fbpx
A DIGI budapesti, Váci úti ügyfélszolgálatának bejárata. Fotó: Google Utcakép

Változnak a DIGI árai

Részben áremelésről, részben árcsökkenésről van szó. Azok járnak rosszul, akik internetet vagy telefont is igénybe vesznek, míg a csak tévé-előfizetéssel rendelkezők spórolhatnak egy keveset.

A Media1 több olvasója is megkeresett bennünket azt kifogásolva, hogy a DIGI a minap arról tájékoztatta az előfizetőit levélben, hogy március elsejétől megváltoztatja árait.

Ez a kombinált kábeltévé-internet és kábeltévé-internet-telefon, valamint az önálló Digitel telefoncsomag esetében áremelést hoz.

Olvasóink összefüggést véltek felfedezni a számukra hátrányosnak tűnő változások és aközött, hogy a DIGI levele kitért rá, hogy megváltoztatta csatornakínálatát és január 11-től megjelentek a TV2 Média Csoporthoz tartozó új tévécsatornák, a Spíler 1 és a a Spíler 2 a DIGI műholdas és kábeles rendszerében. (Ez egyébként nagyon jelentős fordulatnak számított,  hiszen korábban a DIGI elutasította, hogy betegye ezeket a tévécsatornákat kínálatába.) Ennek azonban némiképp ellentmondani látszik, hogy a DIGI nem a tévécsomagjának tarifáit emelte meg, hanem az internet, illetve a telefon havidíját. Elképzelhető magyarázatnak tűnik azonban, hogy azért történt ez, mivel az internet kedvezményes áfakulcsú, ezért emelték meg inkább annak az árát, nem pedig a tévécsomagét.

Az árváltozás mindenesetre már március elsején életbe lép, és azután a TV-Internet kombinált csomag, a DIGI TV 2019+ DIGINET 100 FTTB 2019 / DIGINET 1000 DIGINET FTTH 2019) kábelszolgáltatás ára az eddigi 5525 Ft-ról 5750 forintra emelkedik, ha valaki kedvezményesen szerződik, míg listaáron az ár 6200 Ft-ra ugrik. A TV-Internet-Telefon kombinált (DIGI TV 2019 + DIGINET 100 FTTB 2019 / DIGINET 1000  FTTH 2019 + DIGITEL 250) csomag esetében az eddig megszokott 5725 forint helyett 5999 Ft lesz a kedvezményes ár, a listaár 6450 Ft-ra emelkedik.

Nagyot nő az önálló internetcsomag ára

Érdekes egyébként, hogy aki csupán kábeltévére fizet elő, annak nem hogy nőne, de még csökken is a havi előfizetési díja, méghozzá az eddigi 3300 Ft-ról 3100 Ft-ra. A csak internettel rendelkezőknek viszont 2225 Ft-ról 3100 Ft-ra ugrik meg a havi fizetendő előfizetési díja, igaz, a 39,3 százalékos áremelésért cserébe 100 megabit/sec sebességgel, 200 Mbps-ről 300 Mbps-ra nő a feltöltési sebességük a DIGINET 1000-es csomag esetében, míg a letöltési sebesség nem változik. A DIGINET 100-as csomag esetében fordítva történik: a feltöltési sebesség nem változik, az marad 100 megabit/sec, azonban nekik a letöltésük gyorsul 20-ról 30 megabit/sec sebességre.

Önálló telefon: plusz havi 600 Ft

Ami a telefontarifákat illeti, ott az önállóan egyébként nem rendelhető eddigi DIGITEL 200 csomag esetében a havi díj 200-ról 250 Ft-ra változik, ezért át is keresztelik a csomagot DIGITEL 250-re. A havi fix díj emelkedését felhasználói szokásoktól függően esetleg némileg kompenzálhatja viszont, hogy a belföldi mobilhívás az eddigi 15 Ft/percről percenkénti 6 Ft-ra csökken, míg a helyi és belföldi vonalas hívás ára 6,25-ről 4 Ft-ra változik.

Jelentősebb mértékben, 900 Ft-ról 1500 Ft-ra nő viszont az eddigi DIGITEL 900 telefoncsomag havi előfizetési díja, melynek neve ezután DIGITEL 1500 lesz. A jelentős áremelésért cserébe azért ad is valamit a szolgáltató: a 6,25 Ft-os helyi és belföldi vonalas hívás ára szintén lecsökken 4 Ft-ra, illetve a mobilhívás percdíja  szintén 6 Ft lesz. Mindkét csomagra igaz, hogy hazai és romániai DIGI számokat ezután is ingyenesen lehet majd hívni. A belföldi percíjak 2 Ft-os csökkenése a havi 600 Ft-os emeléssel szemben viszont csak azoknak fogja megérni, akik tényleg sokat telefonálnak.

A határozott idejű szerződés lejártával is emelkednek az árak

A hűségidővel (határozott idejű szerződéssel) rendelkezőket egyébként csak annyiban érinti az árváltozás, hogy nekik csak a hűségidejük lejáratát követően nő meg az előfizetési díjuk a márciustól érvényes árakra. Ekkor természetesen dönthetnek úgy, hogy felmondják a szolgáltatást, bár kérdés, hogy van-e másik alternatív szolgáltató, ahová átmehetnének, illetve megéri-e a lépés.

A részletekről a DIGI ügyfélszolgálatán és alábbi leveléből lehet tájékozódni.

A DIGI árváltozást bejelentő levelének 1. oldala

A DIGI árváltozást bejelentő levelének 2. oldala

Frissítés: A Digivel összefüggő másik mai hír, hogy egyelőre a DIGI-nél és a vele összeolvadó Invitelnél lesznek elérhetők a február 17-én induló új TV2 csatornák, a Jocky TV és a Moziverzum is.

Frissítés 2. Egy olvasónk azt írja, a fentiekhez képest még rosszabbul járnak azok, akik eddig az Okoscsomagban voltak, ugyanis esetükben tavaly ilyenkor 4580 Ft volt az ár egy év hűségidő vállalása mellett, ami ezután 6 ezer forintra emelkedik.

Frissítés 3. (2019.01.30.). Reagált a DIGI a Media1 megkeresésére az áremeléssel kapcsolatban. A sajtóosztály reakcióját ide kattintva olvashatják.

Kiemelt kép: A DIGI budapesti, Váci úti ügyfélszolgálatának bejárata. Fotó: Google Utcakép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások