fbpx
gyász, gyászcsík, tv2, vajna

Fekete csík jelent meg a TV2 képernyőin

Andy Vajnára emlékeznek a TV2 Média Csoport csatornái. Az ATV - melynek beszállítója volt - rendkívüli műsorváltozással emlékezik.

Fekete gyászcsík jelent meg a TV2 Média Csoporthoz tartozó tévécsatornákon, például a TV2-n és a SuperTV2-n. Ezzel a 75. életévében elhunyt Andy Vajnára, a TV2 csoport és a Rádió 1 tulajdonosára emlékeznek. Az ATV – melynek szórakoztató típusú műsorait egy ideje az Andy Vajna részérdekeltségében lévő IKO cég gyártja – ma este műsorrendjét megváltoztatva, egy Andy Vajnával készített tavaly novemberi Jakupcsek-interjúval emlékezik a filmproducer-kormánybiztos-médiavállalkozóra.

Andy Vajna 2015 őszén szerezte meg a TV2-t, mely eredetileg Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz került volna. Vajnát sok bírálat érte, mivel a vállalatot nagyon kedvezményes állami hitelből vásárolta meg, később pedig a csatornát a kormány propagandatévéjévé alakította, ahol a Tényekben rendszeresen álhíreket, dezinformációkat sugároztak.

A TV2 után Vajna a korábban megszűnt Rádió1 márkát megvásárolva, 2016-tól eleinte budapesti vételkörzettel, majd ezután különböző vidéki helyi rádiók felvásárlásával, illetve  vitatható tisztaságú rádiós pályázat révén megszerzett frekvenciákkal jelentős lefedettségű, közel országos rádiót csinált belőle. Vajna egy darabig a lapppiacon is érdekelt volt, miután megvásárolta a Lapcomot, több megyei lap és a Bors bulvárnapilap kiadóját, de ezt a céget nemrég elajándékozta a jobboldali sajtót központosító, több mint 476 médiaterméket maga alá gyűrő Közép Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

A piacon régóta beszélték, hogy Vajna rákkal küzd. Vajna egyszer a Manager Magazinnak adott interjúban maga is beszélt erről évekkel ezelőtt, de azt mondta, sikerült legyőznie ezt a súlyos betegséget. Vajna egészen halálig nagyon aktív volt, folyamatosan eljárt médiavállalatai ügyében, és a Rádió1 folyamatosan terjeszkedett. Vajna nemrég az Est Médiát tulajdonló cégbe is beszállt, felhajtva ezzel az Est Media tőzsdei árfolyamát. Az Est Media felvásárlásra készül.

Vajnát a világ filmproducerként ismerte leginkább, többek között a Terminator világhírűvé tette. Tavaly novemberben Chuck Norrissal készült közös fotójuk, ez egyben Vajna utolsó Twitter-bejegyzéseinek egyikeként maradt meg az utókor számára.

 

Vajna halála kapcsán itt olvasható egy nagyobb megemlékezés: egy méltatás a Nemzeti Filmalaptól és a szintén búcsúzó Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Frissítés (2019.01.20. 15:45) Az RTL Magyarország közleményben nyilvánította ki részvétét Vajna miatt, akit kiváló szakemberként emlegetnek.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások