fbpx
Twitter

Ma van a #HashTagDay

12 évvel ezelőtt ezen a napon használták először a Twitteren a # jelet, ezt ünneplik ma a #HastagDay jel használatával a közösségi médiában.

Ma 12 éves a Twitternek köszönhetően népszerűvé vált hashtag. A hashtag jelet 2007. augusztus 23-án használták először az említett közösségi platformon.

Az évfordulóra a Httpool, a Twitter regionális képviselete hívta fel a figyelmet. Felidézték azt is, hogy legelőször Chris Messina (@chrismessina) tweetje tartalmazott hashtaget a Twitteren. Az oldal máig őrzi a bejegyzést, íme:

A hashtag rövid idő alatt a felhasználók által közzétett tweetek kategorizálásának, címkézésének módjává vált, miközben beszivárgott a beszélt nyelvbe, megváltoztatta az online kommunikáció jellegét és az egyik legkarakteresebb szimbóluma lett a digitális világnak is. Sőt hashtagekkel ma már óriásplakátokon, azaz az offline világban is találkozhatunk.

A Twitter regionális képviseletének tájékoztatása szerint manapság világszerte átlagosan már 125 millió hashtaget, azaz kettős kereszttel megjelölt kulcsszót osztanak meg a felhasználók naponta csak a Twitteren.

A hashtagek hozzájárultak a közelmúlt fontos történéseinek előmozdítására, hiszen ennek a jelnek a használatával az emberek a világ minden pontján kinyilváníthatják véleményüket, formálhatják kultúrájukat és alakíthatják a világot. Az azonos témájú bejegyzések pedig könnyen megtalálhatók egy adott hashtag köré csoportosítva. Például #hungary, #turkey, #WorstFirstDate, #eu, #Pride stb.

A mai születésnap alkalmából is elkezdtek használni a felhasználók egy dedikált hashtaget: a #HashtagDay kifejezést a Twitteren használva speciális emoji jelenik meg a tweetbebejegyzés.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások