvényenkénti 63 eurós áron.

Az Axel Springer média- és technológiai vállalat több mint 40 országban érdekelt. Az Axel Springer adja ki például a Bild, a Welt, a Business Insider és a Politico című médiatermékeket, de a termékportfólió ennél jóval szélesebb. Magyarországon a Ringierrel közös vállalat, a Ringier Axel Springer Magyarország adja ki egyebek mellett a Blikket, a Glamourt és a Kiskegyedet.

Az Axel Springer világszerte több mint 16.300 főt foglalkoztat, központja Berlinben található.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Newsreel, hogyan tanítsuk a jövő újságíróit? konferencia logója

Hova tart az újságírás jövője?

A digitális újságírás legújabb irányzatait sajátíthatják el a gyakorló és még most tanuló újságírók a „Newsreel, hogyan tanítsuk a jövő újságíróit?” projekt néven futó tananyagból. Elmentünk a témával kapcsolatos konferenciára Pécsre, és az újságírói készségek megváltozásáról, illetve az újságírás jelenéről és jövőjéről is sokat hallottunk.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!