fbpx
manna_fm

Orbán Gáspár a Manna FM-ről

A nemrég indult közösségi rádióval kapcsolatban is nyilatkozott a miniszterelnök fia, egyben a Felház egyik alapítója, valamint Ember Illés, akivel közösen vezetik az egyházi mozgalmat.

Hamar szárnyra kapott egy pletyka, hogy a Manna FM valójában az Orbán Viktor miniszterelnök fiához is köthető Felház nevű egyházi mozgalom rádiója, miután a budapesti 98,6 MHz-es közösségi rádiós frekvenciapályázatot tavaly nyáron elnyerő, és a műsorszolgáltatást némi késedelem után, végül idén februárban elkezdő Manna FM üzemeltetője, a Manna Vision Kft. tulajdonosa (Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt főszerkesztője) ingyen odaadományozta a céget a Gospel Közhasznú Alapítvány részére.

A pletykát csak tovább erősítette, amikor bejelentették, hogy a Manna FM állandó reggeli műsorvezetője lett Prekopa Donát. Prekopa Donát ugyanis Orbán Gáspárral és Ember Illéssel közösen alapította a Felházat. Ez is szóba került abban az interjúban, ami a minap jelent meg a hvg.hu-n a miniszterelnök fiával és Ember Illéssel a Felház jövőjével kapcsolatban.

Megmosolyogtató gondolat

Az interjúban az újságíró kérdésére, hogy Prekopa Donát személyén túl van-e kapcsolat a Felház és a Manna FM, illetve a rádiót működtető kft.-t tulajdonló Gospel Közhasznú Alapítvány között, Orbán Gáspár azt mondta:

„Megmosolyogtató a gondolat, hogy a Felháznak rádiója vagy hasonló médiája lenne.”

Hivatalos kapcsolat nincs, de többeket ismernek a támogatók és a munkatársak közül

Ember Illés hozzátette, még friss tartalmat adó honlapot sem tudtak elkészíteni, nemhogy egy komoly médiafelületük lenne. A Felház-alapítója ezután méltatta a Színház és Filmművészeti Egyetemet végzett Prekopa Donátot, akit nagyon tehetségesként jellemzett. Ember Illés szerint most izgalmas és jó kihívás, hogy Prekopa a szakmájában tudott elhelyezkedni a rádió egyik reggeli műsorvezetőjeként.

Ember Illés elismerte, hogy a rádió támogatói és munkatársai közül többeket ismernek a három és fél éves működésükön és Donáton keresztül, azonban azt is mondta, hogy a rádió a hozzá kapcsolódó alapítvány és a Felház-misszió hivatalos kapcsolatban nem áll.

A Manna FM adáslebonyolító rendszere. Fotó: Szalay Dániel, Media1
A Manna FM adáslebonyolító rendszere. Fotó: Media1

Orbán Gáspár: A keresztény média világa nem túl nagy

Orbán Gáspár ezt még azzal egészítette ki, hogy a személyi kapcsolat abból adódik, hogy a keresztény média világa egyelőre nem túl nagy, a szakemberek többségében ismerik egymást, gyakoriak az átfedések szakmai, gyülekezeti és missziós szinten is.

Orbán Gáspár elmondta azt is az interjú során, hogy a Felház átalakulásának időszakában már csak ketten vezetik a szervezetet Ember Illéssel, de Prekopa Donát a „felházas család tagja” maradt. Azt is elárulta, ők ketten is civil pályára készülnek, és ezért szeretnének a jövőben inkább csak a háttérből, egyfajta mentor szerepben segíteni.

A Media1 néhány hete interjút készített Bali Mónikával, a Manna FM programigazgatójával.  A programigazgatót többször is kérdeztük a rádió finanszírozási hátteréről, szóba került Prekopa Donát kiválasztása, átbeszéltük, mi a rádió koncepciója, de szóba került az is, hogy Bali Mónika is részt vett már a Felház három-négy eseményén, ám azt is hozzátette, ezek után végül nem vált rendszeres Felház-látogatóvá, mert ugyan tetszik neki a kezdeményezés, de ez a huszonévesekhez szól, ez az egyetemisták világa. A programigazgató leszögezte: „Nem lesz Felház in da house”, és valamennyi egyházzal jó kapcsolatra törekszenek. A Media1 Bali Mónikával készített interjúját itt, illetve az új budapesti rádióról megjelent korábbi írásainkat itt érhetik el.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások