fbpx
rádió, mikrofon, stúdió

A Rádió 1 újabb nagyvárosokban némult el

Nagy ütés érte a Rádió 1-et az elmúlt napokban.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1 tegnap már beszámolt róla, hogy másodjára is elnémították a Rádió 1 adását Szekszárdon az FM 91,1 MHz-en, miután a Rádió 1 médiaszolgáltatója megneszelte, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mérésre készül a térségben azután, hogy panasz és újságírói kérdés érkezett az NMHH-hoz, amiért a Rádió 1 annak ellenére az éterben van, hogy már lejárt a helyi médiaszolgáltató jogosultsága, így le kellett volna kapcsolni az adót.  Amikor az NMHH elvégezte a mérést, azt közölte, hogy már nem szól a Rádió 1.

Azóta kiderült, hogy a Rádió 1 elnémult Pakson, Baján is, és néma a rádió Dunaföldváron is.

A Rádió 1 médiaszolgáltatási jogosultsága ezekben a városokban is megszűnt már, ennek ellenére Pakson, Baján és Szekszárdon egy ideig folytatódott tovább a sugárzás illegalitásba vonulva, mostanáig jogi következmények nélkül.

A mostani fejlemény komoly ütés az egykoron, a néhai Andy Vajna kormánybiztos tulajdonlása idején még folyamatosan terjeszkedni képes, újabb és újabb városokat behúzó Rádió 1-nek. A rádió vételkörzete most jelentősen lecsökkent, a helyiek az interneten, a radio1.hu oldalon keresztül tudják hallgatni az adást, például a Balázsék című műsort. Ráadásul a Rádió 1 már a Balatonnál is elnémult, méghozzá pont a nyári csúcsszezonban kellett erre sort keríteni.

Mint beszámoltunk róla, komolyan szorul az állami hurok a Rádió 1 körül, ugyanis az állam jelentősen visszavett a cégnél a reklámköltésekből.

A cég árbevétele és üzleti eredménye pedig már tavaly is sokkal gyengébb lett a korábbi évekhez képest.

További, a rádiós világgal kapcsolatos híreket találnak olvasóink a Media1 rádió rovatában.

Szóljon hozzá!