fbpx
Andy Vajna a Fiatal Vállalkozók Hetén. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Felvásárlásra készül a médiacég, ahol Vajna érkezése felhajtotta az árfolyamot

Bejegyezték az Est Media leányvállalatát, amellyel az Andy Vajna résztulajdonában is lévő cég akvizíciókat kíván végrehajtani.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte az Est Media tavaly december 21-én megalapított 100 százalékos leányvállalatát, az E.M. Prime Holding Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságot – áll az Est Media Nyrt. január 9-i, a Budapesti Értéktőzsdén közzétett közleményében, melyet a Portfolio.hu vett észre.

A rövid közlemény alapján az új kft. 3 millió forintos alapítótőkével jött létre. A tájékoztatásból az is kiderül:

Az Est Media a leányvállalatot abból a célból hozta létre, hogy az a tervezett jövőbeli akvizíciós tevékenység (azaz felvásárlások) során holdingcégként szolgáljon.

Az Est Media árfolyama jelentősen emelkedett a közelmúltban, valószínűleg azzal összefüggésben, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa 5 százalékot meghaladó tulajdonrészt vásárolt az Est Mediában. A piac láthatóan spekulálni kezdett, mire készülhet a Vajna-résztulajdonú cég, illetve milyen felvásárlások lehetnek a csőben. A spekuláció jele, hogy ahhoz képest, hogy az Est Media az elmúlt években igencsak dögrováson volt, a csődeljárás után pedig gyakorlatilag egy kiüresedett tőzsdei vállalat maradt belőle, mostanában szépen emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén az árfolyama.

Kiemelt kép: Andy Vajna a Fiatal Vállalkozók Hetén. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások