Nagy Blanka a DK vasárnapi kampánynyitó rendezvényén a felvételen a sértő rész kivágásával

A DK minden eseményéről kitiltotta a PestiSrácokat

Az ellenzéki párt azért döntött így, mert az oldal munkatársa emberi méltóságában sértő fotót közölt Nagy Blankáról. A DK törvénymódosítást is kezdeményez, hogy ne fordulhasson elő még egyszer hasonló eset, hogy nők szoknyája alá fotóz valaki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„A PestiSrácok szerkesztőségét a mai nappal kitiltjuk a Demokratikus Koalíció valamennyi rendezvényéről.”

— jelentette ki a DK közleményében kedden.

A kitiltás oka a DK vasárnapi kampánynyitó rendezvényén készült felvétel volt, melyen az éppen beszélgető Nagy Blankát a szoknyája alá befotózva, női emberi méltóságát megsértve örökítette meg a Pestisrácok egyik munkatársa, Pilhál Tamás, aki ezt utána a Facebookon „Trágárka villant” kommentárral még meg is osztotta.

A 19 éves diáklány tavaly decemberben vált ismertté a sajtóban azzal, hogy számos kormányellenes tüntetésen is felszólalt, a kormány- és az államfőt is bírálva. Azóta többször is a kormányközeli sajtó célpontjába került, lejárató cikkeket közöltek róla, sőt Bayer Zsolt, Fidesz-alapító publicista az Echo TV-ben prolinak nevezte őt. Az is előfordult, hogy az állítólagos rossz iskolai eredményei miatt próbálták kikezdeni, máskor azzal próbálták rossz hírét kelteni, hogy iskolakerülő.

Nagy Blanka az állításokat cáfolta és sorra nyeri a sajtópereket.

A DK egyébként az eset kapcsán törvénymódosítást is kezdeményez, hogy egyetlen nő szoknyája alá se fotózhassanak be büntetlenül. A tervezet támogatásához petíciót tettek össze, melyet bárki aláírhat.

„Mi, európai magyarok a már létező és alkalmazott brit példa alapján javasoljuk, hogy legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről.”

— áll a DK közleményében.

Nem ez az első botrány mostanában a PestiSrácok kapcsán. Nemrég egy informátorát szolgáltatta ki az oldal, amiről Huth Gergely főszerkesztő azt állította a Media1-nek, hogy ezt az informátor kérte. Az informátor szerint ez azonban nem igaz.

Nagy Blanka egyébként a Facebookon nyílt levelet tett közzé Pilhál Tamásnak címezve a történtek kapcsán. A levél mostanra 11 ezer megosztásnál jár.

 

Frissítés:

Pilhál Tamás végül törölte az alsóneműs fotót. Közölte, bár előre fogadást kötött, hogy nem fog elnézést kérni, ezt végül mégis megtette. Igaz, némi szurka-piszka is belekerült az írásba.

Kiemelt kép: Nagy Blanka a DK vasárnapi kampánynyitó rendezvényén a Pilhál Tamás által publikált felvételen, a női méltóságot sértő rész kivágásával

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!