Andy Vajna a Fiatal Vállalkozók Hetén. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Felvásárlásra készül a médiacég, ahol Vajna érkezése felhajtotta az árfolyamot

Bejegyezték az Est Media leányvállalatát, amellyel az Andy Vajna résztulajdonában is lévő cég akvizíciókat kíván végrehajtani.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte az Est Media tavaly december 21-én megalapított 100 százalékos leányvállalatát, az E.M. Prime Holding Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságot – áll az Est Media Nyrt. január 9-i, a Budapesti Értéktőzsdén közzétett közleményében, melyet a Portfolio.hu vett észre.

A rövid közlemény alapján az új kft. 3 millió forintos alapítótőkével jött létre. A tájékoztatásból az is kiderül:

Az Est Media a leányvállalatot abból a célból hozta létre, hogy az a tervezett jövőbeli akvizíciós tevékenység (azaz felvásárlások) során holdingcégként szolgáljon.

Az Est Media árfolyama jelentősen emelkedett a közelmúltban, valószínűleg azzal összefüggésben, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa 5 százalékot meghaladó tulajdonrészt vásárolt az Est Mediában. A piac láthatóan spekulálni kezdett, mire készülhet a Vajna-résztulajdonú cég, illetve milyen felvásárlások lehetnek a csőben. A spekuláció jele, hogy ahhoz képest, hogy az Est Media az elmúlt években igencsak dögrováson volt, a csődeljárás után pedig gyakorlatilag egy kiüresedett tőzsdei vállalat maradt belőle, mostanában szépen emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén az árfolyama.

Kiemelt kép: Andy Vajna a Fiatal Vállalkozók Hetén. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Dévényi István a Kötöttfogás műsorvezetőjeként

Kiszáll a Kötöttfogás szerkesztő-műsorvezetője

Dévényi István az európai uniós választási eredmények kapcsán jelentette be, hogy kiszáll. Hogy a műsor tovább megy-e, illetve ki veszi át Dévényi feladatait, arról a Konok Péter-Csintalan Sándor-Pörzse Sándor hármasnak kell döntenie.