manna_fm

Orbán Gáspár a Manna FM-ről

A nemrég indult közösségi rádióval kapcsolatban is nyilatkozott a miniszterelnök fia, egyben a Felház egyik alapítója, valamint Ember Illés, akivel közösen vezetik az egyházi mozgalmat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Hamar szárnyra kapott egy pletyka, hogy a Manna FM valójában az Orbán Viktor miniszterelnök fiához is köthető Felház nevű egyházi mozgalom rádiója, miután a budapesti 98,6 MHz-es közösségi rádiós frekvenciapályázatot tavaly nyáron elnyerő, és a műsorszolgáltatást némi késedelem után, végül idén februárban elkezdő Manna FM üzemeltetője, a Manna Vision Kft. tulajdonosa (Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője) ingyen odaadományozta a céget a Gospel Közhasznú Alapítvány részére.

A pletykát csak tovább erősítette, amikor bejelentették, hogy a Manna FM állandó reggeli műsorvezetője lett Prekopa Donát. Prekopa Donát ugyanis Orbán Gáspárral és Ember Illéssel közösen alapította a Felházat. Ez is szóba került abban az interjúban, ami a minap jelent meg a hvg.hu-n a miniszterelnök fiával és Ember Illéssel a Felház jövőjével kapcsolatban.

Megmosolyogtató gondolat

Az interjúban az újságíró kérdésére, hogy Prekopa Donát személyén túl van-e kapcsolat a Felház és a Manna FM, illetve a rádiót működtető kft.-t tulajdonló Gospel Közhasznú Alapítvány között, Orbán Gáspár azt mondta:

„Megmosolyogtató a gondolat, hogy a Felháznak rádiója vagy hasonló médiája lenne.”

Hivatalos kapcsolat nincs, de többeket ismernek a támogatók és a munkatársak közül

Ember Illés hozzátette, még friss tartalmat adó honlapot sem tudtak elkészíteni, nemhogy egy komoly médiafelületük lenne. A Felház-alapítója ezután méltatta a Színház és Filmművészeti Egyetemet végzett Prekopa Donátot, akit nagyon tehetségesként jellemzett. Ember Illés szerint most izgalmas és jó kihívás, hogy Prekopa a szakmájában tudott elhelyezkedni a rádió egyik reggeli műsorvezetőjeként.

Ember Illés elismerte, hogy a rádió támogatói és munkatársai közül többeket ismernek a három és fél éves működésükön és Donáton keresztül, azonban azt is mondta, hogy a rádió a hozzá kapcsolódó alapítvány és a Felház-misszió hivatalos kapcsolatban nem áll.

A Manna FM adáslebonyolító rendszere. Fotó: Szalay Dániel, Media1
A Manna FM adáslebonyolító rendszere. Fotó: Media1

Orbán Gáspár: A keresztény média világa nem túl nagy

Orbán Gáspár ezt még azzal egészítette ki, hogy a személyi kapcsolat abból adódik, hogy a keresztény média világa egyelőre nem túl nagy, a szakemberek többségében ismerik egymást, gyakoriak az átfedések szakmai, gyülekezeti és missziós szinten is.

Orbán Gáspár elmondta azt is az interjú során, hogy a Felház átalakulásának időszakában már csak ketten vezetik a szervezetet Ember Illéssel, de Prekopa Donát a „felházas család tagja” maradt. Azt is elárulta, ők ketten is civil pályára készülnek, és ezért szeretnének a jövőben inkább csak a háttérből, egyfajta mentor szerepben segíteni.

A Media1 néhány hete interjút készített Bali Mónikával, a Manna FM programigazgatójával.  A programigazgatót többször is kérdeztük a rádió finanszírozási hátteréről, szóba került Prekopa Donát kiválasztása, átbeszéltük, mi a rádió koncepciója, de szóba került az is, hogy Bali Mónika is részt vett már a Felház három-négy eseményén, ám azt is hozzátette, ezek után végül nem vált rendszeres Felház-látogatóvá, mert ugyan tetszik neki a kezdeményezés, de ez a huszonévesekhez szól, ez az egyetemisták világa. A programigazgató leszögezte: „Nem lesz Felház in da house”, és valamennyi egyházzal jó kapcsolatra törekszenek. A Media1 Bali Mónikával készített interjúját itt, illetve az új budapesti rádióról megjelent korábbi írásainkat itt érhetik el.

Szóljon hozzá!