fbpx
TikTok betiltás.

Betiltották a TikTok letöltését az egyik amerikai államban

Montana állam az első az Egyesült Államokan, ahol ezt meglépik.

Montana kormányzója a héten aláírta azt a helyi törvényt, mely alapján jövő január 1-jétől a szolgáltatók nem kínálhatják alkalmazásboltjaikban (app store) letöltésre a TikTok alkalmazást – írja a The Guardian  nyomán a 444. Ezzel Montana lett az első szövetségi állam az Egyesült Államokban, ahol betiltották az alkalmazás terjesztését.

A használatát korlátozni nem lehet, és egyelőre az is kérdés, jövő év januárjában tényleg életbe tud-e lépni ez a törvény, ugyanis a TikTok mögött álló ByteDance cég bírósághoz fordult az ügyben.

Az alkalmazásról hosszú ideje gyanítják, hogy a segítségével begyűjtött adatokhoz a kínai titkosszolgálat is hozzáfér, bár ezt a ByteDance tagadja annak ellenére, hogy az is köztudott, hogy az ország tech szektorában a Népi Felszabadító Hadsereg is aktív. Főleg ebből az okból korlátozták már több országban is az applkikáció használatát, például az Európai Parlament és az Európai Bizottság dolgozói egyszerűen nem tölthetik le a saját készülékeikre.

Az USA-ban egyébként már százmilliónál is többen használják a TikTokot, szóval a letöltések korlátozása őket már eleve nem nagyon érinti, de az amerikai szerverek megkerülésével valószínűleg még a montanaiak is simán telepíthetik telefonra a rövid videókat végtelenített feedjét kínáló alkalmazást.

Ausztrália is betiltotta a tiktokozást a kormányzati eszközökön

Gigabírságot kapott a TikTok

Nem csak a TikTokot, más alkalmazásokat is letilt a francia kormány

Törölniük kell a BBC munkatársainak a TikTokot a telefonjukról

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások