fbpx
A Coca-Cola Love is Love kampánya a metróban. Fotó: Ladányi András, Media1

A Coca-Cola szivárványosra cseréli a vita tárgyává vált plakátokat

Új fázisba érkezett a Sziget Fesztiválra az üdítőmárka egyenjogúságpárti kampánya. A cég plakátokat cserél, de állítása szerint nem a vita miatt. Eközben rongálás ért néhány eddigi #loveislove plakátot. Feltehetőleg az új típusú plakát is sokakat fog zavarni.

A Media1 is beszámolt róla, hogy a Fideszből támadják a Coca-Colát, miután az üdítőmárka a Sziget Fesztivál idei témájához, a Love Revolution gondolatához igazodva meleg férfiakat és nőket is ábrázoló plakátokat helyezett el Budapesten. Boldog István fideszes képviselő közölte, hogy megvonja magától –az egyébként a kormány első stratégiai partnerének – termékét addig, amíg a plakátok az utcán lesznek. Az ATV-t tulajdonló Hit Gyülekezete egyház pedig egy, a plakátok eltávolítását szorgalmazó petíció aláírására buzdította az egyház híveit. A kormány stratégiai partnere azonban ezután is jelezte, kitart a #loveislove elnevezésű kampány mellett, mivel a Coca-Cola ugyanis alapvető értéknek tartja az egyenlőséget és a sokszínűséget.

Jelezték azt is, hogy speciális szivárványos palackkal készülnek a Sziget Fesztiválra.

A friss fejlemény most az, és elsőre ilyen előzmények után meglepetésként hathat, hogy a Coca-Cola lecseréli a plakátokat. A cég azonban közölte, ezt eredetileg is így tervezte.

Az új plakátok vélhetően ugyancsak sok, az egyenjogúság és sokszínűség gondolatával azonosulni nem képes emberben váltanak majd ki ellenérzéseket, míg az egyenjogúságpártiakban szimpátiát, ugyanis a hirdetéseken a szivárványos palackok láthatók.  Íme az új plakát, amit a cég a sajtónak is elküldött szerdán.

Coca-Cola Love is Love
A Coca-Cola Love is Love kampányának új plakátja

Az üggyel függ össze az a fejlemény is, hogy mint arról a 444 beszámolt, egy csoport megrongálta a vállalat (korábbi) plakátjait. A rongálást videón is megörökítették.

Frissítés 14:30

Megszólalt a fideszes képviselő

Boldog István fideszes képviselő a Vadhajtások nevű jobboldali radikális oldalra hivatkozva, a Coca-Cola plakátcseréje kapcsán a Facebookon közölte:

„Egy csatát megnyertünk! A harc folytatódik! A Coca-Cola fejezze be az LMBTQ propagandát Magyarországon.”

Arra nem tér ki, hogy ha most tényleg úgy érzi a plakátcsere kapcsán, hogy megnyerte a csatát, akkor felfüggeszti-e a kólabojkottot, amivel a világ egyik legnagyobb márkáját szankcionálni próbálta.

Az ügy előzményeiről itt írtunk.

Borító:  A #loveislove kampány egyik korábbi plakátja a metróban. Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások