fbpx
Magyar Hang az Aldi előtt. Fotómontázs: Ladányi András / Media1

Reagált az ALDI arra, hogy beperli a Magyar Hang

Az áruház jelezte, még nem döntött, hogy belistázza-e a Magyar Hangot, de a döntést politikamentesen, gazdasági szempontok szerint hozza meg. A Magyar Hang most arra kéri olvasóit, írjanak be a panaszkönyvbe.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Megírtuk: a Magyar Hang kiadója arra készül, hogy beperli az ALDI áruházláncot, amiért az nem hajlandó az áruházlánc polcaira felvenni a hetilapot, miközben más, jóval kisebb példányszámú újságoknak, például a kormányközeli, mindössze néhány ezres Figyelőnek helyet biztosít. Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója szerint ez diszkriminatív és tisztességtelen piaci magatartás.

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. mostanra reagált a cikkünkben megjelentekre, illetve a nekik korábban elküldött kérdésekre. Azt írják, idén január 11-én tájékoztatták a Magyar Hang lapigazgatóját, hogy a sajtótermékek esetében az áruházlánc évente több alkalommal, jellemzően félévente egyeztet a Magyar Lapterjesztő Zrt.-vel (Lapker) a magyarországi nyomtatott lapok értékesített példányszámaival kapcsolatban és ezek, illetve a Magyar Lapterjesztő Zrt. javaslatai, valamint fogyasztói elvárások alapján dönt az üzleteiben kapható sajtótermékek portfóliójáról.

Még várni kell az Aldi döntésére

Az ALDI Media1-nek küldött válasza hozzáteszi: a Magyar Lapterjesztő Zrt. legutóbb idén február közepén küldte el javaslatát az áruházak állandó kínálatában kapható lapokkal kapcsolatban, és ebben szerepel a Magyar Hang is, a beszerzési döntés – a javaslatban szereplő többi laphoz hasonlóan – azonban még nem született meg.

„A döntés meghozataláig az érintettek szíves türelmét kérjük”

– fogalmaz az ALDI.

Az ALDI végül leszögezi:

A vállalat beszerzési döntéseit minden esetben politikamentesen, gazdasági szempontok alapján hozza meg.

A válasz végén hozzáteszik azt is, nincs tudomásuk arról, hogy tisztességtelen piaci magatartással kapcsolatban pert indítottak volna ellenük a lapbeszerzési döntésekre vonatkozóan. (Ez igaz is, hiszen a Magyar Hang még csak most készül az eljárásra.)

A bezárt kormánykritikus Magyar Nemzet munkatársai által létrehozott Magyar Hang tavaly indult, ennek ellenére gyorsan nő a példányszáma. Ennek köszönhetően 2018 decemberben példányszáma már 18.500 volt, illetve 11.500 darab fogyott el belőle.

Frissítés (21:06)

A Magyar Hang az ALDI válaszára reagálva a panaszkönyvet ajánlja

A Magyar Hang hétfő este a honlapján egy felhívást tett közzé az ALDI válaszára reagálva. Arra kérik olvasóikat, lehetőleg minél többen írjanak be a kereskedelmi lánc több mint 130 kereskedelmi egységeiben a panaszkönyvbe, hogy így is elősegítsék, felgyorsítsák a döntést.

Kiemelt kép: Magyar Hang az ALDI áruház előtt. Fotómontázs: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!