fbpx
Szigeti Péter, a 24.hu főszerkesztője

Főszerkesztőváltás a 24.hu élén

Szigeti Péter helyett Pető Péter irányítja a jövőben a 24.hu-t. Szigeti lapigazgató lesz, és a 24.hu mellett két autós terméket is ő fog felügyelni. Müller András, a vezess.hu eddigi termékfelelőse elhagyja a Central Digitális Médiát.

Pető Péter eddigi főszerkesztő-helyettes váltja Szigeti Péter eddigi főszerkesztőt a 24.hu élén, míg Bita Dániel főszerkesztő-helyettessé lép elő. Szigeti Péter digitális lapigazgató lesz augusztus elsejétől a Central Digitális Média Kft.-nél (a Central Médiacsoport digitális területénél), a 24.hu kiadójánál.

A változásokat a 24.hu a honlapján jelentette be.

Szigeti 2017 októbere óta állt a 24.hu élén. Azt megelőzően a Kreatív című szaklap kiadójánál, a Professional Publishingnál volt lapigazgató. Szigeti akkor Kustánczi Norbertet váltotta. Pető Péter a bezárt Népszabadságtól érkezett a 24.hu-hoz, szintén 2017-ben. Pető a Népszabadságnál a bezárás előtt főszerkesztő-helyettesi pozíciót töltött be.

Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője az Echo TV vendégeként
Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője az Echo TV vendégeként

Szigeti a most bejelentett az új pozíciójában ezentúl a portál hosszú távú tartalmi és üzleti stratégiájáért felel. Szigeti Péter felelősségi körébe a jövőben nem csak a 24.hu tartozik, hanem ő irányítja majd a Vezess.hu portált és az autóMAGAZINt is. Ezzel az átalakítással egy kézbe kerül a Central Médiacsoport elsősorban férfi olvasókat célzó online termékeinek üzleti irányítása, és kialakul az a struktúra, amelyben a kiadó online portfóliója női fókuszú, férfi fókuszú, életmód és adatalapú termékcsoportokba szerveződik.

A 24.hu üzleti irányítását eddig Bognár Bálint, a kiadó digitális üzletágának vezetője látta el termékmenedzserként. Bognár Bálint a megnövekedett feladataira hivatkozva döntött az átszervezés mellett.

Bognár Bálint az átalakítás kapcsán azt nyilatkozta:

„A változás garanciát jelent arra, hogy a 24.hu ne csak az olvasói, de a hirdetői piacon is tovább erősíthesse a pozícióit, és olyan új fejlesztésekkel és megoldásokkal jelentkezhessen, ami a két területen egyszerre biztosítja a hosszú távú sikeres működését.”

Távozik Müller András, a vezess.hu termékmenedzsere

A szervezeti átalakítás keretében a Vezess.hu és az autóMAGAZIN termékmenedzseri pozíció megszűnik, Müller András, a Vezess.hu eddigi termékmenedzsere távozik a kiadótól, a kapcsolódó feladatok teljes körűen a digitális lapigazgatóhoz, Szigeti Péterhez kerülnek.

A Vezess.hu tartalmi irányítását a jövőben is Horváth Zsolt főszerkesztő végzi és az autóMAGAZIN havilapot Gajdán Miklós szerkeszti.

A Central Médiacsoport háza táján más változások is vannak. Távozott Mészáros Kinga vezérigazgató, helyét a vállalat többségi tulajdonosa, Varga Zoltán vette át. Ugyancsak távozott Baráth Andrea, a vállalat tavaly kinevezett marketingigazgatója.

Borító: Szigeti Péter, a 24.hu főszerkesztője. Fotó: Redlemon
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások