Habony Árpád óriásplakáton

Habony Árpád közszereplő

Ezt a Kúria mondta ki a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadójáról és médiahátországának egyik kulcsfigurájáról, aki nem nyugodott bele a Fővárosi Ítélőtábla ezzel hasonló korábbi jogerős ítéletébe.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Habony Árpád közszereplő, döntött múlt heti ítéletében a Kúria. Ez abból a Media1-nek is megküldött sajtóközleményből derül ki, amit Jakab Péter, a Jobbik szóvivője adott ki a mai napon.

A miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója korábban azt sérelmezte, hogy a Jobbik „Ti dolgoztok. Ők lopnak.” felirattal ellátott óriásplakátjain szerepelt Orbán Viktor, Rogán Antal és Mészáros Lőrinc társaságban.

Az ügyben 2017-ben a Fővárosi Ítélőtábla már kimondta jogerősen, hogy Habony Árpád közszereplőnek minősül, de a miniszterelnöki tanácsadó még ekkor sem nyugodott bele az ítéletbe: az állította, hogy nem tartja magát közszereplőnek.

Ezután került az ügy a Kúriára, ahol azonban a múlt heti ítéletben Habony számára ismét kedvezőtlen ítélet született.

Habony Árpád képmását tehát akkor is jogszerűen helyezték el az óriásplakátokon, amikor ő ehhez nem adta hozzájárulását.

Néhány napja egyébként Orbán Viktor vejéről, Tiborcz Istvánról is a Kúriának kellett eldöntenie, hogy közszereplő-e. Tiborczról, bár közpénzek is hozzájárultak ahhoz, hogy a leggazdagabb magyarok top100 milliárdosokat tartalmazó listájára is felkerült, azt állapította meg a Kúria, hogy nem közszereplő, ezért abban az ügyben 444 ellen ítélt a bíróság. A 444 a HírTV riportját tette közzé, amelyben az oknyomozó riporter megszólította Tiborcz Istvánt az utcán.

Habony Árpád alapítóként az elmúlt években több médiavállalat, köztük a Lokál kiadójának tulajdonosi hálójában felbukkant. Jelenleg is érdekelt a médiapiacon, hisz ő a nemrég Londonban alapított V4 hírügynökség egyik tulajdonosa a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó New Wave Media Group, azaz az Origo kiadója mellett.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Anadolu hírügynökség

Vádat emeltek a török állami hírügynökség munkatársai ellen Egyiptomban

Álhírterjesztéssel vádolják őket. Az újságírók bebörtönzésében élen járó országok toplistáján 2. helyen végző Törökország és a 3. helyen végző Egyiptom eközben azon vitatkozik, melyik ország kevésbé tisztelője a sajtó szabadságának. A letartóztatottak közül egyébként egy fő mostanra hazatért Törökországba.

Dankó Rádió

Megújult a Dankó Rádió

Az eddigi Csendül a nóta, száll a muzsika szlogenjét lecserélték, de más, ennél jelentősebb változások is vannak az állami rádiónál.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!