Andy Vajna a Fiatal Vállalkozók Hetén. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Felvásárlásra készül a médiacég, ahol Vajna érkezése felhajtotta az árfolyamot

Bejegyezték az Est Media leányvállalatát, amellyel az Andy Vajna résztulajdonában is lévő cég akvizíciókat kíván végrehajtani.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte az Est Media tavaly december 21-én megalapított 100 százalékos leányvállalatát, az E.M. Prime Holding Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságot – áll az Est Media Nyrt. január 9-i, a Budapesti Értéktőzsdén közzétett közleményében, melyet a Portfolio.hu vett észre.

A rövid közlemény alapján az új kft. 3 millió forintos alapítótőkével jött létre. A tájékoztatásból az is kiderül:

Az Est Media a leányvállalatot abból a célból hozta létre, hogy az a tervezett jövőbeli akvizíciós tevékenység (azaz felvásárlások) során holdingcégként szolgáljon.

Az Est Media árfolyama jelentősen emelkedett a közelmúltban, valószínűleg azzal összefüggésben, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a TV2 és a Rádió 1 tulajdonosa 5 százalékot meghaladó tulajdonrészt vásárolt az Est Mediában. A piac láthatóan spekulálni kezdett, mire készülhet a Vajna-résztulajdonú cég, illetve milyen felvásárlások lehetnek a csőben. A spekuláció jele, hogy ahhoz képest, hogy az Est Media az elmúlt években igencsak dögrováson volt, a csődeljárás után pedig gyakorlatilag egy kiüresedett tőzsdei vállalat maradt belőle, mostanában szépen emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén az árfolyama.

Kiemelt kép: Andy Vajna a Fiatal Vállalkozók Hetén. Fotó: Szalay Dániel (mobiltelefonos felvétel)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Gárdony, Velencei-tó

Ezért hal le a Velencei-tónál és sokszor a Balatonnál a mobilinternet hétvégente

A most még a T-csoporthoz tartozó, vállalati ügyfeleket kiszolgáló leányvállalata, a T-Systems írásba adta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hogy hétvégente sokszor 0 közelébe zuhan a mobilinternet sebessége a turisztikailag kiemelten fontos Velencei-tó egyes területein. A cégnél időnként a főnökséget okolják, és azzal próbálják vigasztalni az érintetteket, hogy a Balatonnál is gondok vannak a hálózat alultervezettsége miatt.