Twitter

Ma van a #HashTagDay

12 évvel ezelőtt ezen a napon használták először a Twitteren a # jelet, ezt ünneplik ma a #HastagDay jel használatával a közösségi médiában.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ma 12 éves a Twitternek köszönhetően népszerűvé vált hashtag. A hashtag jelet 2007. augusztus 23-án használták először az említett közösségi platformon.

Az évfordulóra a Httpool, a Twitter regionális képviselete hívta fel a figyelmet. Felidézték azt is, hogy legelőször Chris Messina (@chrismessina) tweetje tartalmazott hashtaget a Twitteren. Az oldal máig őrzi a bejegyzést, íme:

A hashtag rövid idő alatt a felhasználók által közzétett tweetek kategorizálásának, címkézésének módjává vált, miközben beszivárgott a beszélt nyelvbe, megváltoztatta az online kommunikáció jellegét és az egyik legkarakteresebb szimbóluma lett a digitális világnak is. Sőt hashtagekkel ma már óriásplakátokon, azaz az offline világban is találkozhatunk.

A Twitter regionális képviseletének tájékoztatása szerint manapság világszerte átlagosan már 125 millió hashtaget, azaz kettős kereszttel megjelölt kulcsszót osztanak meg a felhasználók naponta csak a Twitteren.

A hashtagek hozzájárultak a közelmúlt fontos történéseinek előmozdítására, hiszen ennek a jelnek a használatával az emberek a világ minden pontján kinyilváníthatják véleményüket, formálhatják kultúrájukat és alakíthatják a világot. Az azonos témájú bejegyzések pedig könnyen megtalálhatók egy adott hashtag köré csoportosítva. Például #hungary, #turkey, #WorstFirstDate, #eu, #Pride stb.

A mai születésnap alkalmából is elkezdtek használni a felhasználók egy dedikált hashtaget: a #HashtagDay kifejezést a Twitteren használva speciális emoji jelenik meg a tweetbebejegyzés.

Szóljon hozzá!

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Megbünteti a Médiatanács a TV2 Tények Plusz című műsorát, de az M1 Híradót és a HírTV Bayer Showját nem

Közel 1 millió forintot kell befizetnie a TV2-nek, amiért hírnek álcázta a fideszes médiaholdinghoz tartozó Bors kereskedelmi információját. A HírTV-s Bayer Show esetében ezúttal sem állapított meg jogsértést a testület a nőkre vonatkozó megjegyzés miatt, és az M1 Híradó az ARD-vel kapcsolatos műsorrészletét sem tartja aggályosnak a testület, amely egyébként visszaengedi az éterbe az általa már többször elnémított Vörösmarty Rádiót, és elkészült egy olyan kutatással, ami alapján állítólag a közmédia volt a koronavírus-helyzet nagy nyertese.