fbpx
Kálmán Olga

Tanár lesz Kálmán Olga és Katz Dávid

Az ATV és a HírTV volt műsorvezetője egy filmiskolában tanít majd.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Lumiere Filmiskolán folytatja karrierjét Kálmán Olga televíziós újságíró. A műsorvezető, akit tavaly nyáron, a HírTV újbóli Fidesz-közelbe kerülésekor bocsátottak el a hírcsatornától, és azóta az internetre, a Facebookra szorult, már áprilistól tanítani fog.

A Lumiere Filmiskolában rendezőasszisztenseket, produkciós asszisztenseket, scriptereket, segédoperatőreket, vágóasszisztenseket és drónoperatőröket képeztek eddig, de áprilisban indul az iskola első New Media osztálya is. Ez utóbbit vezeti majd Kálmán Olga.

Egyszemélyes stábok

Az iskolában Kálmán Olga osztályának hallgatói azt tanulják majd, hogyan működjenek majd egyszemélyes stábként; nem csak a riportkészítés, világítás, kamerakezelés, hanem az utómunka fortélyait is elsajátíthatják.

„Négy új képzésünk indul áprilisban. Ismét elindítjuk a Forgatókönyvírás alapjai, a Vágó és az Operatőri mesterség alapjai kurzust, és lesz egy teljesen új szakunk, a New Media, mely a videó-újságírás területére készít fel új tehetségeket, és elsősorban az online felületekre koncentrál. Olyan szakembereket fogunk képezni, akik utána tudnak járni egy témának, és az erről szóló videót akár egyedül le tudják forgatni, meg tudják vágni” – mondta el Salamon András DLA, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, egyetemi oktató, a Lumiere Filmiskola egyik alapítója.

Kálmán Olga nem egyedül tanít majd

Kálmán Olga televíziós újságíró mellett dolgozik majd Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapító főszerkesztője, filmrendező, Földes András, az Index munkatársa, Katz Dávid, a 24.hu videós újságírója, a filmkészítési alapismereteket pedig Salamon András oktatja majd.

A Lumiere Filmiskolát Incze Ágnes, Balázs Béla-díjas filmrendező, vágó, egyetemi oktató, producer, az Európai Filmakadémia tagja, Jávor Tamás, Amerikában élő, magyar származású fotográfus, producer és a már említett Salamon András alapította 2017-ben. Az intézmény célja, hogy olyan szakembereket képezzenek, akikre nagy szüksége van a filmiparnak.

Az alapítás éve óta egyébként eddig több mint 100 szakember végzett az iskolában. Van az iskoláról egy imidzsfilm is.

Az 51 éves Kálmán Olga tanulmányait a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán végezte magyar nyelv és irodalom, valamint népművelés szakon. 1994-ben kezdett a Magyar Televíziónál, ahol később az MTV Híradó műsorvezetője, szerkesztő-riportere lett. 1998-ban a Hét műsorvezetője, illetve 1999-től az Objektív tudósítója, 1999-től pedig a Szabadság tér című reggeli műsornak volt a szerkesztő-műsorvezetője, 1999-től hasonló beosztásban a Radió Bridge, majd 2000-től az InfoRádió munkatársa volt. 2003-ban igazolt az ATV-hez szerkesztő-műsorvezetőnek és vezette az Egyenes beszédet, majd 2005-től feladatai hírigazgatói feladatokkal bővültek. 2016 decemberében felmondott az ATV-nél, majd 2017 februárjától 2018 augusztusáig volt a HírTV-nél az Egyenesen Kálmán Olgával műsorvezetője.

Az elmúlt napokban derült ki több más ismert tévésről is, merre folytatja karrierjét. Demcsák Zsuzsa a TV2 reality-jénél, Rókusfaly Pál a köztévé újrainduló műsorában lesz látható.

Kiemelt kép: Kálmán Olga. Fotó: Lumiere Filmiskola
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!