fbpx
hvg.hu

Változások a hvg.hu-nál

A Media1 értesülése szerint a belpolitika és a gazdaság rovat élén is változás lesz a hvg.hu-nál. Az egyik rovatvezető a cégtől is távozik, a másik vezető esetében viszont még elképzelhető, hogy házon belül, de egy másik terméknél marad.

Egyszerre két munkatárs, D. Bányász Gergő, a belpolitikai témákkal foglalkozó Itthon rovat vezetője, és Molnár János, a Gazdaság rovat vezetője is távozik a hvg.hu szerkesztőségéből – értesült a Media1.

D. Bányász Gergő 7 hónap után távozik a belpolitikai rovat éléről, míg Molnár János 3 év után búcsúzik az általa irányított gazdasági rovattól.

Mint megtudtuk, D. Bányász Gergő maga kezdeményezte a távozását a hvg.hu Itthon rovatának éléről. Elképzelhető azonban, hogy ha erről meg tudnak egyezni, cégen belül más feladatokat kap.

Mint azt megírtuk, a HVG  Zrt. egy új, fizetős internetes oldalt indít hamarosan. Nemrég Nagy Iván, a hvg.hu felelős szerkesztője is beszámolt róla, hogy elkezdték tesztelni az új terméket, ami a hvg.hu-val párhuzamosan működik majd.

Ha megegyezésre tudnak jutni, D. Bányászt valószínűleg ott foglalkoztatnák tovább. Úgy tudjuk, Molnár János esetében viszont már le is zárultak az egyeztetések, és ő végül közös megegyezéssel távozik a cégtől is.

A Media1 utolérte D. Bányász Gergőt, aki megerősítette, hogy csak július 31-ig dolgozik a hvg.hu-nál. Hozzátette, távozása barátságos légkörben zajlik, sőt megerősítette, hogy egyeztetnek arról is, hogy külsősként vagy más formában esetleg tovább foglalkoztatná a médiavállalat valamilyen feladatra, de azt mondta, ez még nem dőlt el. A belpolitikai rovat vezetője elmondta azt is, hogy még korábban létrehoztak egy közös céget Szöllősi Györgyivel (a HírTV volt műsorvezetőjével), ám eddig D. Bányász idő hiányában érdemben nem tudott bekapcsolódni a vállalkozás tevékenységébe. Ha végül nem tudnának megegyezni a HVG Zrt.-vel, akkor elképzelhető, hogy többet foglalkozik majd a Szöllősivel közös vállalkozással, ám még ez is sok dolog függvénye.

D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának távozó vezetője
D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának távozó vezetője

A 2001-ben és 2003-ban az év parlamenti tudósítója kitüntetést is elnyerő, a HVG előtt tavaly tavaszig a HírTV belpolitikai főszerkesztőjeként dolgozó D. Bányász Gergő utódját az Itthon rovat élére jelenleg még keresi a hvg.hu.

A Media1 információi szerint a Gazdaság rovatnál Molnár János feladatait Gyükeri Mercédesz veszi át.

D. Bányász Gergő médiás karrierje 1994-ben a Mai Nap parlamenti tudósítójaként kezdődött, majd a Magyar Hírlap és az MTV, A Hét című műsorának szerkesztő-riportereként, később a Népszava tudósítójaként, majd a TV2 riportereként is dolgozott. 2006 és 2015 között az MTV-nél volt, dolgozott a Híradónál és az Este műsorvezetőjeként is. 2008 és 2015 között az Este és a Parlamenti Napló, illetve a Kossuth Rádió Ütköző című műsorának volt a felelős szerkesztője és parlamenti stábvezetője, ezután 2015-ben került a HírTv-hez, ahol olyan műsorokért felelt belpolitikai főszerkesztőként 2018 tavaszáig mint a Magyarország élőben, a Lapzárta, a Főszerkesztők klubja, a Csörte, a Civil kaszinó, a Newsroom, az Elmúlt8év.

A távozó Molnár János a hvg.hu előtt az MTI-nél dolgozott, külpolitikai újságíróként.

Nagy Iván, a hvg.hu felelős szerkesztője a Media1 érdeklődésére a változások kapcsán így nyilatkozott:

„Annak idején mindkét kolléga különleges helyzetben vette át az adott rovatok vezetését. A Gazdaság rovatot annak idején stabilizálni kellett, ezt a feladatot Molnár János jól elvégezte 3 évvel ezelőtt. Mostanra azonban úgy éreztem, hogy a rovatnak új lendületre van szüksége, és ehhez szükséges a személyi változás is, Molnár János ezért közös megegyezéssel távozik a cégtől. Az Itthon esetében a rovatot addig vezető Gergely Mártont annak idején egy nagyon fontos másik feladatra kértük fel, elősegítve a HVG hetilap és a hvg.hu integrációját, ezért meg kellett oldani a rovat vezetését. Ekkor kértem fel D. Bányász Gergőt, hogy vállalja el a rovat vezetését, amire Gergő azonnal igent mondott. Gergő sikeresen vezette a rovatot olyan kiemelt időszakokban, mint például az EP-választás, pedig Gergő nem az online világból érkezett. Gergővel most abban maradtam, hogy folytassuk a beszélgetéseket arról, hogy milyen feladatot tudunk neki találni cégen belül. Ez még nincs lezárva, de remélem nem szakad meg vele a munkakapcsolat.”

Nagy Iván hozzátette: nagyon hálás Molnár Jánosnak és D. Bányász Gergőnek is, hogy ott, az adott helyzetben beugrottak, és elvégezték a rájuk bízott feladatokat.

Mint arról beszámoltunk, épp személyi változások vannak a hvg.hu piactársánál, a 24.hu vezetésében is, ahol a tulajdonos Central Médiacsoport nemrég bejelentett vezérigazgató-váltását és a marketingigazgató távozását most főszerkesztő-váltás is követi. 

Borítókép: D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának távozó vezetője
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások