gyász, gyászcsík, tv2, vajna

Fekete csík jelent meg a TV2 képernyőin

Andy Vajnára emlékeznek a TV2 Média Csoport csatornái. Az ATV - melynek beszállítója volt - rendkívüli műsorváltozással emlékezik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Fekete gyászcsík jelent meg a TV2 Média Csoporthoz tartozó tévécsatornákon, például a TV2-n és a SuperTV2-n. Ezzel a 75. életévében elhunyt Andy Vajnára, a TV2 csoport és a Rádió 1 tulajdonosára emlékeznek. Az ATV – melynek szórakoztató típusú műsorait egy ideje az Andy Vajna részérdekeltségében lévő IKO cég gyártja – ma este műsorrendjét megváltoztatva, egy Andy Vajnával készített tavaly novemberi Jakupcsek-interjúval emlékezik a filmproducer-kormánybiztos-médiavállalkozóra.

Andy Vajna 2015 őszén szerezte meg a TV2-t, mely eredetileg Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz került volna. Vajnát sok bírálat érte, mivel a vállalatot nagyon kedvezményes állami hitelből vásárolta meg, később pedig a csatornát a kormány propagandatévéjévé alakította, ahol a Tényekben rendszeresen álhíreket, dezinformációkat sugároztak.

A TV2 után Vajna a korábban megszűnt Rádió1 márkát megvásárolva, 2016-tól eleinte budapesti vételkörzettel, majd ezután különböző vidéki helyi rádiók felvásárlásával, illetve  vitatható tisztaságú rádiós pályázat révén megszerzett frekvenciákkal jelentős lefedettségű, közel országos rádiót csinált belőle. Vajna egy darabig a lapppiacon is érdekelt volt, miután megvásárolta a Lapcomot, több megyei lap és a Bors bulvárnapilap kiadóját, de ezt a céget nemrég elajándékozta a jobboldali sajtót központosító, több mint 476 médiaterméket maga alá gyűrő Közép Európai Sajtó és Média Alapítványnak.

A piacon régóta beszélték, hogy Vajna rákkal küzd. Vajna egyszer a Manager Magazinnak adott interjúban maga is beszélt erről évekkel ezelőtt, de azt mondta, sikerült legyőznie ezt a súlyos betegséget. Vajna egészen halálig nagyon aktív volt, folyamatosan eljárt médiavállalatai ügyében, és a Rádió1 folyamatosan terjeszkedett. Vajna nemrég az Est Médiát tulajdonló cégbe is beszállt, felhajtva ezzel az Est Media tőzsdei árfolyamát. Az Est Media felvásárlásra készül.

Vajnát a világ filmproducerként ismerte leginkább, többek között a Terminator világhírűvé tette. Tavaly novemberben Chuck Norrissal készült közös fotójuk, ez egyben Vajna utolsó Twitter-bejegyzéseinek egyikeként maradt meg az utókor számára.

 

Vajna halála kapcsán itt olvasható egy nagyobb megemlékezés: egy méltatás a Nemzeti Filmalaptól és a szintén búcsúzó Orbán Viktor miniszterelnöktől.

Frissítés (2019.01.20. 15:45) Az RTL Magyarország közleményben nyilvánította ki részvétét Vajna miatt, akit kiváló szakemberként emlegetnek.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

RTL Klub

Átalakulnak az RTL Klub estéi

Az új műsorrend életbe lépése szinte az összes hétköznap esti műsort érinteni fogja, többek között a Barátok Közt, a Fókusz, a XXI. Század és a Doktor Murphy is érintett.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!