fbpx
Kasza Tibi, a Kapd el, ha tudsz műsorvezetője

A TV2 lecserélte Stohl Andrást Kasza Tibire

Stohl Andrással harangozták be a Kapd el, ha tudsz című labdás vetélkedőt, de végül mégsem ő, hanem Kasza Tibi lesz a műsorvezető.

Megkezdődtek a TV2 korábban már beharangozott új labdaszedős gameshowjának, a Kapd el, ha tudsz! című műsorának felvételei.

Eddig úgy tűnt, Stohl András lesz a műsorvezető, hiszen még az előzetes toborzó videót is vele forgatták le, de a TV2 mai közleménye alapján világossá vált, hogy nem a színész, hanem Kasza Tibi lesz a műsorvezető.

A TV2 közleményében egyébként egy szó sem esik Stohl Andrásról, akinek egyébként van már rutinja labdás vetélkedő vezetésében, hiszen ő vezette A Piramist is.

Stohl András, a TV2 Kapd el, ha tudsz! című műsorának műsorvezetője
Stohl András, a TV2 Kapd el, ha tudsz! kedvcsinálójában

A Kapd el, ha tudsz a korábban a BBC-n már vetített Catchpoint című vetélkedő magyar változata lesz. Ez az a műsor, amit még a tavaszi Media Hungary konferencián harangozott be Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója.

A műsor kevésbé a tudásról, inkább a jó reflexekről, illetve a jó helyezkedésről szól. Ugyanis ha valaki nem tudja a helyes választ, akkor a labdák elkapásával még tovább tud játszani.

A vetélkedő forgatási munkálatai egy óriási méretű stúdióban kezdődtek meg.

A műsorban három páros csapat verseng egymással az ötmilliós fődíjért. Egy kérdésre tíz fotó tűnik fel egy hatalmas kivetítőn, a játékosnak annyi a dolga, hogy az általa helyesnek tartott kép elé áll. Ha jól döntött és a megfelelő fotó előtt áll, egy labda esik a kezébe 5 méter magasról és ezzel ölébe hullik a nyeremény is. Ha téved, de elég gyors és ügyes, akkor bárhonnan esik is a labda, ha elkapja, ugyanúgy jár a nyeremény.

A második fordulóban nehezedik a feladat: a megfejtés ismertetésekor minden LED-fal fölül leesik egy-egy labda, a rossz válaszokhoz tartozó kilenc ledfal fölül kék, az egyetlen helyes válaszhoz tartozó LED-fal fölül rózsaszín – utóbbit kell elkapni.

Amelyik páros a legkevesebb pénzt gyűjtötte az első két fordulóban, az elbúcsúzik, a másik kettő jut tovább a harmadik fordulóba.

A harmadik fordulóban a két továbbjutó egy sajátos párbajban méri össze a tudását és az ügyességét, egy-egy perc alatt tíz-tíz villámkérdés dönt arról, hogy közülük ki esik ki és melyikük jut a fináléba. Elkapott labdánként 150 ezer forintot, vagyis összesen akár másfél millió forintot lehet szerezni.

Amelyik párosnak több pénze lesz a kör végére, az kerül a fináléba, ahol egyetlen kérdésre kell válaszolni. A kvízfalon megjelenő tíz lehetőség közül a páros egyenként kizár kilencet. Marad egy, amit jó megoldásnak gondolnak. Ezután eldönthetik, hogy kockáztatják-e az eddig összegyűjtött pénzüket az 5 milliós fődíjért. Ha igen, akkor el kell kapniuk az Aranylabdát ahhoz, hogy elvihessék a fődíjat, ha nem, azt is elveszítik, amit addig gyűjtöttek. Ha nem kockáztatnak, akkor biztosan elviszik, amit eddig összegyűjtöttek.

További tévés híreket találnak olvasóink a Media1 tv rovatában.

Borító: Kasza Tibi, a Kapd el, ha tudsz műsorvezetője. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások