A DIGI budapesti, Váci úti ügyfélszolgálatának bejárata. Fotó: Google Utcakép

Megszólalt a DIGI az áremelés kapcsán

Szerintük jogszerűen járnak el, és az áremelést a külső körülmények megváltozása indokolja, ráadásul az internet esetében még a szolgáltatás minőségén is javítanak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Kedden már beszámoltunk róla, hogy emeli egyes szolgáltatásainak árát a DIGI március elsejétől. Az emelés az internetes és telefon szolgáltatásokra, illetve a kombinált telefon-internet és telefon-internet-tévé csomagjaira is vonatkozik. Egyidejűleg némiképp csökkentik az önálló televíziós szolgáltatásuk árát, így azok, akiknek se telefonszolgáltatásuk, se internetük nincs, azok még jól jár is járnak.

A Media1 még kedden megkereste a DIGI sajtóosztályát az árváltozások kapcsán. Arról érdeklődtünk, hogy mi az internet és a telefon tarifáinak megnövelésének oka, hiszen
korábban a kormányzat még kedvezményes áfakulccsal is igyekezett lenyomni a netes árakat, ez a kedvezmény pedig most jelentős részben tovaszáll. Rákérdeztünk arra is ,hogy az emelés a kábeles előfizetőkön kívül érinti-e majd a műholdas előfizetőket, illetve mit gondolnak azokról az olvasói véleményekről, hogy az áremelés mögött valójában az lehet, hogy a TV2 csoport új csatornái, a Spíler 1 és a Spíler 2 TV is megjelenik a kínálatban, amelyekkel kapcsolatban a DIGI még elzárkózott attól, hogy bevegye ezeket a kínálatba. (Azóta kiderült az is, hogy a szintén a TV2-höz tartozó Jocky TV és a Moziverzum csatorna is bekerül a kínálatba.)

A DIGI-től szerdán késő déluán érkezett válasz. Ebben azt írják,  a DIGI fontosnak tartja, hogy mindenkor megfeleljen ügyfelei elvárásainak és jelentős erőforrásokat fordít arra, hogy folyamatosan magas színvonalú, továbbra is megfizethető szolgáltatásokat nyújtson a lakosság számára.

Éppen ezért időről-időre felülvizsgáljuk termékportfóliónkat és az aktuális ügyfél igények, valamint a külső körülmények szerint változtatunk rajta. Új szolgáltatáscsomagjaink kialakításánál is elsősorban ügyfeleink igényeit tartottuk szem előtt. 2019. március 1-jétől a három szolgáltatást együttesen magukban foglaló ajánlataink a korábbinál magasabb garantált sávszélességet és/vagy magasabb maximális feltöltési sebességet kínálnak. Emellett ügyfeleink számára gazdag televíziós csatornaválasztékot, a vezetékes telefon tekintetében pedig belföldi vezetékes és mobil irányban is olcsóbb percdíjakat tartalmaznak. Szolgáltatásaink előfizetési díjai ezeknek a változásoknak megfelelően módosulnak.

A DIGI közleménye végül azzal zárul, hogy az új csomagok kialakításánál társaságuk minden tekintetben jogszerűen járt el és ügyfeleit a hatályos jogszabályban meghatározottak szerint értesítette a változásokról.

A Media1 úgy tudja, a fentiek ellenére néhány úgy tervezik, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz mint felügyeleti szervhez – fordultak, mivel úgy tartják, a hűségidők lejártával az egységes hírközlési törvény alapján nem érhetné őket hátrány. Hogy a jogvitának mi lesz a vége, arról természetesen még beszámolunk, bármelyik félnek is ad igazat az NMHH, illetve a későbbiekben esetleg egy bíróság.

Az árváltozásról ide kattintva olvashatja el az előzményeket.

 

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

törölt cikkek helye a Magyar Nemzet online-on

Cikkeket távolított el a Magyar Nemzet Online

Három cikkét is eltávolította ma a kormánypárti Magyar Nemzet internetes kiadása, miután kiderült, hogy az úgy hozott nyilvánosságra érzékeny orvosi titkokat, hogy arra nem volt felhatalmazása sem neki, sem a lapnak nyilatkozó Nagy Gábor orvosigazgatónak. Egy orvos eközben úgy döntött, nem nyilatkozik többé a 168 Órának, amíg Rózsa Péter a lap főszerkesztője.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!