Andy Vajna honlapjának egy részlete

Kilőtt Andy Vajna egykori médiaérdekeltsége, miután kiderült, új vezetőséggel és új néven folytatja

Az Est Media száguldani kezdett a tőzsdén a hírre, miután kiderült, ki vette meg a kormánybiztos részvényeit, illetve kiderült, új vezetőség is lesz a cég élén.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Tremmel Zoltán vette meg Andy Vajna (Vajna András) részvénycsomagját a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Est Media cégben. Kiderült az is, hogy névváltásra és a vezetőség teljes leváltására is sor kerül hamarosan.

A napi.hu szerint a Est Mediával kapcsolatos hírek hatására nagyot emelkedett a Vajna január 20-i halála után mély zuhanásba esett Est Media részvényeinek ára a BÉT-en.

Tremmel Zoltán számos Vajnához közeli, többek között a TV2 Média Csoporthoz köthető cégben tölt be kulcspozíciókat, sőt épp a napokban írta meg a Media1, hogy a 43 tévécsatorna, köztük a TV2 Csoport és az MTVA csatornák reklámidejét értékesítő Atmedia reklámértékesítő feletti céghálóban is megjelent az általa vezetett céggel, az AV Plus Kft.-vel, mely a TV2-nek is tulajdonosa.

Nevet és vezetőt is vált az Est Media

A változásokról a gazdasági hírportál a cég április 30-ra összehívott közgyűlésének határozattervei alapján számolt be. Az Est Media nyitás után egy órával már 4 százalékos pluszban volt, és a legnagyobb forgalmú papírnak számított, többen kereskedtek vele mint az OTP-vel.

Az éves rendes közgyűlés programjai között szerepel a beszámolók és jelentések elfogadásán túl számos személyi változás és a cég nevének megváltoztatása.  A napi.hu azt írta, hogy a tavalyi eredménykimutatás alapján az Est Media sokkal jobb évet zárt mint 2017-ben. Az árbevétele 4,76 milliárd forint lett, a nettó eredménye pedig 4,24 milliárd forint. 2017-ben még veszteséges volt a cég.

Osztalékot ugyan nem tudnak fizetni, mivel a teljes összeg az eredménytartalékba kerül, ugyanis korábban a cég saját tőkéje az elmúlt években negatívvá vált. Ezzel a bő 4 milliárdos összeggel azonban tavaly év végére már szerény, 34,3 millió forintos plusz áll a saját tőke soron a mérlegben, és lassan elfelejthetik majd, hogy nemrég még csődeljárás alatt állt a cég.

A Tremmel vezette cégnek 5 százalékot meghaladó része lett az Est Mediában

Azt április 9-én, tegnap jelentették be, hogy Tremmel Zoltán megvásárolta az AV Investments Befektetési Kft. 100 százalékos leányvállalatát, a Dynamopest Kft.-t, amelyen keresztül Vajna tulajdonos volt a cégben. A jogügylettel Tremmel öt százalékot meghaladó mértékű befolyást szerzett a cégben.

Tremmel számos szálon kötődik az elhunyt médiaoligarcha-producer-filmügyi biztoshoz. Tremmel lett Vajna halála után a TV2-t csoportot tulajdonló Magyar Broadcasting Zrt. vezérigazatója, igazgatósági tag a Vajnához köthető Las Vegas Casino Zrt.-ben, emellett a TV2-közeli, műsorgyártó cégben, az IKO Holdingban is több tisztséget ellát.

A napi.hu azt még nem tudja, hogy kik váltják az igazgatóság jelenlegi tagjait, Kovács Pétert, Faragó Janát és Bencze Györgyöt, akiket visszahívnak, sőt leköszön a felügyelőbizottság és az audit bizottság is. A vezetőség új névsorát az április utolsó napjára tervezett közgyűlésig terjesztik elő.

A napirendi pontok között van a cég átnevezése is, ám az új névről szintén nincs még konkrét információ a napirendi pontok között. Tremmel személyének megjelenése alapján azonban nem lenne meglepő, ha a TV2 csoporthoz köthető cégekből választanának vezetőket a tőzsdei cég élére, és az új név is a kormányközeli médiacsoporthoz kapcsolódna – jegyezte meg a Napi.

Szóljon hozzá!

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Megbünteti a Médiatanács a TV2 Tények Plusz című műsorát, de az M1 Híradót és a HírTV Bayer Showját nem

Közel 1 millió forintot kell befizetnie a TV2-nek, amiért hírnek álcázta a fideszes médiaholdinghoz tartozó Bors kereskedelmi információját. A HírTV-s Bayer Show esetében ezúttal sem állapított meg jogsértést a testület a nőkre vonatkozó megjegyzés miatt, és az M1 Híradó az ARD-vel kapcsolatos műsorrészletét sem tartja aggályosnak a testület, amely egyébként visszaengedi az éterbe az általa már többször elnémított Vörösmarty Rádiót, és elkészült egy olyan kutatással, ami alapján állítólag a közmédia volt a koronavírus-helyzet nagy nyertese.