RTL Klub, logó, RTL Klub HD

Panasszal él az RTL Klub ellen A Mi Hazánk Mozgalom

Az RTL Klub jogsértőnek tartja, ezért kisípolná az uniós választásokon induló mozgalom kampányfilmjéből a cigánybűnözés szót.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kifogást nyújt be az RTL Klub vélt jogsértésére hivatkozva a Nemzeti Választási Bizottsághoz a Mi Hazánk Mozgalom. A Mi Hazánk elnökhelyettese szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, a csatorna nem hajlandó változtatás nélkül leadni a pártnak az európai parlamenti választásra készített kampányfilmjét.

Dúró Dóra az MTI tudósítása szerint közölte: az RTL Klub a „cigánybűnözés” szót kifogásolja, ezért a klipet csak úgy hajlandó sugározni, hogy kisípolja a kifejezést.

A Mi Hazánk szerint a csatorna magatartása sérti a médiatörvényt, ezért azt kérik a választási bizottságtól, hogy tiltsa el a további jogsértéstől a csatornát.

2010-ben a köztévé sem engedte

Dúró Dóra felidézte: 2010-ben a köztévé, szintén a cigánybűnözés szót kifogásolta és ezért nem volt hajlandó leadni – akkor a Jobbik kampányfilmjét.

Akkor az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a köztelevízió jogsértően járt el és a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta a döntést. Az akkori határozat szerint a politikai hirdetés tartalma nem sért olyan alkotmányos alapjogot, ami alapján a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni lehetne – ismertette a Mi Hazánk elnökhelyettese.

Az RTL szerint az lenne jogsértő, ha leadták volna a felvételt

Az MTI tudósításából az is kiderült, hogy az RTL Klub médiaszolgáltatója, az RTL Magyarország arra hivatkozik, hogy az alaptörvénybe ütközik a hirdetés tartalma, mert a közlés nem irányulhat nemzeti, faji, etnikai közösség megsértésére.

Kikosarazták a pártokat a médiumok, az RTL azonban az egyik kivétel

Egyébként a kereskedelmi televíziók közül egyedül az RTL Klub vállalta a május 26-i uniós választást megelőző kampányidőszakra, hogy ingyenesen leközöl politikai reklámokat.

Az RTL Klubon kívül politikai tévéreklámokat csak az állami tévé fogad be. Így tudott végül adásba kerülni az a videó, ami a milliárdos Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt kipixelezve az Európai Ügyészséghez való csatlakozást népszerűsítette. Korábban ennek a videónak a közlését még megtagadta az állami médiavállalat.

A Media1 összeállításából az is kiderül, hogy az online és a nyomtatott sajtó jelentős része is kikosarazta a pártokat az uniós kampányban. A pártok ennek ellenére próbálkoznak itt-ott hirdetésekkel – a Magyar Hangban például a Momentum és a Mi Hazánk Mozgalom is hirdet.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti