hvg.hu

Változások a hvg.hu-nál

A Media1 értesülése szerint a belpolitika és a gazdaság rovat élén is változás lesz a hvg.hu-nál. Az egyik rovatvezető a cégtől is távozik, a másik vezető esetében viszont még elképzelhető, hogy házon belül, de egy másik terméknél marad.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egyszerre két munkatárs, D. Bányász Gergő, a belpolitikai témákkal foglalkozó Itthon rovat vezetője, és Molnár János, a Gazdaság rovat vezetője is távozik a hvg.hu szerkesztőségéből – értesült a Media1.

D. Bányász Gergő 7 hónap után távozik a belpolitikai rovat éléről, míg Molnár János 3 év után búcsúzik az általa irányított gazdasági rovattól.

Mint megtudtuk, D. Bányász Gergő maga kezdeményezte a távozását a hvg.hu Itthon rovatának éléről. Elképzelhető azonban, hogy ha erről meg tudnak egyezni, cégen belül más feladatokat kap.

Mint azt megírtuk, a HVG  Zrt. egy új, fizetős internetes oldalt indít hamarosan. Nemrég Nagy Iván, a hvg.hu felelős szerkesztője is beszámolt róla, hogy elkezdték tesztelni az új terméket, ami a hvg.hu-val párhuzamosan működik majd.

Ha megegyezésre tudnak jutni, D. Bányászt valószínűleg ott foglalkoztatnák tovább. Úgy tudjuk, Molnár János esetében viszont már le is zárultak az egyeztetések, és ő végül közös megegyezéssel távozik a cégtől is.

A Media1 utolérte D. Bányász Gergőt, aki megerősítette, hogy csak július 31-ig dolgozik a hvg.hu-nál. Hozzátette, távozása barátságos légkörben zajlik, sőt megerősítette, hogy egyeztetnek arról is, hogy külsősként vagy más formában esetleg tovább foglalkoztatná a médiavállalat valamilyen feladatra, de azt mondta, ez még nem dőlt el. A belpolitikai rovat vezetője elmondta azt is, hogy még korábban létrehoztak egy közös céget Szöllősi Györgyivel (a HírTV volt műsorvezetőjével), ám eddig D. Bányász idő hiányában érdemben nem tudott bekapcsolódni a vállalkozás tevékenységébe. Ha végül nem tudnának megegyezni a HVG Zrt.-vel, akkor elképzelhető, hogy többet foglalkozik majd a Szöllősivel közös vállalkozással, ám még ez is sok dolog függvénye.

D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának távozó vezetője
D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának távozó vezetője

A 2001-ben és 2003-ban az év parlamenti tudósítója kitüntetést is elnyerő, a HVG előtt tavaly tavaszig a HírTV belpolitikai főszerkesztőjeként dolgozó D. Bányász Gergő utódját az Itthon rovat élére jelenleg még keresi a hvg.hu.

A Media1 információi szerint a Gazdaság rovatnál Molnár János feladatait Gyükeri Mercédesz veszi át.

D. Bányász Gergő médiás karrierje 1994-ben a Mai Nap parlamenti tudósítójaként kezdődött, majd a Magyar Hírlap és az MTV, A Hét című műsorának szerkesztő-riportereként, később a Népszava tudósítójaként, majd a TV2 riportereként is dolgozott. 2006 és 2015 között az MTV-nél volt, dolgozott a Híradónál és az Este műsorvezetőjeként is. 2008 és 2015 között az Este és a Parlamenti Napló, illetve a Kossuth Rádió Ütköző című műsorának volt a felelős szerkesztője és parlamenti stábvezetője, ezután 2015-ben került a HírTv-hez, ahol olyan műsorokért felelt belpolitikai főszerkesztőként 2018 tavaszáig mint a Magyarország élőben, a Lapzárta, a Főszerkesztők klubja, a Csörte, a Civil kaszinó, a Newsroom, az Elmúlt8év.

A távozó Molnár János a hvg.hu előtt az MTI-nél dolgozott, külpolitikai újságíróként.

Nagy Iván, a hvg.hu felelős szerkesztője a Media1 érdeklődésére a változások kapcsán így nyilatkozott:

„Annak idején mindkét kolléga különleges helyzetben vette át az adott rovatok vezetését. A Gazdaság rovatot annak idején stabilizálni kellett, ezt a feladatot Molnár János jól elvégezte 3 évvel ezelőtt. Mostanra azonban úgy éreztem, hogy a rovatnak új lendületre van szüksége, és ehhez szükséges a személyi változás is, Molnár János ezért közös megegyezéssel távozik a cégtől. Az Itthon esetében a rovatot addig vezető Gergely Mártont annak idején egy nagyon fontos másik feladatra kértük fel, elősegítve a HVG hetilap és a hvg.hu integrációját, ezért meg kellett oldani a rovat vezetését. Ekkor kértem fel D. Bányász Gergőt, hogy vállalja el a rovat vezetését, amire Gergő azonnal igent mondott. Gergő sikeresen vezette a rovatot olyan kiemelt időszakokban, mint például az EP-választás, pedig Gergő nem az online világból érkezett. Gergővel most abban maradtam, hogy folytassuk a beszélgetéseket arról, hogy milyen feladatot tudunk neki találni cégen belül. Ez még nincs lezárva, de remélem nem szakad meg vele a munkakapcsolat.”

Nagy Iván hozzátette: nagyon hálás Molnár Jánosnak és D. Bányász Gergőnek is, hogy ott, az adott helyzetben beugrottak, és elvégezték a rájuk bízott feladatokat.

Mint arról beszámoltunk, épp személyi változások vannak a hvg.hu piactársánál, a 24.hu vezetésében is, ahol a tulajdonos Central Médiacsoport nemrég bejelentett vezérigazgató-váltását és a marketingigazgató távozását most főszerkesztő-váltás is követi. 

Borítókép: D. Bányász Gergő, a hvg.hu Itthon rovatának távozó vezetője

Szóljon hozzá!