Családi kör, Rókusfalvy Pál, Rókusfaly LiliFotó: MTVA sajtóiroda / Zih Zsolt

Rókusfalvy Pál visszatér a médiába

A Rókusfalvy Pál és lánya által vezetett Családi kör vasárnaptól lesz látható az állami tévében.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Hosszú, több évtizedes kihagyás után újra rendszeresen képernyőn lesz Rókusfalvy Pál, a néhai Danubius Rádió egykori műsorvezetőinek egyik legismertebbike, akiről az elmúlt években inkább a borospincéje és kommunikációs cége kapcsán lehetett hallani változó intenzitással.

Rókusfalvy Pál az állami Duna Televízió csatornán lesz látható, ő vezeti ugyanis a március 31-től újrainduló Családi kör című műsort, lánya, Rókusfalvy Lili oldalán.

A műsor címe azért lehet sokaknak ismerős, hiszen 1974-től 1994-ig volt már ilyen névvel műsor a Magyar Televízióban. Rókusfalvyék ennek a retróműsornak a hagyományait viszik majd tovább, persze napjainkhoz igazítva. A YouTube is őrzi a régi műsorok emlékét – mutatjuk.

Ilyen lesz az új Családi kör

A Családi kör című műsorban több kisfilmmel, történettel készülnek az alkotók, illetve a stúdióbeszélgetések során a szakértő pszichológuson kívül ismert emberek is megszólalnak majd az adásokban. A műsorvezetők a meghívott vendégekkel olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mit jelent számunkra a család, hogyan óvjuk meg belső körünket és miként tehetjük újra meg újra az örök fészekké, szigetté, hátországgá, mi történik akkor, ha épp ez a közeg sérül.

A beszélgetéses közben filmek, történetek lesznek iránytűik, hogy végül bebizonyosodjon, családi körben mindenre van megoldás.

„Nagyon élvezzük a közös munkát. Nekem még egy kicsit szokatlan, egyrészt, hogy Lilivel dolgozom együtt, másrészt, hogy 20 év után újra tévézem. A téma örök. Fontos, hogy a családdal foglalkozzunk: meghatározza a mindennapjainkat ez a kis közösség, ahova hazamegyünk és amiért dolgozunk. Úgy gondolom, hogy nagyon jó, hogy a Családi kört egy apa-lánya páros vezeti, hitelessé teszi a műsort, hiszen a saját bőrünkön éljük meg a felmerülő témákat, és így közvetlen tapasztalattal tudjuk vezetni, moderálni a műsort. Azért figyelünk arra, hogy a hangsúlyok ne tolódjanak el a mi életünkre. Mi már most szeretjük a Családi kört, reméljük a nézők is így lesznek vele.”

– idézi a műsor indulását bejelentő közlemény Rókusfalvy Pált.

„Nagyon jók és érdekesek a témák, alkalmazkodik ahhoz, amit 2019 diktál. Olyanok, amikkel minden család találkozik valamilyen úton-módon. Örülök neki, hogy apuval közösen vezethetjük ezt a műsort. Sok időt töltünk együtt a magánéletünkben, és bár a munkáink eddig nem nagyon fonódtak össze, mindig fontos volt számomra az ő szakmai véleménye. Jó érzés, hogy lát munka közben. A témák, amikről beszélgetünk minket is érintenek. Sok dologban nem értünk egyet, de szerintem ez így van jól, hiszen két külön generáció vagyunk: én tudom képviselni a fiatal anyát, apa pedig az idősebb édesapát és nagyszülőt. Lendülete van a Családi körnek, gördülékeny, minden beszélgetésbe bele tudok mélyedni. Egyszerűen elröpül az idő a felvétel alatt!”

– tette hozzá Rókusfalvy Lili, akit az M2 Petőfi TV műsorvezetőjeként már megismerhettek azok, akik nézik a csatornát.

Az első adás vasárnap 21 órakor kezdődik majd, és a családban lévő digitális eszközökről esik majd szó benne.

Kiemelt kép: A Duna Televízió Családi kör című műsorának két műsorvezetője, Rókusfalvy Pál, és lánya, Rókusfaly Lili.  Fotó: MTVA sajtóiroda / Zih Zsolt
Szóljon hozzá!