fbpx
axel springer kkr

Az Axel Springer alapítójának unokái is eladják részvényeik egy részét

Ariane Melanie Springer és Axel Sven Springer is eladja az Axel Springer médiavállalatban birtokolt részvénycsomagjának egy részét a KKR-nek, mely épp ezekben a napokban válik Európa egyik legnagyobb médiaóriásának többségi tulajdonosává.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Idén június közepén mi is beszámoltunk róla, amikor a KKR tőkealap bejelentette, megvásárolja az Axel Springer médiavállalat többségi tulajdonát. Alig több mint egy hete az is kiderült, hogy az Európa egyik legnagyobb kiadóvállalatának a tőzsdéről történő kivonulásával járó felvásárlási folyamat jól halad, ugyanis a KKR már közel 28 százalékát megvásárolta a magyar médiapiacon is érdekelt kiadóvállalatának, ráadásul még hátravan egy újabb kör, amikor a meglévő részvényesek igent mondhatnak a vételi ajánlatra.

A legfrissebb fejlemény most az, hogy a KKR bejelentette: Ariane Melanie Springer és Axel Sven Springer is elfogadja a KKR vételi ajánlatát, és Axel Springer részvényeket ad el a befektetőnek.

Mindez azért érdekes, mert mint a nevekből is adódik, ők az Axel Springer cégcsoport alapítójának rokonai, egészen pontosan az 1985-ben elhunyt újságíró, Axel Springer unokái.

A részvények egyébként a Traviata II S.à r.l. nevű cégen keresztül kerülnek a KKR-hez. (A KKR a Traviatának a tulajdonosa.)

A két Springer-unoka összesen 3,7 százaléknyi részesedést ad el. Ez azt jelenti, hogy nem teljesen szállnak ki a cégből, valamennyi részvényük így is marad.

„A nővérem és én úgy döntöttünk, hogy a részvények fennmaradó részét a társaság fejlődésének és növekedési útjának további támogatására megtartjuk” – mondta Axel Sven Springer.

Egyébként az Axel Springer azon részvényesei, akik még nem fogadták el a KKR vételi ajánlatát, augusztus 21-én éjfélig még dönthetnek úgy, hogy átadják az értékpapírjaikat a KKR vételi ajánlatában szereplő részvényenkénti 63 eurós áron.

Az Axel Springer média- és technológiai vállalat több mint 40 országban érdekelt. Az Axel Springer adja ki például a Bild, a Welt, a Business Insider és a Politico című médiatermékeket, de a termékportfólió ennél jóval szélesebb. Magyarországon a Ringierrel közös vállalat, a Ringier Axel Springer Magyarország adja ki egyebek mellett a Blikket, a Glamourt és a Kiskegyedet.

Az Axel Springer világszerte több mint 16.300 főt foglalkoztat, központja Berlinben található.

Szóljon hozzá!