fbpx
rádió

A Médiatanács hosszabbított a Fidesz-közeli Part FM-nek és döntött a City Rádió – Best FM névváltásról

A Médiatanács e heti ülésén a TV2 elmarasztalásán kívül a fideszes médiaholdinghoz tartozó PartFM jogosultságának meghosszabbításáról és a City Rádió BestFM-re váltásáról is döntött.

Nem csak a TV2 Tények elmarasztalása volt téma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti napirendjén, de különböző egyéb ügyekkel, elsősorban rádiós kérdésekkel is foglalkozott a grémium a szabad sajtó napja előtti utolsó ülésén. Mostanra hivatalossá vált, amiről korábban a Media1 írt, hogy végül nem a pályázati eljárásban vállalt City Rádió néven, hanem Best FM néven indul új rádió, amelynek elindulását a januárban elhunyt Andy Vajna filmügyi biztos és médiaoligarcha emberei segítik majd.

A médiahatóság csütörtökön kiadott összefoglalójából az derült ki, hogy a Médiatanács hozzájárult az LB Rádió Kft. védjegyhasználati jogosultsággal alátámasztott kérelméhez, hogy a Zalaegerszeg 88,9 MHz-re kereskedelmi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező szolgáltató hatósági szerződésében szereplő City Rádió állandó megnevezés 2019. március 13-ától 88,9 – BestFM-re változhat.

Mindez azt jelenti, hogy az Andy Vajna féle Rádió 1 ügyvédjei, Litter Zsuzsanna és Bíró Balázs által gründolt kft. is csatlakozik hamarosan a több városban megszerzett rádiós frekvencia összekapcsolódásából formálódó kereskedelmi rádiós hálózathoz, a Best FM -hez.

A Best FM a Media1 információi szerint hamarosan több városban is fogható lesz.

2024 nyaráig szól majd a fideszes médiaholding balatoni rádiója

A Médiatanács e heti ülésének további döntései között szerepel, hogy a médiaszolgáltató kérelmére a testület további öt évvel megújította – 2024 júniusáig – a Siófok 92,6 MHz + Fonyód 101,3 MHz-en szóló helyi, kereskedelmi rádió, a Part FM jogosultságát is. A Part FM a fidesz-közeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány rádiója,  ami korábban Mészáros Lőrincé volt, de a felcsúti oligarcha átadta azt a médiaholdingnak.

A tartalmi vizsgálat után eredményesnek nyilvánította a grémium a Dabas 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására indult eljárást. A médiaszolgáltatást az egyedüliként pályázó jelenlegi szolgáltató, a Dabas Sportcsarnok Nonprofit Kft. továbbra is Rádió Dabas néven tervezi működtetni.

A Törökbálint 97,6 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálati szakaszában a testület hiánypótlásra szólította fel az FM 4 Rádió Kft.-t, míg az alakilag érvénytelen ajánlatot benyújtó Media Group Production Kft. pályázati nyilvántartásba vételét megtagadta.

Az alaki vizsgálati szakaszba lépett a Győr 96,4 MHz körzeti, kereskedelmi rádiós pályázati eljárása, és mindhárom pályázót – a GYŐR+MÉDIA Zrt.-t, a Zene Rádió Kft.-t és a FEHÉRVÁR RÁDIÓ Kft.-t is – hiánypótlásra szólította fel a grémium.

A Médiatanács három rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására szóló pályázati felhívás tervezetét is elfogadta és véleményezésre közzétette honlapján: a helyi vételkörzetű Tardos 95,5 MHz-re, amelyet egy korábban eredménytelennek nyilvánított eljárás után tervez újra meghirdetni a grémium, a Balatonfüred 96,2 MHz-re, amely egy használaton kívüli helyi frekvencia, valamint a jelenleg szintén használaton kívüli, körzeti vételkörzetű Győr 88,1 MHz-re.

Eltitkolt tulajdonosváltás Vácon

A Médiatanács e heti ülésén egyébként harmincezer forint bírságot szabott ki egy váci helyi rádió, a Dunakanyar FM 94.1 szolgáltatójára, miután a médiaszolgáltató cég nevében, illetve tulajdonosi szerkezetében több alkalommal bekövetkezett változást – a hatósági szerződésében foglaltakkal ellentétben – sorozatosan elmulasztotta bejelenteni a hatóságnak.

Kiemelt kép: Martin Simonis, freeimages.com,
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások