rádió, mikrofon, stúdió

A Rádió 1 újabb nagyvárosokban némult el

Nagy ütés érte a Rádió 1-et az elmúlt napokban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Media1 tegnap már beszámolt róla, hogy másodjára is elnémították a Rádió 1 adását Szekszárdon az FM 91,1 MHz-en, miután a Rádió 1 médiaszolgáltatója megneszelte, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mérésre készül a térségben azután, hogy panasz és újságírói kérdés érkezett az NMHH-hoz, amiért a Rádió 1 annak ellenére az éterben van, hogy már lejárt a helyi médiaszolgáltató jogosultsága, így le kellett volna kapcsolni az adót.  Amikor az NMHH elvégezte a mérést, azt közölte, hogy már nem szól a Rádió 1.

Azóta kiderült, hogy a Rádió 1 elnémult Pakson, Baján is, és néma a rádió Dunaföldváron is.

A Rádió 1 médiaszolgáltatási jogosultsága ezekben a városokban is megszűnt már, ennek ellenére Pakson, Baján és Szekszárdon egy ideig folytatódott tovább a sugárzás illegalitásba vonulva, mostanáig jogi következmények nélkül.

A mostani fejlemény komoly ütés az egykoron, a néhai Andy Vajna kormánybiztos tulajdonlása idején még folyamatosan terjeszkedni képes, újabb és újabb városokat behúzó Rádió 1-nek. A rádió vételkörzete most jelentősen lecsökkent, a helyiek az interneten, a radio1.hu oldalon keresztül tudják hallgatni az adást, például a Balázsék című műsort. Ráadásul a Rádió 1 már a Balatonnál is elnémult, méghozzá pont a nyári csúcsszezonban kellett erre sort keríteni.

Mint beszámoltunk róla, komolyan szorul az állami hurok a Rádió 1 körül, ugyanis az állam jelentősen visszavett a cégnél a reklámköltésekből.

A cég árbevétele és üzleti eredménye pedig már tavaly is sokkal gyengébb lett a korábbi évekhez képest.

További, a rádiós világgal kapcsolatos híreket találnak olvasóink a Media1 rádió rovatában.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-mal az Eurosport kerékpáros szakértője Juan Antonio Flecha készít interjút

Az Eurosport exkluzív sportjogokat vásárolt

Az Eurosport bejelentette, hogy ő közvetíti a Tour de France és a La Vuelta futamokat 2025-ig. Emellett a La Course by Le Tour, a Liège-Bastogne-Liège és Flèche Wallonne versenyket is élőben fogja sugározni a sportcsatorna.

Puch László vállalkozó, az MSZP volt pénztárnoka

Puch László, az MSZP volt pénztárnokának közeléből próbálták megszerezni a Computerworld, a PC World és a GameStar kiadóját

A több szaklapot is kiadó Project029 kiadóvállalatot nemrégiben majdnem megszerezték Puch László volt MSZP-pénztárnok közeléből egy végrehajtási eljárás során, de az ügylet végül meghiúsult. A Media1 utolérte Puchot is, aki röviden nyilatkozott is a történtekről. Közben az is kiderült, hogy a céghez érkező új lapigazgató a Fidelitasnál is fontos szakpolitikai pozíciót töltött be.