fbpx
Nagy Blanka a DK vasárnapi kampánynyitó rendezvényén a felvételen a sértő rész kivágásával

A DK minden eseményéről kitiltotta a PestiSrácokat

Az ellenzéki párt azért döntött így, mert az oldal munkatársa emberi méltóságában sértő fotót közölt Nagy Blankáról. A DK törvénymódosítást is kezdeményez, hogy ne fordulhasson elő még egyszer hasonló eset, hogy nők szoknyája alá fotóz valaki.

„A PestiSrácok szerkesztőségét a mai nappal kitiltjuk a Demokratikus Koalíció valamennyi rendezvényéről.”

— jelentette ki a DK közleményében kedden.

A kitiltás oka a DK vasárnapi kampánynyitó rendezvényén készült felvétel volt, melyen az éppen beszélgető Nagy Blankát a szoknyája alá befotózva, női emberi méltóságát megsértve örökítette meg a Pestisrácok egyik munkatársa, Pilhál Tamás, aki ezt utána a Facebookon „Trágárka villant” kommentárral még meg is osztotta.

A 19 éves diáklány tavaly decemberben vált ismertté a sajtóban azzal, hogy számos kormányellenes tüntetésen is felszólalt, a kormány- és az államfőt is bírálva. Azóta többször is a kormányközeli sajtó célpontjába került, lejárató cikkeket közöltek róla, sőt Bayer Zsolt, Fidesz-alapító publicista az Echo TV-ben prolinak nevezte őt. Az is előfordult, hogy az állítólagos rossz iskolai eredményei miatt próbálták kikezdeni, máskor azzal próbálták rossz hírét kelteni, hogy iskolakerülő.

Nagy Blanka az állításokat cáfolta és sorra nyeri a sajtópereket.

A DK egyébként az eset kapcsán törvénymódosítást is kezdeményez, hogy egyetlen nő szoknyája alá se fotózhassanak be büntetlenül. A tervezet támogatásához petíciót tettek össze, melyet bárki aláírhat.

„Mi, európai magyarok a már létező és alkalmazott brit példa alapján javasoljuk, hogy legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről.”

— áll a DK közleményében.

Nem ez az első botrány mostanában a PestiSrácok kapcsán. Nemrég egy informátorát szolgáltatta ki az oldal, amiről Huth Gergely főszerkesztő azt állította a Media1-nek, hogy ezt az informátor kérte. Az informátor szerint ez azonban nem igaz.

Nagy Blanka egyébként a Facebookon nyílt levelet tett közzé Pilhál Tamásnak címezve a történtek kapcsán. A levél mostanra 11 ezer megosztásnál jár.

 

Frissítés:

Pilhál Tamás végül törölte az alsóneműs fotót. Közölte, bár előre fogadást kötött, hogy nem fog elnézést kérni, ezt végül mégis megtette. Igaz, némi szurka-piszka is belekerült az írásba.

Kiemelt kép: Nagy Blanka a DK vasárnapi kampánynyitó rendezvényén a Pilhál Tamás által publikált felvételen, a női méltóságot sértő rész kivágásával
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások