rádió

A Médiatanács hosszabbított a Fidesz-közeli Part FM-nek és döntött a City Rádió – Best FM névváltásról

A Médiatanács e heti ülésén a TV2 elmarasztalásán kívül a fideszes médiaholdinghoz tartozó PartFM jogosultságának meghosszabbításáról és a City Rádió BestFM-re váltásáról is döntött.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nem csak a TV2 Tények elmarasztalása volt téma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának e heti napirendjén, de különböző egyéb ügyekkel, elsősorban rádiós kérdésekkel is foglalkozott a grémium a szabad sajtó napja előtti utolsó ülésén. Mostanra hivatalossá vált, amiről korábban a Media1 írt, hogy végül nem a pályázati eljárásban vállalt City Rádió néven, hanem Best FM néven indul új rádió, amelynek elindulását a januárban elhunyt Andy Vajna filmügyi biztos és médiaoligarcha emberei segítik majd.

A médiahatóság csütörtökön kiadott összefoglalójából az derült ki, hogy a Médiatanács hozzájárult az LB Rádió Kft. védjegyhasználati jogosultsággal alátámasztott kérelméhez, hogy a Zalaegerszeg 88,9 MHz-re kereskedelmi médiaszolgáltatási jogosultsággal rendelkező szolgáltató hatósági szerződésében szereplő City Rádió állandó megnevezés 2019. március 13-ától 88,9 – BestFM-re változhat.

Mindez azt jelenti, hogy az Andy Vajna féle Rádió 1 ügyvédjei, Litter Zsuzsanna és Bíró Balázs által gründolt kft. is csatlakozik hamarosan a több városban megszerzett rádiós frekvencia összekapcsolódásából formálódó kereskedelmi rádiós hálózathoz, a Best FM -hez.

A Best FM a Media1 információi szerint hamarosan több városban is fogható lesz.

2024 nyaráig szól majd a fideszes médiaholding balatoni rádiója

A Médiatanács e heti ülésének további döntései között szerepel, hogy a médiaszolgáltató kérelmére a testület további öt évvel megújította – 2024 júniusáig – a Siófok 92,6 MHz + Fonyód 101,3 MHz-en szóló helyi, kereskedelmi rádió, a Part FM jogosultságát is. A Part FM a fidesz-közeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány rádiója,  ami korábban Mészáros Lőrincé volt, de a felcsúti oligarcha átadta azt a médiaholdingnak.

A tartalmi vizsgálat után eredményesnek nyilvánította a grémium a Dabas 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására indult eljárást. A médiaszolgáltatást az egyedüliként pályázó jelenlegi szolgáltató, a Dabas Sportcsarnok Nonprofit Kft. továbbra is Rádió Dabas néven tervezi működtetni.

A Törökbálint 97,6 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálati szakaszában a testület hiánypótlásra szólította fel az FM 4 Rádió Kft.-t, míg az alakilag érvénytelen ajánlatot benyújtó Media Group Production Kft. pályázati nyilvántartásba vételét megtagadta.

Az alaki vizsgálati szakaszba lépett a Győr 96,4 MHz körzeti, kereskedelmi rádiós pályázati eljárása, és mindhárom pályázót – a GYŐR+MÉDIA Zrt.-t, a Zene Rádió Kft.-t és a FEHÉRVÁR RÁDIÓ Kft.-t is – hiánypótlásra szólította fel a grémium.

A Médiatanács három rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására szóló pályázati felhívás tervezetét is elfogadta és véleményezésre közzétette honlapján: a helyi vételkörzetű Tardos 95,5 MHz-re, amelyet egy korábban eredménytelennek nyilvánított eljárás után tervez újra meghirdetni a grémium, a Balatonfüred 96,2 MHz-re, amely egy használaton kívüli helyi frekvencia, valamint a jelenleg szintén használaton kívüli, körzeti vételkörzetű Győr 88,1 MHz-re.

Eltitkolt tulajdonosváltás Vácon

A Médiatanács e heti ülésén egyébként harmincezer forint bírságot szabott ki egy váci helyi rádió, a Dunakanyar FM 94.1 szolgáltatójára, miután a médiaszolgáltató cég nevében, illetve tulajdonosi szerkezetében több alkalommal bekövetkezett változást – a hatósági szerződésében foglaltakkal ellentétben – sorozatosan elmulasztotta bejelenteni a hatóságnak.

Kiemelt kép: Martin Simonis, freeimages.com,

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti